titanic 2   

adana çık aradan

1. gerçek adı titanic two the surface diye geçen lakin imdb'de bulamadığım ama gerçekse cidden dünyanın en salak fikri olduğuna kanaat getirdiğim, eh artık titanic üç de çekerler orda da, rose'u yeniden canlandırırlar ya da dna'sından yenisi yaparlar veya kate winslet oynatıp rose'a benzeyen manita bulurlar leo'ya dediğim (belki de kolpa) film.

ama fragman çok gerçekçi duruyor, yani dalga geçme olayı bile mevcutsa ya iyi çalışmış adamlar ya da hollywood ile birlikte çalışmışlar.

not: şimdi yeniden izleyince farkettim ki bir sürü filmden alıntılar varmış evet, romeo ve juliet olsun, hulk'tan falan olsun, ama yapan kişiyi takdir ediyorum iyi uğraşmış, hoş olmuş. peki bu hollywood'a gaz verir de herifler böyle bir işe girer mi!? neden olmasın.*
    (theone, 05.06.2006 18:39 ~ 18:58)

2. görülen "fragman" birkaç filmden oluşmuştur. kendi bulabildiğim filmler, catch me if you can, con air, eski titanic (sanki yenisi var mış gibi), gangs of new york, demolition man, aliens (lazer sahnesi galiba), shawshank redemption (tünel sahnesi yine tahmin), romeo and juliet ve the basketball diaries

edit: tekrar izledim sanki araya biraz da se7en serpiştirilmiş, emin değilim.
    (panavision, 05.06.2006 18:56 ~ 19:04)
  3. yakın bir gelecekte ikincisi ile sinemalarımzıda yer alacak ve şimdiden bizi çok güldüreceği garanti olan filmdir. efendim mevzu şudur; bir araştırma gemisi tam da jack kardeşimizin suya gömüldüğü noktada araştırma yapmaktadır. birden çok cingöz araştırmacı buz kütlelerinin arasında bir insan silüeti görür. sonra bunu alır çıkarırlar buzulların dibinden. ancak buzuldan çıkan jack dikdörtgen bir kalıp içindedir, yönetmen bu noktada fazla hollywood filmi izlemiş olsa gerek. neyse jack binbir güçlüklerle çıkarılır, en acaip teknik donanımlara sahip laboratuarlarda çözdürülür, jurassic park misali. hatta orda birileri 'bu kadar zaman nasıl hayatta kalabildin?' diye sormakta jack'e. cevabın 'aşkımdı beni ayakta tutan' olmasını arzu etmekteyim. neyse jack nasıl oluduysa bu teknolojik donanımı pik yapmış laboratuardan kaçar ve dışardaki dünya ile yüzleşir. rose'u aramak için yollara düşer ama hiçbir şey bıraktıüı gibi değildir. bilmediği bir dünyada yeniden yaiamaya çalışır, falan filan.

sanki filmin vahimiyetini önceden sezmişler gibi my heart will go on 'da hızlı bir tempoda icra edilmiş. buyrun eğlenin.
    (troke, 14.06.2006 22:47)
  4. (bkz: bokunu çıkarmak)
    (jellyjam, 22.10.2006 06:00)
  5. buz kütlesinden çıkan jackin nasılda on parmak klavye kullandığını merak etmekteyim.ayrıca küçücük bir kolyeyi ya da içinde bulduğu kasayı o kadar araştırmışlar güya 1. filmde.sorarım o zaman neden bulmadınız kütleyi?
    (jellyjam, 29.12.2006 21:35)
  6. buz kütlesinden çıkan jack'in aslında captain america olması ihtimalinden korktuğum film. zira captain america'da ikinci dünya savaşı-günümüz arasındaki süreyi buz kalıbında geçirmişti. marvel'a sesleniyorum, olaya el atsınlar.

aslında düşündüm de film, lost'tan biraz sonra geçiyor olsa da buzun içindeki jack, lost'taki doktorumuz jack shephard olsa? yüzerek hydra'ya giderken donmuş, ölmüş olsa? kate filan? kate winslet? olmadı. jack sparrow olsa? uyuyayım ben.
    (twinkle, 29.12.2006 21:41 ~ 21:42)