tipsiz olunduğu için zirvelere katılmamak 

adana çık aradan

1. "acı içerisinde kıvranırken buluyorum kendimi bazen, hep aynı kızgın ve hüsranlı suret aynadaki, yüreğimi yakan, ruhumu parçalayan. biliyorum, yaradılışım bu, isyanım faydasız, gereksiz. bu manasızlığın paradoksunda kayboluyorum, eksik olan çok şeyim var bedenimde bana dair, beni diğerlerinden ayıran. bir erkeğim ben, bu beni yaralıyor hemde en diplerimden. çünkü ben hiçbir zaman inanmadım kadınların duygusallığına, acımıyorlardı çünkü, affetmiyorlardı, bende onları kendime bağlı tutacak hiçbir şey yoktu biliyordum. ben çirkin bir erkeğim, bakışlar bunu gösterdi durmadan durmadan"

bu satırlarda bulmuştum kendimi, yazarını bile unutmuşum ama kelimesi kelimesine aklımda kalmış. ben de çirkin bir erkeğim dostum dedim içimden, aynı kaderi paylaşıyoruz, korkma. halbuki o siktiriboktan bir romanın gereksiz bir başrolüydü. ben bir romanda bile başrol olamayacak, arkadan ağlak ve kederli gözlerle sigara içerek geçen figüran kıvamında hissediyordum bedenimi. öyleydim zaten, emindim buna."""""

yukarıda yazılı satırları günlüğümde bir kez daha okurken aklıma geldi, tüm çirkin a-sosyaller gibi hayatı bilgisayardan ibaret olan şahsımın en değer verdiği oluşum olan bu sitenin hiçbir aktivitesine katılamamış olmam. çok basitti zaten, ben korkak, ödlek, bu dünya için fazlasıyla lüzumsuz ve çirkin bir insandım. çirkinim evet, bu yüzden gelmedim, gelemedim. tesadüfen karşınıza çıkan yazılarımdan birini okurken çirkin yüzümün belleğinizde oluşmasını istemedim. yılların verdiği yalnızlığımı orda, yanınızda bir başıma oturarak pekiştirmek istemedim, bunların olmasından korktum sürekli. şahsım butonundan çok zirve fotoğraflarına baktım, ordaki sinerjiye kendimide dahil ettim, ortama cool bir giriş yapıp tüm gözleri üzerime çektim, bunların hayalini kurdum hep. sıkıldım artık, söylemek istedim sadece.. sadece arkadaşım tahir, o hep benim yanımda oldu. o benim kankam, dünyanın en güzel insanı...error...

bir gün "çılgın gibi votka içiyoruz" zirvesi düzenlenirse ona katılacağım, geç saatlerde ama.
    (yaqui, 09.04.2008 14:24 ~ 14.04.2008 09:26)

2. (bkz: senin seçimin)
    (asasdas, 09.04.2008 14:27)
  3. derdimin izahıdır bu cümle. tipsiz olduğu için zirvelere katılamamak...

sözlükte belki dikkatinizi çekmiştir, 4. yıl partisi ile ilgili bir sürü giri girdim, nick altı yazdım delicesine eğlendiğimden, onunla bununla tanıştığımdan dem vurdum durdum. yo yo yalan şeyler yazdım sanmayın, hepsi doğru. hepsi yaşanmış şeyler.

yaşanmış ama kim yaşamış? ben diazepam itiraf ediyorum ki partiye katılan, yaka kartında diazepam yazan kişi bizim hamit abidir!! evet bizim mahallede oturan, mahallemizin yakışıklısı hamit abi. aylar öncesinden katılacağım diye kendimi kaydettirdiğim zirveye hamit abiyi yolladım. istedim ki kimse "ulan bu bok tipli de kim? sözlükten mi?" demesin diye kendim gelemedim.

biliyorum şimdi mesajlar yağacak, tipin ne önemi var, insanlık gerek bize, seviyoruz seni diye ama olmuyor arkadaşlar, golluma benzeyen tipimle ortamlara akamıyorum!

hamit abi kaydetti tüm muhabbetlerinizi saolsun ve dinletti bana, chagdash özür dilerim, ceket yok pantolon verelim özür dilerim, wildboy özür dilerim. sizinle netten konuşmak çok hoş ama o gördüğünüz kişi ben değildim. olamam, bu suratla size görünemem.

bu bir itiraf yalnızca geceye hamit abiyi göndermenin itirafı değil aynı zamanda tipsiz olduğumun da bir itirafı!! artık hiçbir kız mesajıma cevap vermez sanırım ama olsun ben hepinizi seviyorum...hamit abi seni de seviyorum. bir iki bayan yazara asılmış sanırım, onun adına bu arkadaşlardan özür diliyorum.
    (diazepam, 09.04.2008 14:35)
  4. utanıyorum.
    insan içine çıkmamakla birlikte, görüşlerimi bildirdiğim, aslında içimi bilen insanların arasına çıkmaktan korkuyorum.

"hadi be bu muymuş!" denmesi korkutuyor beni. ya da her zaman olduğu gibi, ilerde toplanmış birkaç kişinin, gözleri ile beni işaret ederek, suratlarını ekşitip, arkalarına dönmeleri. benim de dünyam tekrar tekrar yıkılıyor o zaman. üzülüyorum.
    kahroluyorum. ve size soruyorum:

siz hiç parmakla gösterildiniz mi?
    (right lane must exist, 09.04.2008 14:39)
  5. "insanların çoğu kaybetmekten korktuğu için sevmekten, kendini sevilmeye layık görmediği için sevilmekten, sorumluluk getireceği için düşünmekten, eleştirilmekten korktuğu için konuşmaktan, reddedilmekten korktuğu için duygularını ifade etmekten, aslında yaşamayı bilmediği için, ölmekten korkuyor" w. shakespeare
    (perception, 10.04.2008 07:48)
  6. fikirlerinin tipinden daha önemli olduğunu düşünerek hareketlerini yanlış yönlendirme eylemidir.
    (dahafazlakapuska, 10.04.2008 09:25 ~ 09:28)
  7. işte her türlü insan var. örneğin ben tip ölçütünü yükseltmiyeyim, insanlar rahatça sohbet etsinler, tüm ilgi üzerimde toplanmasın diye gelmiyorum. hakkaten gelmesin ya o tür vatandaşlar ıyy ıyy.
    (gibigibi, 11.04.2008 19:47)
  8. özgüven eksikliğidir.çirkini güzele çevirmek de netekim insan işidir
    nihayetinde insan olmak yeterlidir.
    (grii, 11.04.2008 20:53)
  9. tipsiz olup olmamam göreceli ama ben yinede zirvelere katılmayı isteyeceğimi sanmıyorum. aa sümüklü senmisin lan godumun 32. nesli.. ne ayaksın lan sen?! daha ne sik olduğun belli değil kimsin lan sen ajanmısın? diye üstüme atlanabilitem yüksek olduğu için böyle düşünüyorum. zaten sözlükten 1 kişiyi yüzyüze ve msn den tanıyorum. sevdim milleti ama güzel insan hepsi.
    (sümüklü, 11.04.2008 22:26)