görseller
timur selçuk 

belki ilginizi çeker
  1. · sen nerdesin
  2. · asaf savaş akat
  3. · güneşin sofrasında söylenen türkü
  4. · münir nurettin selçuk
  5. · selim selçuk
  6. · ispanyol meyhanesi
  7. · adına şarkı yazılan kız isimleri
  8. · beyaz güvercin
  9. · seyyal taner
  10. · ayşegül aldinç
gündem
  1. · ugg düşmanı ezik kızlar
  2. · banu güven
  3. · aşk
  4. · ezel
  5. · aşkın yedi seviyesi
  6. · sözlük yazarlarının hayalleri
  7. · uykusu olup da uyumayan insan
  8. · yorum
  9. · soyunurken yurt penceresini açık unutmak

timur selçuk  

1. aziz nesinin yaşar ne yaşar ne yaşamaz adlı oyununun müziğinin bestecisiydi.
    (endoterm, 14.09.2004 03:00 ~ 10.08.2007 16:22)
  2. ferhat göçer'in kalamış'ı albümünde okumak istemesi üzerine 'şan tekniği yetersiz' diyerek reddetmiş eski tüfek solcu, şimdinin sufi müzisyeni.
    (şuursuz, 11.01.2006 16:17)
  3. ayrılanlar için ilk bestesidir.
    (sir lancelot, 20.03.2006 22:35)
  4. bestekar, yorumcu ve -belki en önemlisi- düzenlemeci, komple müzisyen. babası cumhuriyet tarihinin yetiştirdiği en önemli bir kaç türk müziği yorumcusundandır. babasının müzik konusundaki azametine rağmen timur selçuk da bunun altında ezilip sürekli münir nurettin beyin oğlu diye anılmamış, kendi kitlesini oluşturup yolunu çizmiştir. babasından aldığı en önemli öğütlerden biri doğrultusunda sürekli iyi bir şairin iyi bir şiirini seçerek beste yapmıştır. kurduğu istanbul oda orkestrası ile sürekli olarak türk müziğinde çok sesli çalışmalarla uğraşmıştır. ingilterede müzik eğitimi almıştır. uyduruk bir besteyi bile harika bir yapıya dönüştürecek kadar iyi bir düzenlemecidir. yaptığı bir çok şarkıyı sınıflamak zordur, ne pop denir, ne rock, ne başka bir şey. senfonik tadda türk popu yapmıştır diyebiliriz. fikir konusunda ise evvelden beri solcudur ve din ile ilgili olarak yaptığı açıklamalar her ne kadar son yıllarda gündeme gelmiş ise de, önceden beri tutarlı fikirlerinin ve inançlarının yolunda olmuş bir insandır. sayesinde türk müziği bir çok isme kavuşmuştur (rahmetli melih kibar gibi). dinlenmeli, sevilmeli, tanınmalı ve tanıtılmalıdır.
    (choban, 05.04.2006 08:49)
  5. trt denetim kurulunda görev aldığı yıllarda ilk iş olarak zülfü livaneli parçalarını yasaklar listesine koymuş olan kimse.
    (wondrous, 17.12.2006 19:06)
  6. bir dönem bilgi üniversitesinde ders veren saygıdeğer müzisyen. ayrılanlar için favorim olmak üzere beyaz güvercin ve zamanında erovizyonda bizi temsil etmiş fakat hakettiği başarıyı sağlayamamış bana bana isimli eserleri takdire şayandır efendim.
    (amy, 17.12.2006 19:25)
  7. kendisine yalnızca pireli şarkının yaratıcısı olduğu için bile saygıda kusur edemeyeceğim, birtakım anlık ya da sürekli hezeyanlarını bu hayatta ne ali'ye ne veli'ye yaranamamış ve tahminimce bu yüzden büyük bir kırgınlık yaşayan, soğukkanlılıkla sorgulanması gereken bazı şeylere de belki aşırı duygusallıkla yaklaşan, hiçbir şeyinden taviz vermeye yanaşmayacak katı ama son kertede çok ama çok iyi niyetli ve sıcakkanlı biri olduğu düşündüğümde anlayışla karşıladığım büyük bir müzik insanı. babası üstadın kandilli yüzerken uykularda adlı şahanesini bir de babamın şarkıları albümündeki timur selçuk'un piyanosuyla birlikte dinleyin.
    (veni vidi pipi, 20.04.2007 02:24)
  8. faruk nafiz çamlıbel'in sen nerdesin adlı şiirini muhteşem bestelemiş müzisyen. hele bir yeri vardır ki beni benden alır :
    "senin için kandiller tutuştu kendisinden
    resmine sürme çektim kandilerin isinden"
    aaah aah..
    (dixi, 20.04.2007 02:33)
  9. yıllar önce, babasının eserlerinin seslendirildiği bir boğaziçi üniversitesi korosu konserinde bir araya gelmiş, kendisinin titiz tavrı tarafımızca malum olduğu için epeyce bir ürkmüş, korkmuş ve dahi titremişizdir. korkulan olmamış, konser sağ ve salim olarak tamamlanmıştır. fakat yine de kendisinin güldüğünü görmek pek mümkün olmamıştır. aşırı derecelere varan titizliği, konser boyunca tek bir noktaya bakışı ve cılız bir edayla alkışlaması kendisinden çekinilmesi için yeterli gibidir. ancak üstün, çok üstün müzik bilgisi, muazzam kompozisyon yeteneği ve ne olursa olsun babasının eserlerine olan düşkünlüğü, her türlü takdirin üzerindedir.
    (mümtaz, 25.06.2007 09:32)
  10. karantinalı despina gibi şiir ile müziğin tam anlamı harman olduğu ülkemizde müzikal anlamda zenginleşmesine katkıda bulunan kişidir. yorumu olsun besteleri olsun işine verdiği kıymet ve saygıyla örnek alınması gereken kişidir. hele ki şu kabız çağda bir nefes alma olanağı alma şansını verir bizlere. dımtıs dımtıs ruhsuz müzikten kaçmak için sığınacak bir limandır timur selçuk.

gönül isterdi ki ergüder yoldaş tekrardan beste yapmaya başlasın timur selçukta yorumlasın. ama imkansız da olsa bu hülyaya dalmak güzel oluyor.

herneyse türkiye'de bazı şeyler hala iyi ise bu kalibrede adamların yüzü suyu hürmetine oluyor. bakalım ilerleyen günlerde ne güzel bestelerini ve yorumlarını göreceğiz.
    (ceket yok pantolon verelim, 06.08.2007 21:38)
  11. minur nurettin selçuk'un oğludur. rivayete göre babası şarkı söylememesini sadece beste yapmasını önermiştir.
    (ebilona, 28.03.2008 20:28)
  12. söylediği 16 haziran gibi şarkılarla soldaki insanların sevgisini kazanmış ama tavrını koruyamadığı gibi bu sevgiyi ve saygıyı çok kolay bir şekilde kaybetmiş müzisyenimiz. kendisini en son kanal 7'de görüyorduk. kanal 7'ye çıkması küçümsenmemelidir fakat öncesinde yaşamı farklı bir boyuttayken bugün böyle davranması düşündürücüdür.
    (tekillaseventavşan, 16.06.2008 18:17)
  13. dinlemelere doyum olmayan bugün yarın ve daima şarkısı ile aşık bünyelere deli cesareti veren sanatçıdır.
    (splendid, 12.11.2008 19:40 ~ 19:43)
  14. büyük üstad.

(bkz: ispanyol meyhanesi)
    (koyden indim sehre, 01.03.2009 02:35)
  15. küçükkken her arabaya binişimde babasının bestesi "otomobil uçar gider" şarkısının yorumuyla hayatıma renk katmış müzisyen. öyle oldu, böyle oldu, bizlerden uzaklaştı hem yorumcu hem de müzisyen olarak ama bir tatlı seda kaldı.
    seçkiler albümünü dinliyorum da, doyamıyorum bu aralar...
    (bambirella, 27.03.2009 22:10)
  16. hatırla sevgilide dinletilen 1 mayıs marşını söyleyen güzide insan . dinlemek için;

(bkz: http://www.youtube.com/...)
    (thedill, 03.05.2009 13:21)
  17. üstadı çeşitli biçimlerde değerlendirmek mümkün. can dündar'ın kendisi hakkında yazdığı efsanevi bir yazı vardır. beyaz kıyafetleriyle piyano çalan ve devrime davet eden adamın sonradan konserlerden önce namaz kıldığını söylediğinde yaşadığı ikilemle ilgili.

gerçi timur selçuk gibi bir insanı siyasi görüşünden dini inancına geçiş sürecinde analiz etmek yalnızca körlük olacaktır.

münir nurettin selçuk'un oğlu olan timur selçuk'un bana göre en mühim özelliği düzenlemeci kimliğidir. öyle ki türkiye gibi edebiyat cenneti olan bir ülkede, harika şairlerin şiirlerini babasının da tavsiyesiyle yorumlayan timur selçuk özellikle sola gönül vermiş kuşak tarafından sıklıkla dinlenen, 1 mayıs'ı yorumlayan bir sanat insanı olarak hem babası kadar olmasa da müzik alanında büyük bir başarı yakalamış, hem de bir dava adamı olarak anılmıştır.

bugün bile sesinde isyanın izlerini rahatlıkla duyabileceğimiz timur selçuk bu dünyada olmaya devam ediyor.
    (karanlıkta, 25.07.2009 08:49)
  18. beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın,
    denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın,
    öylesine yıktın ki bütün inançlarımı;
    beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın.

ümit yaşar oğuzcana ait bu dizeleri çok güzel seslendirmiştir.
    (daphne, 25.07.2009 14:44)
  19. diksiyon dersleri verdiğini öğrendiğimde hayret ettiğim sanatçı. zira sessiz harfle biten her dizenin sonunu parisli bir fransızmışcasına yarım bir sesli harf ekleme/eklememeyle bitirir. örnek: çevir(i), seviyorum(u), damlar(ı), ayrılıyor(u), yabancıyız(ı), yeter(i), unutabilir(i) vb. (bkz: anlatamıyorum)

edit: imla ve dilbilgisi.
    (meyzen, 16.10.2009 17:42 ~ 17.10.2009 22:46)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil