benim iki gruba ayırdırığım şartlardır.
birinci kategoride olanlar doğuştan kazandıklarınızdır. örneğin isim çok önemlidir. adınız bercan, oytunç, berksan ya da en azından
can ile biten bir isimse bu zorlu koşuya bir adım önde başlarsınız. lakin burada belirtmek isterim ki sözlükte ismi hüseyin, hasan, ahmet olanlar üzülmesin. her ne kadar bir oytunç kadar, bir berkecan kadar şanslı olmasanız da bu açığı çok çalışarak kapatabilirsiniz. başarılmayacak hiç bir şey yok. siz yeter ki isteyin.
ikincisi ise sizin kendi çabalarınızla, alın teri ile kazandıklarınızdır. gerçekten cenab-ı hak çalışana hakkını veriyor. bunlar yaşam tarzı olabilir, giydikleriniz olabilir. bunlara özen göstermelisiniz. tabi bu kolay kısmı. hayata bakış açınızı da değiştirmeniz lazım. örneğin ortalama yaşam süresinin 35 yıl kadar düştüğü
sierra leone gibi ülkeleri düşünmemelisiniz. enflasyonun yüzde binin üstünde olduğu
zimbabwe deki yavrucakları s.kinize takmamalı, tüketmeye, ozon tabakasını s.kmeye devam etmelisiniz. gramı altının gramından daha pahalı olan parfümleri kullanmalısınız. bu arada incecik sigaralardan içmenizi tavsiye ederim.
canlarım benim.
aman biri saçını görür z.kivermek ister diye üniversitelere gönderilmeyen kızların olduğu bir ülkede ekonomiden sorumlu devlet bakanı kim diye sorulduğunda "bu ülke bana ne verdi ki, neden bilicekmişim ben onun adını!" demelisiniz.