tibet 

adana çık aradan

1. (bkz: kartal tibet)
    (creepingdeath, 31.01.2005 23:32)
  2. (bkz: tibette yedi yıl)
    (fantastik karakter, 23.10.2005 16:01)
  3. nerde bir ermiş, nerde bir "alır başımı giderim" insanı, nerde bir ferrarisini satıp bastonu alan bilge varsa buraya gider. 7 yıl filan kalır. halbuki tibet tek cümleyle: yüksek ve öküzüyle meşhur, allah'ın siktir ettiği yerlerden biridir. gidip de batman olarak dönenler de var.
    (man on the moon, 05.12.2006 23:42)
  4. eski türkçe'de "töpüt" denilirdi. "töpü" şimdi kullandığımız tepe sözcüğü, sonundaki "t" ise eski türkçe'nin çoğul ekiydi. yani tepeler gibi bir manası olduğu düşünülebilir. "tibet" şekliyle de günümüze kadar gelmiştir ve kullanılmaya devam etmektedir.
    (acayip biri, 18.05.2007 18:31)
  5. 2008 pekin olimpiyatlarına başvurusu ioc tarafından egemen ülkelerce tanınmayan bölgeler, oyunlarda yer alamaz gerekçesiyle reddedilen ülke.anlayamadığım büyük abiler neden istemez, neden engeller insanların spor yapma hakkını.tamam tanıma ama onlar da insan, onların da hakkı var sporsal ve kültürel olaylara katılmaya.

(bkz: kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti)
    (mkopaw, 27.12.2007 17:30)
  6. çinliler'in milliyetçi damarlarını azdıran konu. "çin hükümeti, tibet'in de xinjiang uygur özerk bölgesinin de haklarını çiğniyor" demek, bir anda en hoşgörülü bildiğiniz çinli'nin bile nevrini döndürebiliyormuş. artık aile ferdi gibi olmuş çinli dostumuzun, her zamanki ses tonunu bir kaç derece birden yükseltip bana "bilip bilmeden konuşma, amerika'nın yalanlarına kanacak kadar aptal mısın?" gibilerinden çıkıştığını da gördüm ya, milliyetçiliğin cinnet yurdumda olduğu gibi, burada da her köşe başında bekleyen bir gulyabani olduğunu iyiden iyiye idrak ettim. off ne kabustu lan! adama -temelde dejenere bir budizmin bekçisi olarak gördüğüm- dalai lama'ya bayılmadığımı, dalai lama'yı politik bir lider olarak desteklemekle tibet'in özgürlüğünü desteklemenin ille de aynı şey olması gerekmediğini anlatamadım. (kürtler'in demokratik haklarını savunmayı, pkk'yı desteklemek olarak gören korkunç tiplemeleri hatırladım ister istemez) dalai lama'nın adı geçince film kopup da beni bir türlü konuşturmadığından, uygurlu türkler'in dramı da arada kaynadı. "manyak mısın ne diye durduk yere hassas konulara girersin " mealinde kendimi eleştirmeye yanaşmadığım sanılmasın. ve fakat cidden benim suçum değil, şöyle ki, güzel güzel oturmuş kahve içmekteyken, panoda gelecek hafta okulun 1 gün tatil olduğunu gördüğümü söyledim, laf olsun diye. çinli dostumuzun "sizin orada da tatildir herhalde" demesiyle, dank etti tatilin 1 mayıs tatili olduğu. hayır bizde 28 yıl önce yasaklandı dedim. adeta dumura uğrayan çinlimiz, sebebini sorunca. askeri darbelerden bahsetmek durumunda kaldım. bu esnada lafa giren, benimle taban tabana zıt fikirlere sahip ultra milliyetçi militarist kardeşim, 1 mayısı yasaklayan zihniyeti savununca ( bu da benim bam telim) şiddetli bir tartışmaya tutuşmamız kaçınılmaz oldu. benimle başedilemeyeceğini görünce, çareyi, "bu var ya bu dalai lama'yı destekliyor" diye çinli'yi üstüme salmakta buldu. sadece bununla yetinse iyi, "mao'ya da gıcık oluyor" dediğinde normalde mülayim tabiatlı olan çinli dostumuz, bana öyle bir baktı ki, beni oracıkta boğazlayacağını sanmadım desem yalan olur.
    (fantaghiro, 26.04.2008 15:00 ~ 15:01)