belki ilginizi çeker
  1. · bilim kurgu
  2. · yeni doğan çocuğa isim yerine rakam koymak
  3. · bebeklere isim yerine numara koymak
  4. · the island
  5. · bi sktir git dedirten amerikan filmleri
gündem
  1. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · okan bayülgen
  4. · aşk
  5. · colin kazım richards
  6. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  7. · disko kralı
  8. · evrensel
  9. · fermuarı açık unutmak

thx 1138  

1. dünyanın en kötü filmleri sıralamasında sanırım ilk 10'a falan girmeye aday bir filmdir, belki girmiştir bile bilemiyorum. film boyunca gerilip kaldım. özellikle de o robot polislerin esas oğlanı uzun uzun sopalarla dürttükleri sahnede. güldüm hep. sinirlerim bozuldu valla.
    (gxix, 16.12.2005 21:50)
  2. george lucas'ın ilk filmlerinden biri (yoksa ilk filmi mi?). distopya veya ütopya olduğu tartışılır velhasıl star wars geliyor havası da verir. ayrıca lucas abimizin teknolojisi olan thx ismi de burdan geliyor desem mi demesem mi iki arada bir derede kaldım, hatta dedim gitti.
    (man on the moon, 16.12.2005 22:05)
  3. george lucas'ın ilk yönetmenlik denemesi.üniversite çektiği kısa bir filmi daha sonra bu şekilde adapte etmiş lucas amca.robert duvall txh 1138 rolünde.trivia olarak şunuda söyleyelim.thx 1138 kod adı starwars da bir uzay gemisinin üzerindede yazar.george lucas'tan eski filmine bir gönderme.
    (advoscotch, 16.12.2005 22:29 ~ 22:41)
  4. 1984 etkisinde, george lucas ın ilk uzun metrajlı filmi. yanlış bilmiyorsam, eşinden boşandıktan sonra star wars u çekip parayı kırıyor, biraz da zorunlu olarak, eski eşine para verecek.

insanlar ekonomiyi ön plana koyup kendi hayatlarını arka plana atarlarsa böyle sikko oluruz demiş beyefendi. sonra da star wars gibi bir masal çekmiş, sistemle barışmış.

hapishaneden firar sahneleri iyiydi, bir kapıyı açıyorlardı ( 3 kişiler, thx de orada) -binlerce insan itişip kakışırken artık insan değil yaratıklardı bu insanlar- aklıma 4. levent geldi o sahnede.

3 ü firardayken; onları bulmaya çalışan grup, bu işi 'efficient' bir şekilde yapmaya çalışıyordu, thx akıllı bir adam olduğu için ona 14000 kredi verilmişti- normalden fazla-, 6000 de overbudget verilmişti. yakalanma maliyeti 20000 krediyi geçtiğinde thx in peşini bırakmışlardı. efficiency diye diye bir tarafını yırtan ekonomiciler aklıma gelmişti.

thx in işi, robot polisleri üretmekti, ve daha sonra robot polisler hapishanede onu dövdüler. lucas dan ince bir espri olsa gerek.
    (syme, 26.11.2009 23:24)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil