29 şubat 2008 'de ülkemizde gösterime girecek olan hollywood filmi. (galası 26 eylülde san sebastian film festivali'nde) filmi önemli kılan ise yeni dönem avrupa sinemasının 2 önemli bayan danimarkalı yönetmeninden biri olan susanne bier'in filmin yönetmenliğini yapmış olması. brodre ve efter bryllupet ile kendini avrupa'ya çoktan ispatlanmış olan susanne bier için dünya'ya açılış kapısı olarak görülebilir film. filmin senaryosunu ise senaristlik konusunda çok büyük bir geçmişi olmayan allan loebyazmış. oyuncu kadrosundu halle berry, benicio del toro, alison lohman ve david duchovny gibi isimlerin olması filmi ilgi çekici kılan bir başka etken. ama daha önce black snake moan 'da olduğu gibi filmin künyesine bakıp aylar öncesinden sabırsızlanıp sonra da hayal kırıklığına uğramak da var. bu nedenle şimdilik tüm sakinliğimizle beklemekteyiz.
adını düşününce yangın falan olucak da birileri yaşam savaşıyla uğraşıcak vs. diye düşünenler olabilir ki ben öyle sanmıştım başta.
esasen konusu şu: kocasını kaybeden bir kadının yaşadıkları. kocasının bağımlı yakın arkadaşı ölümden sonra kadın tarafından iyileştirilmeye çalışılır falan. benicio del toro harika, halle berry iç güveysinden hallice oynamış bana göre. fakat şunu görmezden gelemem ki; ani bir vefat ardından değişen hayatın aile bireyleri tarafından güçlükle kabul edilebilmesi ve bir dayanak yani manevi bir güç aranması çook güzel yansıtılmış. bu noktada yönetmeni tebrik etmek yerinde olur.
duygu karmaşalarını ekranda görmek istemeyenler dışında sinamaseverlerin izlemesi gerekir diye düşünüyorum.
dip not: halle berrynin boyu ne kadar kısaymış öyle.
benicio del toro ya hayran kaldım bir kez daha, oyunculuk zaten on numara ve çekiciliği büyülüyor.
türkçeye yangında kaybettiğimiz şeyler adıyla çevrilmiştir. ilginç ama absürd bir isim bulma yoluna gitmemiş filmi ülkemize getirenler.
yangında kaybedilen şeylerin bir daha geriye getirilemeyeceğinden hareketle, ölen bir eşin ve babanın yerine gelen ve aileyi tekrardan toparlayan madde bağımlısı bir adamın hikayesi. hem aileyi hem de hayatını yeniden düzene koymaya çalışıyor. benicio del toronun döktürdüğü, hele uyuşturucu almış hali ile ekranda boy gösterip zirve yaptığı, sahneler harikadır. gerçekten dokunaklı bir film.