98 dünya kupasında fransa milli takımında sağ kanattaki başarılı performansıyla kendini gösteren, şimdi ise forvette harikalar yaratan, bir forvet nasıl olmalı sorusunun cevabı olarak gösterilebilecek arsenalli futbolcu.
rakibe çaktırmadan serbest vuruş kullanıp tüm cinliğini sahaya yansıtan ve konfederasyon kupası maçında son 4 dakikayı korner direği civarlarında öldürüp beni kıl eden müthüş yetenek
konfederasyon kupasında fransa da türk milli takımının ev sahibi ile karşılaştığı maçta fransızlar öne geçtikten sonra son beş dakika topu köşe gönderinde tutmaya çalışarak çirkeflik yapmasıyla tepkimizi çeken arsenalli müthiş futbolcu.
ntv spor spikeri okay karacan'ın pek bi bayıldığı, iki ayağını da çok iyi kullanan, suratının yarısını yanakları oluşturan siyahi futbolcu. kırmızı- beyaz arsenal forması çok yakışıyor kerataya.kendisini yeşil sahalarda haftanın şıkı seçmek istiyorum..
topu sürerken, gole giderken, gol sevinci yaşarken cool tavırlarıyla bize "budur baba" dedirten; futbolu halı sahada oynarmış gibi "birader ben zevkine oynuyorum", "belimi incitmeden takarım gollerimi" yarın daha önemli bir macım var havasi estiren fransız golcü.
fransızcada da thierry henry*.uzun boyu,çevikliği,top tekniği ve bitiriciliğinin üzerine bir de duran toplardaki yeteneği eklenince dünyanın gelmiş geçmiş en iyi forvetlerinden biri olmuş arsenal futbolcusudur.
bir galatasaraylı olarak onuda gördük zamanında.
1999- 2000 uefa kupası final maçında thierry henry'li arsenali son dakikalarda 9 kişi kalan galatasaray penaltılarda yenerek kupanın sahibi oluyorrr.
resmen barcelona'nın talip olduğu dünyanın en iyi forveti *. 2007'de sözleşmesi bitecek olan henry sözleşmeyi uzatmaya yanaşmıyor zaten arsene wenger "seneye henry'siz bir takım görmeye alışın" diyerek sinyal vermişti sezon başında
(bkz: http://www.e-kolay.net/...)
arsenal her ne kadar sevdiğim bir takım olsa da, barcelonaya gitmesini istediğim süper striker.
eğer ki barcelona'ya transfer olursa seneye muhtemelen dünya tarihindeki en iyi takımı izleyebiliriz.