belki ilginizi çeker
  1. · themanfromthecityofcaliphet
  2. · a man from public of republic
  3. · tecavüzcülere verilmesi gereken cezalar
  4. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · her yerinden öpüyorum rüştü
  2. · beşiktaş
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  5. · disko kralı
  6. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  7. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  8. · oink
  9. · lavabo deliğine baktın mı

themanfromthecityofcaliphet  

sayfa  / 2
  1. tarkovsky hayranı genç idealist yönetmen .ölüme derkenar adlı filmin sahibi.sözlükte aykırı düşünceleriyle en sevilmeyen giriler listesinin müdavimi.macar kızların başbelası.şu anda finlandiyada gurbette olan sıkı dost güzel insan.
    (suspect, 30.10.2005 03:55)
  2. (bkz: caliph)
    (venom, 23.11.2005 19:33)
  3. merve kavakçı'yı kollamasıyla, laikliğe islam düşmanlığının kılıfı yakıştırması yapmasıyla, kemalizmi bir zehir olarak görmesiyle dikkat toplayan, ne denilesi bilinmeye yazar...
    (neverland, 24.11.2005 00:35)
  4. kesinlikle takkiyeci olmayan ne düşünüyorsa hiçbir kutsal devlet jargonuna tabi olmadan dank diye söyleyen bir şey tartışmak için konuyla ilgili en az onun yarısı kadar bilgi sahibi olunması gereken insan.
    (suspect, 10.12.2005 03:50)
  5. gecenin bir yarısı muhabbeti ile az kalsın koltuktan düşmemi sağlayan gülmekten karnıma ağrılar girdirten süper filmi ile gelecek vaad eden yönetmen...elin memleketinden buralara selam eder...sanat sanat içindir der...anlaşılmamazlık ilklesini felsefe edinmemesi dileğiyle
    (bkz: yıllık yazısı)
    (palantir, 03.03.2006 19:06)
  6. gece gece beynimin içine ettiren yazar...gecenin birinde de ülke sorunu olmaz ki kardeşim....
    (palantir, 05.03.2006 01:10)
  7. böyle aziz bir vatanı önce işgal kuvvetlerinden temizleyen, ardından vatanı ingilizlere satmaya hazır bekleyen osmanlı yönetiminden kurtaran, halkı yönetime katan, cumhuriyeti kuran, anayasal ve demokratik bir sistem getiren, ekonomik ve siyasi bağımsızlığı sağlayan, tüm dünya ülkelerinin önünde diz çöktüğü, çağdaşlığı ilk hedef kabul etmesine rağmen türklüğünden asla taviz vermeyen, bu ülkede ay-yıldızlı bayrağın dalgalanmasını sağlayan ve en büyük düşmanı tarafından bile * yüzyılın en büyük dahisi kabul edilen mustafa kemal atatürk'ü "sıradan bir insan" olarak niteleyip cinlerimi tepeme çıkartmış enteresan kişilik. sanırım bilmiyor ki o sıradan (!) insan olmasaydı bu vatan hiç kurulamayacaktı, o sıradan insan olmasaydı hristiyan akıncıları bizi ingiliz kültürüyle hristiyan olarak yetiştireceklerdi, o sıradan insan olmasaydı kendisi hiç varolmayacaktı, olsa bile çok sevdiği dinini belki asla tanıyamayacaktı, belki de asla gereğince yaşayamayacaktı, o sıradan insan olmasaydı asla itü diye bir üniversite olmayacaktı, ve kendisi o üniversitenin sözlüğünde bu yobaz ve saçma nidayı atamayacaktı. tuşladığı klavyeyi bile borçlu olduğu kişiyi sıradan olarak niteleyen kişinin iyi niyetinden şüphem sonsuzdur. ayrıca anlayacağı dilden söyleyelim : büyük kul hakkı yemiştir, hz muhammed'i asla anlayamamıştır, okuduğu din kitaplarından ibadet yolları hariç hiçbir şey öğrenememiştir... yazık...
    (haşmet asilkan, 07.03.2006 03:10 ~ 23.04.2007 21:48)
  8. reşat çalışların yeşile boyanmış versiyonu.
    (leo, 07.03.2006 04:36)
  9. öldü mü yaşıyo mu bilmediğim ve merak ettiğim yazar...
    (bkz: sesimi duyan var mı)
    (palantir, 17.03.2006 19:25)
  10. an itibariyle statüsü allah yazılı kütükolan yazar. ironik.
    (twinkle, 30.03.2006 01:08)
  11. farkında olunması gereken tehlike*

insan gibi bir insan olan atatürk'ü sıradan bir insan olarak tanımlayabilecek kadar bağnaz bir düşünce adamı.

sadece kendisine anlatılanları bilen ve kendisinden düşünmesi istenilen şeyleri düşünen bir zeka küpü.

kendisinden başka herkesi dinsiz sanan zihniyet.
    (exfloresse, 02.04.2006 21:43)
  12. hilafetçi yazar. hilafeti ingilizce yazmaya çalışan ama daha nasıl yazıldığını bilmeyen yazar.
    (exfloresse, 02.04.2006 21:47 ~ 04.08.2006 00:19)
  13. fırlama deli dolu kişilik...bir çok kişinin değerlerinden ötürü ona saldırdığını düşünüyorum. insanların değer yargıları çerçevesinde sunduğu eleştirileri dar kalıplara sokarak direk bir yakıştırma yapanların,themanfromthecityofcaliphet 'in girilerini tam olarak okuyup mantık süzgecinden geçirdilklerinde -ki az çok onun değer yargılarına saygı duyarak- onun bu dar kalıpların çok dışında bir insan olduğunu göreceklerine inanıyorum.
    (palantir, 02.04.2006 22:54)
  14. çılgın...
    (bkz: hela gözlü sarı maymun)
    (azwepsa, 12.05.2006 17:40)
  15. hela gözlü sarı maymun başlığının altındaki girileriyle sözlüğün ebesiyle uzunca bir süre meşgul olmuş arıdır.
    (tilburgdaki erasmus ogrencisi, 12.05.2006 18:43)
  16. güzel bi insandır.şairdir.şahane şiirler yazar.aşık olur kızar bazen üzülür.herkes gibi biridir.benim ilk kurgu hocamdır.sanatçıdır.kardeşimdir.şimdi gurbettedir.yakında gelicek bissürü yeni filme imza atıcaz birlikte inşallah.özledim be...
    (suspect, 27.05.2006 04:46)
  17. themanfrom dan sonrasını anotherplanet diye okuyup çok fantastik bulduğum yazardı lakin o benim göz tembelliğimiş yazarımızın nicki themanfromthecityofcaliphetmiş şimdide sonda bire harfi eksik gibi ama onuda kendi bilir ben bilmem
    (abece, 09.09.2006 08:28)
  18. her ne kadar fikirleri karşıtım olsa da, demokratik bir ortamda tartışmak isteyeceğim insanlara örnek teşkil etmektedir (malum herkes tartışacak seviyede olmuyor, hiçbir şey eklemeden "eksi" verip inine geri kaçan arkadaşlara sesleniyorum!), kendisiyle atışmaktan zevk duyarım...

tekrar hoş bulduk demek istiyorum.

univercitizen
    (univercitizen the reincarnated, 18.10.2006 01:25)
  19. bir girimin haftanın en kötüler listesine girmesi sebebiyetiyle, haftanın en kötüler listesinde tuhaf girileriyle karşılaştığım ve girilerimin onunkiler kadar kötü olmadığını görünce şükrettiğim, gördüğüm kadarıyla kendi adına bir başlık açmakla kalmamış, başlığın altını da bizzat kendine övgüler yağdırarak doldurmuş, müslümanlıkla bile bağdaşmayacak kadar mütevazi (?), o kadar ki şakşakçıları bile var, yazarımız.
    (abartma tozu, 14.11.2006 09:15 ~ 09:20)
  20. bir sen vur bi ben vurayım adamı
    gerçi sözlük öyle ne yapalım
    kelimeleri biraz daha iyi kullandığı için iyi vuruyor dikkat!
    (tainakan, 16.11.2006 04:31)
  21. "bu ülkedeki bazı paranoyak insanlar bir gün yerinaltından bir milyon tane sarıklı cübbeli adamın çıkıp devrim yapacağını sanıyor. ben bu işin içindeyim, öyle bir grup yok, olsa katılacam, ama yok.." şeklindeki sözleriyle bugün beni yarmış, hoşsohbet, sürükleyici insan*. inşallah daha fazla sohbet imkanı buluruz gelecekte.
    (kısaveacısız, 09.01.2007 23:36 ~ 16.03.2008 00:58)
  22. sözlüğe üye olduğum ilk gün yazacaktım, yazmadım, nedenini açıkladım ama, biliyor.

her devrin adamıkonumunda yanar döner biçimde yazmayan birkaç yazardan biri. ayrıca okumaya tahammül edebildiğim sayısı 10'u geçmeyen yazarlar arasında da ilk 5'te. şu an için onu ilgilendiren istatistik kategorileri bu kadar. aa bu arada benim gözüme girmek isteyen yazarlara buradan duyuruyorum: aradığım tek kriter, samimiyet.

neyse, ayrıca böyle 2-3 yazar daha var ilgilimi çeken, belki de yazılarımdan azılı nefret edenlerin arasındalardır, bilemem, beni de ilgilendirmez zaten, onlara yazmama nedenim başlarına benim yüzümden bir hal gelmemesi.

bunların yazarla ne alakası mı var? ipimle kuşağım sikimle taşağım tarzında statü kasmadığı için rahatlıkla yazabildim. benim yüzümden ne zarar gelebilir yahu adama? an itibarıyla acıların çocuğu zaten.
    (kayser sozer, 09.02.2007 02:38 ~ 14.03.2007 11:27)
  23. hoş sohbet,aykırı,güzel gözlü.
    (oyo, 10.03.2007 11:00)
  24. çaylak olarak görünüyor şu anda. hangi nedenden çaylak olduğunu bilmemekle beraber muhakkak yine iyi bir iş yaptığına kaniyim.
    fikir haysiyetine zerrece sahip olmayanların parsa topladıkları mekanlarda hakiki düşünürler lince uğrar hep...
    (organometallic complex, 18.04.2007 12:52)
  25. anladığım kadarıyla sözlük yazarlığı sona ermiştir. sözlük çok şey kaybetmiştir. açıksözlülüğü yüzünden zor hazmedilir bir yazardı...
    (organometallic complex, 23.04.2007 21:42)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil