şahsen diziye hastayımdır başından beri izlerim ayrıca hastası olanlara duyrulur dizi nisandan itibaren cnbc-e de ilk sezondan başlanarak her akşam yayınlanacak
the thruth is out there
mulder: more alien abductions, scully.
scully: i don't know how we could possibly justify the expense.
sloganı "inanmak istiyorum"* olan mulder'ın karakterinin tgrt dublajı sayesinde ekrana aslından daha farklı yansıdığı ve türk seyircisinin cnbc-e'de mulder'la yeniden tanıştığı dizi.
aslında sadece biz değil başka ülkelerde de benzerleri çekilen hastası olduğum,7.sezonda mulder ın kızkardeşi ile ilgili esrarın çözüldüğü 2 bölümü dışında tüm bölümlerini seyredebildiğim dizi.keşke 8.sezon son sezon olsaymış dedirten dizi.
evde tek başına ışıklar kapalıyken cnbce deki 2x1 özel bölümlerini izleyipte hafiften* tırstıktan sonra ajda pekkan dan bir şarkınınn dilime dolanmasına vesile olmuş olan dizzi.
uykusuz her gece
bu soğuk kahvede
sabahlarım bazen günlerce
rüyalarıma gelme diye
dizideki başarı üst seviyelere çıkınca filmi çekilen ancak kötü olması sebebiyle kendisiyle birlikte diziyide alt sıralara çeken ve uzaylı muhabbetinin bol olduğu film-dizi.
"mulder - kesin burda metafizik bişeyler dönüyo, paranormal kokusu alıyorum!
scully - hayır mulder, m=d.v formulüne göre bu zaman zaman rastlanan, son derece bilimsel bişey."
çekişmesiyle sezonlar kotarmış olsa da, iki aseksüel güzel karakterinin seyrine doyum olmayan kült dizi.
tgrt'de yayınlandığı zaman tgrt'de yayınlanırken kanal hakkındaki ön yargılarım sebebiyle izlemediğim ama cnbce' de yayınlanınca yine ön yargılarımla izlemeye başladığım dizi.
1993 yılında amerika'da gösterilmeye başlanmış ve zamanla tüm dünyayı etkisi altına almış kült dizidir. amerika'daki derin devleti, uzaylılarla ve paranormal olaylardan hareketle anlatır. yaratıcısı chris carter " x-files benim incil yorumumdur" demiştir dizisi hakkında. hayranlıkla izlediğim müthiş bir dizidir. ayrıca baş karakterleri mulder ve scully'nin de sürekli olağanüstü olaylara dair tartışmalaryla bezelidir...
cnbce'nin cumartesi 16:00'da verdiği tekrarlarda keserek kuşa çevirdiği dizi. geçen pazar yarım yamalak izlediğim için cumartesi tekrarını izleyeyim dedim. geçen hafta gösterilen bazı sahneler tekrarda gizemli bir şekilde kaybolmuşlardı. madem kesilicek diziyi neden o saate yayımlıyorlar bilemiyorum. pazar günü asıl bölümü kaçırılmaması gerek demek ki.
mulder: why is it still so hard for you to believe, even when all the evidence suggests extraordinary phenomena?
scully: because sometimes looking for extreme possibilities makes you blind to the probable explanation right in front of you.
yukardaki repliğin dizinin iki karakterini tüm yönleriyle yansıttığını düşündüğüm efsane olan aşmış dizi.
televizyon tarihinin en baba dizilerinden birisidir. sırf mulder'ın doğaüstü teorilerini çürütmek için yanına süper bir bilim insanı olan (aslında tıpçıdır kendisi) scully verilir. her bölümde bu ikili arasındaki tartışmalar zevkle izlenir. ha bir de bunun filmi çıkmışıtır ama dizideki tat yoktur filmde.