22 mayıs 2012 salı
günün başlıkları: 1421 tane

the walking dead

güzelinden getir  başlık içinde ara  bakın dur
  1. robert kirkman'ın en başarılı çizgi romanı. bir virüs yüzünden zombiye dönüşen insanları ve bu zombiler arasında hayatta kalmaya çalışan bir grup insanı konu alır. tabii bu bir grup insanın en büyük tehtidi zombiler değil, aynı zamanda insanlardır da. çok akıcı ve başarılı bir çizgi romandır. her yerde olduğu gibi iyiler her zaman kazanmaz. gerçekçidir. ayrıca bağımlılık yapma ihtimali bir hayli yüksektir. her sayının finali o kadar etkilidir ki "acaba öbür sayıda ne olacak?" diye kendinize sorarken bir oturuşta 7-8 sayı okuduğunuzun farkına varırsınız.

(, 02.02.2010 01:39)

@4703712

2. ekim 2010 tarihinde başlayacak olan amc kanalının yeni korku dizisi. zombi-severler içindir.
    (görsel: the walking dead/147582)

(, 16.07.2010 20:26)

@5440017

3. ilk bölümü iş yapar görüntüsündeydi. zaten boş şehir, yalnız adam/kadın temalı filmler her zaman ilgi çekmiştir, bu dizi de eğer roman üzerinden giderse başarılı olur zira başarılı roman frank darabont önderliğinde dizi olarak aktarılıyor.

bu arada ilginç bir not; dizinin pilot bölümünün aslında 31'inde yayınlanması gerekti ama bundan bir hafta önce piyasaya düşmüştür. temmuz sonunda comic con'da yayınlanması bu erken çıkışa sebep olsa gerek.

(, 24.10.2010 22:36)

@5887282

4. yeni sezonunun tanıtım filmi, dün istanbul'da ve 24 şehirde daha aynı anda çekilmiş. istanbul'daki çekimlere 40 zombi katılmış.

dizinin yeni sezonu 4 kasım'da izleyicilerle buluşacakmış.

(, 27.10.2010 19:26)

@5895991

5. güncel zombi materyali eksikliğimi fazlasıyla giderecek gibi görünen yapım. mekanlar güzel, makyajlar/efektler oldukça iyi, ki her şeyden öte sarah wayne callies var bu dizide. daha ne olsun!

(, 29.10.2010 18:30)

@5902558

6. esaretin bedeli -the shawshank redemption- yönetmeninden diyerek zaten ilgiyi üzerine çekmeyi başarmış olan dizidir. ayrıca korku temalı dizi olarak supernatural'dan başka herhangi bir dizi yok doğru düzgün. artık supernatural'da ne kadar korkuysa...

ayrıca korkuyu da geçtim, ben de dahil, çok sağlam bir zombi filmleri hayranı olan kesime verilen büyük bir hediyedir bu. gerçek anlamda, uzun soluklu olabilirse, gerek korku, gerek virüs ve zombi temalı dizi boşluğunu kapatacaktır. zaten bu boşluktan dolayı da iyi iş yapar gibime geliyor.

ayrıca dizide jericho'dan bildiğimiz lennie james'i, silent hill'den laurie holden'ı veeee prison break'den bildiğimiz sarah wayne callies'i görmek mümkün. hadi hepsini salla da hacım, sarah'ı görmek ne büyük mutluluk anlatamam. çok özlemiştik prison'dan sonra. ehe ehe..

http://www.imdb.com/...

(, 01.11.2010 15:04)

@5911918

7. aman bunun başlangıcı aynı 28 days later gibi diyenlere , sanki o film de başka yerlerden aşırmadı mı diye cevap veriyorlarmış.

onun dışında biz zombiseverleri için gayet güzel bir film olmuş. fekat bundan 2 sezonluk dizi çıkmaz. 1 sezonda bağlasınlar. yoksa aynı şeyleri seyretmek sıkacak biraz.

(, 02.11.2010 05:08)

@5914362

8. ilk sezonunun 6 bölüm olarak açıklandığı ve kafalarda mini dizi mi ? sorusunu getiren amc dizisidir, efsane olmaya adaydır.

ayrıca türkiyede fx kanalında yarın saat 22:00 itibariyle yayınlanmaya başlanacaktır
    http://alaskadanbirisi.blogspot.com/...

(, 03.11.2010 17:48)

@5918390

9. pilot bölüm itibariyle kafamda şekillenen zombi filmiyle pek uymadı ama tabi uymadığı da iyi oldu. çekimler oyunculuklar, ışığın kullanımı güzel kısacası etkileyici bir havaya sahip. ne diyelim uzun soluklu bir yapım olması dileğiyle frank darabont'a başarılar.

---s1e1 spoiler---

ata binmekle ilgili sahneleri anlamam. gerçekten ata binmek bu akdar kolay mı. lan ben kendim at antrenörlüğü okuyorum da sınıfımda dörtnal ata binen yok adam kim bilir ne zamandır bilmiyor ama maşallah yarışlara katılsa katılcak.

bir de son sahnede görebildiğim kadarıyla atın iç organlarını gösterdi ama zombilerden hiçbiri ağzına götürmedi o sakatatları. umarım yanılıyorumdur.

---s1e1 spoiler---

(, 09.11.2010 20:01)

@5937974

10. ---s1e2 spoiler---

hala daha midem bulanık. o nasıl bir ölüyü kesme sahnesiydi. onlar üstlerine sürerken ben burda kendimle savaştım kusmayacam diye. ama taktik güzeldi yalan yok.

lağım sahnesi de ölü doğrama sahnesi kadar mide bulandırıcıydı.

shane ve ekibinin rick ve ekibiyle yolları 3. bölümde kesişir büyük ihtimalle. malum yola çıktılar rastlarlar bir yerlerde.

bu zombiler tam olarak nedir? kimisi tel örgünün üzerinden atlıyor, kimisi eline taş alıp cam kırıyor, kimisi merdiven tırmanmaya çalışıyor ama diğerleri mal mal ancak tırnaklıyor. bu zombilerde de var heralde aptallık ve zekilik.

rick'e gelince, bildiğin keskin naşancı lan attığını vuruyor, vurduğunu deviriyor. glenn'e hiç değinmeyeceğim bile o da eski zombicilerden çıktı.

ben bu diziyi bilgisayar oyununa benzetiyorum. ilk bölümde hani oyunu tanıtma falan olur ya, esc yapıp geçersin veya skip der geçersin o tarzdan bir şey. ikinci bölüm de zombileri halt edip arabaya ulaşma ve ekibi kurtarma. oyunun amacı ise zaten belli, karını ve çocuklarını bul. ha belki oyunu da vardır onu bilemem.

o değil de dizinin sonunda çalan parça alarm eşliğinde çok sağlamdı.

---s1e2 spoiler---

(, 09.11.2010 22:04)

@5938467

11. dawn of the dead, zombie gibi yapımların ardından beğeninin görsel yönüne sunulan yeni yapım. başrol oyuncusunun neden kovboy şapkası taktığına takıldım.

(, 09.11.2010 22:10)

@5938502

12. lennie ceyms'in oynadığı dizilerin erken bitme gibi huyları olmasına rağmen, iyi çekim, makul casting. ezcümle, hiç de korkutucu olmayan bir gerilim. içinde biraz ne derler hım conspiracy, neydi türkçesi, pf.

türkçesi: komplo teorisi.

sonradan gelen eksik kısım: amc netwörks neylerse güzel eyliyor. dizinin beklenmedik bir iptal uğrayacağını söylemek de terbiyesizce olur. art üzerinde durup, tv'de karşılaşılmamış kalitede zombileri barındırırlarsa ödüllenebilirler.

breaking bad, mad men, şimdi de walkin ded. aslan amc.

(, 09.11.2010 23:55 ~ 10.11.2010 00:02)

@5938976

13. bir zombiperver olarak beni mutlu etmiş dizidir. en azından ilk 2 bölümde zombi tasarımları, mekanlar falan iyiydi, bayaa para harcanmış. umarım diğer bölümlerde ucuza kaçmazlar. çizgiromanını okumadım ama eğer komple ona dayanıyorsa en azından senaryoda tırtlık olmaz. ha bi de: braiiiiiiiiiiiiiinsss!

notlar:

1-zombi olayı zaten başlı başına klişedir ve 100% mantık yoktur. ona göre izlenmeli. zombilerin tarih boyunca yüzebildiği (bkz: land of the dead), colt kullanabildiği (gene land of the dead), köpekbalığı ile kapışabildikleri (bkz: zombi 2) ve yer yer götüne acıbiber sürülmüş gibi koşabildikleri (bkz: 28 days later) eski mısır tapınaklarında yazılıdır. sonra bana birisi "ağğbi bu zombiler uçuyor. bu ne yağğğ?" diye gelmesin. vururum!. zombi bu sağı solu belli olmaz.
    2-ilk bölümün başındaki zombi kız çocuğunun vurulması bonus. çünkü çocuk öldürmek (zombi de olsa) amerikan camiasında hoş karşılanmaz, mpaa çemkirir. o yüzden bonus bu.
    3- hastanede uyanma sahnesi bariz 28 days later'dan aşorttu. bu bilginin ışığında dedim başka klişe sahne de gelecek. gelir gibi de oldu: suçlu kişinin önünü kesme sahnesinde dedim arabanın içindeki mad max'teki gibi "i am the nightrideeer! woaaaa!" diye bağıracak. olmadı ama.

(, 10.11.2010 05:59 ~ 06:26)

@5939684

14. birinci bölüm itibari ile paralı oldukları anlaşılıyor. kanlar, organlar, kafa patlatma kaliteli yapılmış. sinema kalitesinde dizi resmen. yani 6 sezonluk supernatural'in bütçesini adamlar bi bölümde yemiş. takdir ettim.
    28 days aşırması bariz ve haklı bi eleştiri. ama adamın hastanede zamanı kayıyor ya, bi bakmış çiçekler solmuş, hoş sahneydi.
    neden at? korkup üstünden atma ihtimaline karşılık benzin sorunu. benzini tercih ederim.
    bilmiyorum ama ben olsam en azından tankı sürmeyi denerdim. belki anlamsızdır, ama bunu denerdim.
    çok yüksek beklentilerim var bu diziden. du bakalım.

(, 14.11.2010 01:33 ~ 01:34)

@5951398

15. (bkz: zombistan)

(, 14.11.2010 01:35)

@5951403

16. lost'un yerini tutar mı bilmem ama öyle bir tat var bu dizide. hayatta kalma mücadelesi yer yer onu hatırlatmakta. ayrıca bariz 28 days later aşırması. adam hastanede uyanıyor etraftan olanlardan habersiz bir şekilde, sonra bunu hayatta kalan tipler buluyor, kurtarıyor vs. ama hoş dizi. ve tutacak böyle güzel giderse... makyajların hastasıyım. ayrıca o boynuna doladıkları gerçek bağırsak mı lan!

(, 17.11.2010 21:55 ~ 22:00)

@5962356

17. tamam, zombiler mombiler, organların fırlaması herşey iyi hoş ama bir avuç kalmış insanlar arasında bile bir adet aşk üçgeni yaratılması niyedir bir türlü anlamadım gitti dedirten dizi.

(, 18.11.2010 04:31)

@5963553

18. ---spoiler s01e03---

ilk sezonun yarısı geçildi. şu ana kadar gayet güzel gayet tatmin edici gidiyor. kafamdaki zombi temasıyla uzaktan yakından ilgisi yok, iyiki de yok.

ilk iki bölümdeki aksiyon bu bölümde pek yoktu. bu bölüm aksiyondan durulup karakterlerin iç savaşlarıyla yoğrulduk. gerilimi yine gayet güzel bir şekilde verdi.

shane'in yaptığına değinmeye gerek bile duymuyorum. sen önce git adamın karısını, kocan öldü diye kandır sonra da git onunla seviş. kocası ortaya çıkınca da çocuk yoluyla ayartmaya çalış olacak iş değil.

ilk iki bölümdeki birer iğrenç sahne bu bölümde de vardı. gitgide alışıyor artık bünyem bu sahnelere. at geyik insan vs.

daha bölümün başında testereye uzanmasıyla belli etti elini keseceğini ve sonunda da beklenen oldu ve saw'a selamı çaktı.

shane, lorry'e ve rick'e olan sinirini ed'den çıkardı iyi de oldu, kedi olalı bi fare tuttu. her ne kadar vibratörlerini de özleseler öyle davranılmayı haketmiyorlar elbette.

merle'e ne oldu bilinmez ama umarım çok saçma bi yerden çok saçma bi şekilde çıkıp gelmez karşımıza.

ilk sezon bittikten sonra ekim 2011'e kadar kendini özlettirecek bunu bilir bunu söylerim.

---spoiler s01e03---

(, 21.11.2010 17:30)

@5973813

19. ---spoiler s01e04---

yani şu 4.bölüm üzerine ne yazılsa çizilse az gelir. lan ortalığın amına koydular. dram mı ? gerilim mi ? korku mu ? makyajlar, kostüm mü ? ince espriler mi ? ne ararsan vardı. yani bir zombi dizisi ne kadar güzel olabilir ? ne kadar bağlayabilir ki demeyin ?

iki kız kardeşin balık avlarken teknede yaptıkları muhabbet, şu mükemmel bölümün belki de en iyi kısmıydı. kişiliğe göre muamele buna deniyor heralde.

merle merle merle. ortalığı velveleye verecek olan insan bozması. belki kamp yerine kendisi gelmedi ama adamlarını yolladı. en azından bu bir fantezi. sezon finaline 2 kala merle'nin kayıpları oynaması hem merakı arttırıyor hem de gerilimi tavan yaptırıyor.

ortak düşmanlara sahip olmak kesinlikle dost olmak demek değildir. kim bilebilirdi ki o tiplerinde meymenet olmayan meksikalıların huzur evi sakinlerini ağırladığını ? yemin ederim 40 yıl düşünsem aklımın ucundan geçmezdi herhalde. nine, rick'in elinden tutmuş götürürken bile aklımın ucundan geçmedi. normal bir dünyada bile yaşlılara bu kadar değer verilmiyorken, zombiler diyarında işlerin farklı olması ders alınması gereken bir durum kesinlikle.

rick'ten namı değer g'ye gelsin;

- sen hayatımda gördüğüm en geri zekalı züppesin.

yine tekrarlıyorum, öyle çok fazla zombi kültürü olan bir insan değilim, korku filmleriyle bile pek aram yoktur. belki şu bu bölümün şu sahnesinde olanlar klişelerle doludur bilemem ama beni inanılmaz tatmin etti. gerilimi son safhaya çıkardıktan sonra böyle bir sahne şarttı şu bölüme.

her şey güzel hoştu da şu amy'nin ölümü hiç hoş olmadı işte. ablasından amy'e gelsin o zaman;

amy can çekişmektedir ve ablası amy'nin yarasına bastırarak;

- ne yapacağımı bilmiyorum ki.

sadece ve sarsıcı bir replik. haydin kalın selametle.

---spoiler s01e04---

(, 23.11.2010 19:08)

@5981000

20. lost politikası izleyen dizi. 1. sezon belli bir yerde bitecek, 2011' de kaldığı yerden devam edecekmiş. yine de lost ayrıdır, tanrı kralı korusun!

(, 23.11.2010 19:11)

@5981006

21. dördüncü bölümüyle düşüşe geçen heyecanı telafi etmeyi başarmış olan dizidir. insan psikolojisini anlatma ayağına kör gözüne parmağım seviyesindeki sahnelerden sonra ilaç gibi geldi biraz aksiyon, biraz gerilim.

(, 23.11.2010 22:25)

@5981560

22. ----belki spoiler, belki değil----
    bu haftaki bölüm rick'in geçen haftaki kampa geri döndüğünde "oğluuum, yavruşuum" diye haykırdığı performansın devamıydı. o kadar yalvardı ki kepenkler açıldı, benim musluklar bile açıldı valla. ağır dram kokusu almaya başladım iyice... velhasıl güzel bölümdü, sondan bir önceki bölüm olmasının hüznü ve merakını peşinde bıraktı.

----bence spoiler değildi ama bitti----

(, 29.11.2010 21:39)

@6002325

23. ---spoiler s01e05---

şimdi sezon finalinde kimler yer alacak kimler damga vuracak. öncelikle son bölümde karşımıza çıkan acımasız gibi görünen yufka yürekli deneyci abi, daha ilk bölümden karşımıza çıkan sempatimi daha ilk bölümden kazanan zenci morgan jones ve oğlu duane jones, ve psikopat merle dixon. şimdi bunların hepsini aynı yerde buluşturup bir sezon finali mi patlatacak yoksa hepsine ayrı ayrı bir final mi biçecek.

zenci eğer ki telsizleri dinlediyse, ki o nasıl iş ben anlamadım hem dinleyip hem nasıl cevap veremiyor, bu onları bir bulacaktır. merle'ün bunlardan haberi yok ama kini çok onun için her an her yerden çıkabilir. deneyci abinin tutumu benim için en büyük merak konusu olacak.

bu bölüme gelecek olursak. iki tane ölüm sahnesi, ki birine zombiyi öldürme de diyebiliriz, izledik ki ikisi de birbirinden fevkalede idi. andrea'nın amy'den özür dileyerek onu vurması ve yüzüne güneşi alarak tenini okşayan rüzgarla birlikte zombiliğe giden bir jim. o değil de amy zombiyken daha güzeldi ama yine de oyunculuğunun hakkını yemeyeyim, tek kelimeyle harikaydı!

sezon finalinde şu rick, shane'yi vursa ne güzel olur dimi ? derdini anlayamıyorum bu herifin. ya sen bu adamla ilk bölümden itibaren kankaydın, yine sen bu adama, komadayken, çiçek götürüp bir an önce sağlığına kavuşmasını diledin. bir kadın için git en yakın arkadaşını vurmaya kalk. genel itibariyle iyi bir insansın ama şu rick konusunda pek bi şerefsizsin. o yüzden sezon finalinde rick seni vursa hiç üzülmem.

sizi bilmem ama bu asyalı'nın oyunculuğu benim pek hoşuma gitmiyor, gözlerinden midir nedir çocukta bir sinem kobal bakışı var.

nedir bu mahşer yangını msb3417 ? zombilerin zombi olma sebebini falan mı açıklıyor onu mu inceliyor acaba ?

ben hala daha pilot bölümdeyim yalnız. şimdi rick hastanede komadaydı ve zombiler herkesi yedi bitirdi ama rick'e dokunmadı. hadi rickin dokunulmazlığı olsun, fantezik olarak, e bunlar asyalıyla birlikte zombilerin içinden geçip arabayı almak için zombi eti süründüler üstlerine başlarına. o halde bu rick'i kim neden yemedi? buna bi açıklama getirseler sezon finalinde fena olmaz hani.

---spoiler s01e05---

(, 30.11.2010 17:52)

@6005069

24. herşey güzel konu da iyi kendini izlettiren tadında aksiyon ve gerilim veren güzel bir dizi. şayet şu şerif kıyafeti giyen abimiz şapkası da dahil olmak üzere afedersin y.rak gibi olmuş. üstüne düzgün bir kıyafet bulması temennimdir.

(, 30.11.2010 18:00)

@6005092

25. çok yüksek potansiyeli olupta kullanamayan dizi. zombi dizisi yapmışsın insanlar aksiyon korku bekliyor, sen gidip yaşlı amcanın herşeyi bilen kisvesi olan diyaloglarını bize yedirmeye çalışırsan milletin zevki kaçar. her bölümüne bir resident evil oyunu gibi aksiyon,korku ile başına otururken durmadan diyalog izlemek bıktırdı artık. son bölümünde bari birşeyler olsa.

(, 30.11.2010 18:30)

@6005160

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 19