the us vs john lennon 

adana çık aradan

1. john lennon'ın siyasi hayatı ve amerikan hükümeti ile yaşadıklarının bir kısmını anlatacağını tahmin ettiğim, güzel bir fragmana sahip film.

fragman için: http://www.apple.com/...
    (eglaia, 12.01.2007 14:24)

2. 26ncı uluslararası istanbul film festivali çerçevesinde izleyiciyle buluşan filmdir.

bir ingiliz olmasına rağmen, john lennon'un amerika'da yaptıklarını, vietnam savaşına ve başkan nixon'ın politikalarına nasıl karşı çıktığını, woodstack ve ücretsiz rock konserleriyle dönemin ezilen ve barış yanlısı gençliğini nasıl ayağa kaldırıp meydanlara topladığını, hatta ot içmekten 10 yıl hapse mahkum olan arkadaşını, protestolar sonucu nasıl serbest bıraktırdığından tutun, hair peace bed peace'in nasıl doğduğuna ve yoko ono ile ilişkilerinin ve evliliklerinin nasıl başladığından, nutopia'yı nasıl kurduklarına kadar, daha önce hiçbir yerde göremediğimiz detaylar ustalıkla anlatılmış.

belki en önemli noktalardan birisi de, tüm bu baş kaldırışa liderlik yapan ve medyanın ilgisini gayet başarılı kullanıp, ülke politikasıyla dalga geçen john lennon'ın, tüm bunları (tıpkı eşi yoko ono gibi) green card'ı bile olmadan başarabilmiş olması. bir ingiliz'in, nixon'ın pencersinin altında binlerce kişiye give peace a chance söyletmesi ve bunu da "'i want to hold your hand' dedim milyonlarca insan dinledi, şimdi niye "give peace a chance" demiyim?" şeklinde kendi üslubuyla açıklamış olmasıdır.

devletin, john lennon'a karşı sürdürdüğü savaşı kaybetmiş olması da, seyircinin hem gözünü yaşartıp hem de güldüren bu filmin seyirciyi etkileyen öğelerinden yalnızca bir tanesi.
    (dedi ki normal, 05.04.2007 02:33)
  3. dün gece ntv'de verilmiş belgeseldir.
    pek çok akıllı adamın da konuştuğu belgeseldir: tarık ali, noam chomsky, abbie hoffman...
    o kadar naiftir ki bu adamın ruhu ağlatır sizi kendi ruhunuzla yüzyüze getirip insanı. hayatı temsil eden herşey gibi ölüm gelse bile bir umut ışığı olmayı başardı o ışık ruhuyla.
    (sirona, 30.07.2007 12:37)
  4. john lennon'ın bir albümü. şarkı listesi de şöyle:

1. power to the people
    2. nobody told me
    3. working class hero
    4. i found out
    5. bed peace
    6. the ballad of john and yoko
    7. give peace a chance [w_dialogue)
    8. love
    9. attica state [live]
    10. happy xmas [war is over] [w_dialogue]
    11. i don't want to be a soldier mama
    12. imagine
    13. how do you sleep [instrumental]
    14. new york city
    15. john sinclair [live]
    16. scared
    17. god
    18. here we go again
    19. gimme some truth
    20. oh my love
    21. instant karma! [we all shine on]
    (choochoo, 30.07.2007 12:54)
  5. amerika nın ne kadar korkunç bir ülke olduğunu hatırlatan olaylar silsilesidir.
    filmini izlemeyi düşünmüyorum, aşırı sinir bozukluğuna yol açacağına eminim.
    (ferforje, 30.07.2007 14:12)
  6. çok harika bir belgeseldi, john lennon' ın amerikan medyası tarafından her firsatta pis çocuk ilan edilerek, peki bunu yapıyorsun da eline ne geçiyor sorularının ardından lennon'ın "peki yüzbinlerce kişi gösteride hangi şarkıyı söylüyordu biliyor musunuz? duydunuz mu?" cevaplarının ardından amerikan medyasından umarsızca gelen " eee nolmuş ki ne kazandırıyor bu sana?" yanıtları, eski bir ajanın "insanlar ellerinde mumlarla yürüyorlardı, o zaman puro içiyordum birini kenara çektim ve puromu yaktım ardından da -bari işe yarasın- dedim, o zaman onlara bakışımız öyleydi" itirafı, hala devam eden devlet tekelindeki amerikan medyasının gücü ve bütün halkı nasıl uyuttuğu...gerçekten izlemek lazım
    (nacho libre, 30.07.2007 20:51)