görseller
the texas chainsaw massacrethe texas chainsaw massacre

belki ilginizi çeker
  1. · jessica biel
  2. · leatherface
  3. · ed gein
  4. · based on a true story
  5. · lake dead
  6. · gore
  7. · the texas chain saw massacre
  8. · ronald lee ermey
  9. · be kind rewind
  10. · 1001 movies you must see before you die
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ugg
  2. · aşk ı memnu
  3. · günün tek kelimelik özeti
  4. · domuz gribi
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  7. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  8. · adnan menderes
  9. · ateşi bulan insanların ilk sözleri

the texas chainsaw massacre  

1. beni geren herkesin katilden yana olduğu hala testere sesinin kulaklarımda çınladığı eski bir korku filminin yeniden çekilmiş hali
    (sorunsal, 30.06.2006 00:36)
  2. 1976 yapımı olanda 5-6 dakikalık bir kovalama sahnesi vardır ki, "o ne biçim dalak, ne biçim ciğerdir 5-6 dakika motorlu testereyle koş da şişeme" dedirtir.
    ayrıca filmdeki rajon önce 1 dakika kadar bağırıp arkasından leatherface'in geldiğini farkedip kaçmaktır.
    (venom, 04.07.2006 22:10)
  3. (bkz: das deutsche kettensägen massaker)
    (keyif pezevengi, 04.12.2006 01:20)
  4. kan görmeye dayanamayan insanlar bu filmi izlemek gibi bir yanlışta bulunmasınlar. uzun zamandır hiç bi filmi izlerken bu kadar gerilmemiştim.filmin son dakikasına kadar dehşet ve gerilim var
    (mudflow, 11.12.2006 12:53)
  5. "saçma salak bol salçalı bir film işte, aç da gülelim biraz...bayarsa kapatırız, çok gördük böylelerini, testereli manyakmış peah!..."
    şeklinde bir beyandan sonra, izlerken nefesinizin kesildiğini hissettiğiniz yada sanki leatherface ekrandaki adamı değil de sizi kovalıyormuş gibi nefes nefese kalınan film.
    asla hafife alınmamalı.
    ardından "the texsas chainsaw massacre beginning" isimli olayların başlangıcını anlatan bir devam film çekilmiştir fakat ilk film gibi olamadığı söylenmektedir.
    (thor, 17.02.2007 17:14)
  6. film baştan sonra başroldeki oyuncunun (bkz: jessica biel) göğüslerine odaklanmış geldi bana. ya kardeşim napçan korku morku bi yere kadar bak ablanın göğüslerine neşelen biraz. gibi bi mesaj bırakmıştır bende. ve tabi vasat ötesi film.
    (cnytbzkrt, 11.05.2007 16:21)
  7. senaryosunu yazan ruh hastası sadist piç başta olmak üzere emeği geçen bütün ruh hastası piçleri tebrik ve takdir ettiğim film. böyle insanlık dışı bir hikayeyi uyduracak hayalgücünün sahibini yakından tanıyıp odunla dövmek isterdim. bayılınca da tapançamla kafasına bi kurşun sıkardım ki edebi dairesinde nasıl insan öldürülürmüş öğrensin eşşoğlueşşek.

benim içimde insanlık var diyenin izlememesi gereken pis, yavşak, kaka bir filmdir ayrıyeten.

insanlar ölmesin lan. acı çekerek hiç ölmesin.
    (hector, 08.11.2007 18:21 ~ 18:22)
  8. filmin gerçek olması nedeniyle gayet gerildim adam harbiden psikopatmış * şu ana kadar izlediğim en muhteşem korku filmidir kalbi olanlar hamile olanlar kan görmeye dayanamayanlar izlemesin.
    (muneccim fare, 11.08.2008 00:35)
  9. çok kanlı olmasının dışında bana kalırsa çok da fazla bi numarası olmayan film. bence asla bi testere serisi tadında olamaz. izlenir ve geçer.
    (gitana, 11.08.2008 00:53)
  10. film gerçek bir olaydan uyarlamadır. ayrıca filmin orijinali 1976 yılında çekildiğini, unutmayalım. bir filme not verirken döneminide katmak gerekiyor değerlendirmeye. kaldı ki, şimdiki filmlerle bile kıyaslandığğında, hala dehşeti işleyiş tarzı, izleyenlerin kanını dondurması, etkileyiciliği bambaşka bir filmdir. günümüz polisiye gerilim filmelriyle kıyaslanmasıda ayrı bir saçmalıktır. ilk versiyonu kesinlkle mükemmeldir, yeniden uyarlaması sıradan birvahşet filmi olmanın dışına çıkamamıştır...
    (smerjin, 11.08.2008 01:07)
  11. izlemesi çok "zevkli" bir film.

(bkz: jessica biel)
    (estravanza, 21.08.2008 21:21)
  12. bildiğim kadarıyla 70'li yıllarda yaşanmış gerçek bir hikayeden uyarlanan inanılmaz rahatsız edici bir filmdir.filmin sonunda katilin yakalanamadığını öğrenmemle kafamda ufak bi hesap yaptım;şimdi bu katil 70lerde 30 yaşındaysa şu an 60larındadır,hala yaşıyor olma ihtimali bulunuyor yani.60 yaşında, normalde izbandut gibi olduğunu düşünürsek, gayet de güçlü olabilir.sonuç; amerika'ya gitmeyin kardeşim 10 yıl daha bekleyin, ölsün, felç geçirsin. sağlama alın kendinizi...
    (magnani, 08.09.2008 22:20)
  13. imdb'de bütçesi için tahmini $83,532 yazan 1974 yapımı tobe hooper filmi. kendisinden sonra çekilecek onlarca filme esin kaynağı olmuştur. yine imdb'den okuduğum kadarıyla 30 milyon kadar dolar hasılat yaparak yapımcıyı da ihya etmiş. dağıtım olanaklarını hesaba katsak bile (universal gibi bir dağıtımcıyla çalışıyorlar) her yönüyle ticari bir başarıdır ve genç yönetmenler için güzel bir örnektir gaz almak adına. düşük ötesi bir bütçeyle oldukça etkili bir iş çıkarmışlar. minibüse aldıkları otostopçu sahnesi sanıyorum filmin en gerilimli anıydı. yani türlü kamera numaraları, ışık oyunlarından ziyade öykünün atmosferi ön plana çıkartılmış.
    detaylı yorumları okumadım ancak çekildiği yıl itibariyle biraz asi gençlerin gözünü korkutma amacı da var gibi geldi nedense ikinci izleyişimde. hani hippi tiplere ''güvenli şehirlerin dışında manyaklar yaşıyor olabilir. oturun oturduğunuz yerde'' gibi bir selam çakıyorlar sanki. tabii bu sallamasyon olabilecek yorumumu halloween ve benzeri filmlerin ahlaksal mesajlarına sırtımı dayayarak vardım. o türden filmlerin ölen gençlerinin içki içen, cinselliklerini serbestçe yaşayan tipler olduğunu hatırlayalım.
    texas katliamı'nı çekici kılan yanlarından biri dokusu. boyalı bir görüntüsü yok. aydınlatmalar ve mekanlar 60'lı yıllar filmleriyle kıyaslanmayacak kadar gerçekçi. 70'li yılların korku filmlerinin en büyük özelliği içerdikleri şiddetin boyutu olduğu kadar kameranın stüdyo ortamından dış dünyaya taşınmasıdır aynı zamanda. 50'li veya 60'lı yılların korku filmlerine bakacak olursanız ezici çoğunluğu salon ve stüdyo filmleridir. 70'lerle birlikte derinden gelen gerçekçilik, filmleri de sokağa ve doğaya taşıyor. 2000'lerde çevrilen hollywood korku filmleri bol efekt, az korku ile gerçekçilik, ürperticilik ve yeni fikirler konusunda biraz kısırlık çekiyor oluşları ile özletiyor açıkçası texas katliamı gibi filmleri. fakat dünya sineması boş durmuyor tabii. korku konusunda hollywood bir hayli süredir tahtını çeşitli ülke sinemalarına terk etmiştir. uzakdoğu filmleri fırtınası ardından ispanyol korku filmleri bu aralar moda.

ayrıca (bkz: ed gein)
    (ne içersen iç su iç, 04.10.2008 00:16 ~ 05.10.2008 12:49)
  14. 2006 versiyonunu tekrar tekrar izliyorum. izledikçe sinirleniyorum. özellikle de başroldeki kızımız saklanırken o mutant kılıklının, kızın erkek arkadaşına acımadan kıymasına ve kızın hiçbir şey yapamıyor olmasına sinirleniyorum* (bkz: biz türküz bize bir şey olmaz)
    (sweethomechicago, 10.01.2009 01:00)
  15. bol kesmeli, bol doğramalı ve bol kanlı bir psikopat aile filmidir... aynı zamanda izlenebilecek en etkili gerilim filmlerinden birisidir.

teksas katliamı'nın 1974, 2003 ve 2006 yapımları mevcut olup her üçü de tereddütsüz izlenmelidir; çünkü bu filmin her dönemdeki yapımı başka bir tattır. bu farklı tatların sebebi de her dönemdeki yapımın farklı bir yönetmen tarafından çekilmiş olmasıdır.
    (eudaimonist, 11.01.2009 19:15)
  16. filmin kuşkusuz en müthiş yanı jessica biel'in göbeğinden düğüm attığı atletinin filmin sonuna kadar o kadar badire atlatmasına rağmen çözülmemiş olmasıdır.
    (fluwn, 26.06.2009 01:06)
  17. şu aziz mübarek kandil gecesi, hangi aklı evvelin düşünüpte yayına koyduğunu delicesine merak ettiğim 17. sınıf korku-gerilim filmi.
    ya arkadaşım filmde kim var bakmaz mı insan bi yayına koymadan önce ???
    jessica biel !
    üstelik en fit zamanında ve böle bi günde en giymemesi gereken pantolon ve üst ile...
    yaratıcı akıl dağıtırken nerde gizlendiniz bilmiyorum ama kamuflaj konusunda çok başarılısınız buda bi gerçek.
    özellikle böle zamanlarda bu tarz bireysel hatalarla insanları zorla günaha sokmayınız lütfen.
    allah akıl ve fikir de versin size ayrıca. (amin) *
    (rookiewolf, 26.06.2009 01:24)
  18. bilgisayarda izlendiyse, izlendikten sonra dosya seçilip shift+del ve sonrasında enter'a basılması gereken film.

afişlerden, oyuncu kadrosundan* falan bir bok sanmayın sakın. izledikten sonra "nerde hayatımdan uçan giden, kaybettiğim 2 saatim ?" diyor insan.
    (erky, 26.06.2009 01:30)
  19. benim anlamadığım arabaya alınan kızımız o silahı nasıl oluyoda yere düşürmemiş. bacak arasından bi silah çıkartıyo(demek ki bayaa bi genişmiş) vee daann.o kadar yürüdün nası düşmedi kilotla destekledin mi naaptın??
    (aglayankek, 22.07.2009 12:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil