görseller
the spiritthe spirit

belki ilginizi çeker
  1. · scarlett johansson
  2. · sarah paulson
  3. · will eisner
  4. · sin city 2
gündem
  1. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  2. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  3. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  4. · çok istenip de olunamayan meslekler
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · okan bayülgen
  7. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  8. · mastürbasyon
  9. · itü sözlük radyosu

the spirit  

1. frank miller ın pek yakında gösterime girecek filmi
    http://www.mycityscreams.com/
    http://www.imdb.com/...
    http://www.youtube.com/...
    (bokarec, 04.12.2008 18:03)
  2. haftaya (25 aralık 2008) amerika da gösterime giriyor.
    (bokarec, 18.12.2008 15:31)
  3. italyan sinema-magazin sitesi filmup, sanat öğrencilerinin hazırladığı the spirit film afişleri

(bkz: http://www.sinemaestro.com/...)
    (rushmo, 24.12.2008 11:35)
  4. (soyut, 24.12.2008 11:56)
  5. frank miller'in iyiden iyiye comic book havasını yakaladığı film olmuştur. filmde görselliğin dışında konu anlatımı da sin city'ye nazaran daha bir comic book havasında ilerliyor. küçük ayrıntılar ve bence konunun bağlanması açısından da başarılı bir film. filmin bir başka başarısı da dozunda eva mendes poposu ve bir tutam da scarlett johansson memesi içermesi. genel anlamda konu ve işleniş bakımından ise malesef vasata daha yakın bir film olmuş bence.

--- spoiler ---

octopus'un sıçar gibi yarattığı salak elemanlar hiç kuşkusuz filmdeki en komik unsurlar
    muffin isimli bagas kedinin lavabodan akması ise bir başka güzel
    octopus'un nazi kılığında belirdiği sahne çok başarılı

--- spoiler ---
    (togisama, 27.12.2008 07:27 ~ 07:33)
  6. ben beğendim.görsellik açısından çok başarılı.herhangi bir sahnesi durdurup duvar kağıdı yapılabilir.o derecede güzeldi. konu da fena değildi zaten öyle ahım şahım bir film beklemiyordum.hafiften komedi.scarlett ateş eva barut.spirit de alayını öptü pezevenk.göt.piç.bok.
    (rushmo, 30.01.2009 18:06)
  7. genel olarak karanlık tonların hakim olduğu bir film olmuş, lakin kırmızıya vurgu yapılmış. sin city'deki gibi klasik frank miller özelliği kısacası. o değil de ;
    eva mendes (sand saref), scarlett johansson (silken floss), stana katic(morgenstern), jaime king (lorelei rox), paz vega(plaster of paris), ... hepisi de spirit tarafandan götürüldü, ayıp yahu. çük. kuku sirkesi. bok.
    (cyclops1988, 23.02.2009 23:58 ~ 24.02.2009 00:03)
  8. biraz sin city biraz 300 hatta biraz robocop bu film...
    her karesinde frank miller ın yapıtlarına bi gönderme var hem teknik hemde senaryo açısından. bu tarz karanlık kahraman hikayelerine oldum olası heyecan duymuşumdur. darkman mesela. vasat bi filmdir. ama sempati duyarım. sayarım. belki de liam neeson oynadı diyedir. neyse konu dağılmasın.

bi kere atmosfer güzel. zaten çizgi romanların bu tarzda sinemaya uyarlanması dahiyane bi fikir. ama bu fikir sağlam bir senaryo ile desteklendiği zaman dahiyane bir iş çıkıyor ortaya. hangimiz "dali mi yaptı lan bu filmi" demedi ki sin city nin her olağanüstü karesini izlerken?

fakat bu spirit lavuğu o kadar antipatik bi kahraman ki ona her baktığınızda karşınızda robin'i görüyorsunuz. zaten gabriel macht o maskeyi takınca tam anlamıyla chris o'donnell ın ikizi oluyor. tüylerim diken diken oldu sinirden. yahu tamam robin'e kişisel nefretimi bi kenara bırakayım, filmde o kadar sıkıcı bi senaryo var ki insan bir sonraki kareyi merak dahi etmiyor. siklemiyorsunuz belli bi dakikadan sonra filmi. spirit niye bu kadar güçlü acaba diye sormadım bile. sonlara doğru anlattılar dinlemedim sıkıntıdan. taaa ki scarlett in göğüslerini görene kadar...

eva mendes in kusursuz kalçası, scralett in biçimli göğüsleri. bunları frank miller fırçasından görmek istiyorsanız adam size tablo gibi çekmiş işte. sanki onları çekeyim de gerisini siktir et hacı demiş miller.

neyse olmamış diyor ve 10 üzerinden 3 veriyoruz. ama frank miller bu tarzını bozmasın. sin city 2 ve sin city 3 ile yeniden ağzımızın suyunu akıtacak eminim. bu bir iş kazası.
    (redrumurder, 24.02.2009 01:45 ~ 01:47)
  9. frank miller'dan beklenmeyecek bir film. film ne kadar miller'ın sin city deki tarzını yansıtsa da bir süre sonra uzun uzun replikleri ile sıkmaya başlıyor. sonra da bayıyor.

ı-ıhh olmamış frank. beğenmedim. bi daha olmasın..
    (overclocking, 26.02.2009 05:14)
  10. boş bir konunun güzel bir yönetmenlikle nasıl bir sanat eserine dönüşebileceğini gösteren filmdir.

senaryosu özetle, batman çakması bir kahramanın, şehrini kurtarmak için baş düşmanına karşı verdiği mücadeledir. bir yerde batman joker ilişkisine benzer ki "çakma" kelimesini bu yüzden kullanmışımdır.

ama görüntüler.. onlara tek kelime yok. muhteşem bir görüntü yönetmenliği var filmde. bu kadar sıkıcı olmasına rağmen bir anda soluksuz izleyebiliyorsunuz.

özetle sinemada para verilmesine değmeyecek ama internetten indirilip izlenecek kadar vakit harcanabilecek bir film.
    (theuthras, 09.04.2009 00:38)
  11. görsel açıdan tatminkar fakat senaryo ve işleniş bakımından vasat, insanı sıkıyor.sadece ilk 15 dksı sıkmadı hatta güldürdü. bi ara looney tunes*serisinden bi bölüm izliyormuş gibi hissettim kendimi.

sonuç olarak sin city ile mukayese bile edilmemesi gereken film.
    (forget about it, 07.05.2009 21:31 ~ 21:31)
  12. bir kısım arkadaşın eva mendes referansına binayen izledim... ghost rider'daki performansının üstüne çıkmış... daha da cüretkar falan* tebrik etmek düşer elbette

watchmen'e burun kıvıran bunda ağlar herhalde... sin city sonrasında böyle projeler pek karın doyurmuyor açıkçası... arka planda da anlatıcı olmayınca pek de tadı çıkmıyor sanki... filmin özeti de eva mendes ve kalçaları; spirit, pelerini ve kadınları şeklinde özetlenebilir... evet bitti bu kadar

son olarak scarlett johansson, felaketti... korkum odur ki bu felaketi iron man 2'ye yansıtmasın
    (mgun, 10.10.2009 02:45)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil