görseller
the secret 

belki ilginizi çeker
  1. · çekim yasası
  2. · nasıl kız tavlanır
  3. · top secret
  4. · klingon
  5. · zengin olmanın on altın yolu
  6. · ferrarisini satan bilge
  7. · bir şeyi yeterince istersen olur
  8. · kendini kuantum felsefesine veren anne
  9. · the secret
  10. · bir tane kitapla bütün evreni açıklamaya çalışmak
gündem
  1. · 2012
  2. · sözlük yazarlarının hayalleri
  3. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  4. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  5. · colin kazım richards
  6. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  7. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  8. · sözlüğün mülakatla yazar alımı yapması
  9. · anormal çıkma teklifleri

the secret  

sayfa  / 6
  1. 'bir şeyi ne kadar çok düşünürsek gerçekleşme şansını o kadar arttırırız'ı anlatan bir belgesel.

"dünya çekim yasası üzerine kuruludur. düşündüklerimiz evrene yayılırlar ve bir gün bizlere geri dönerler. günün birinde yaşanacaklar olarak karşımıza çıkarlar çünkü onları aklımızdan geçirdikçe hayatımızın içine çekeriz. hayal etsenize, her düşüncemizin gerçekleştiği bir dünyada yaşamak ne kadar zor olurdu.

..................................................

yataktan mutlu ve huzurlu kalkarsan gün boyu mutlu ve huzurlu olursun. aksine kötü kalkmışsan, gün içinde tüm olumsuz olaylar ve insanlar çevrendedir. düşüncelerimiz belli bir yerden sonra hissettiklerimize dönüşür, hissetiklerimiz de yaşadıklarımıza.

..................................................

hemen şimdi, olumlu hissetmeye başlasan iyi edersin."
    (chicaloca, 05.04.2007 20:30 ~ 20:30)
  2. filminden sonra kitabının da çıktığı yeni hayata başlangıç kitabı(!)
    kitapevlerinde baş köşede görebileceğiniz, mükemmel ve kaliteli bir basımı olan, etkileyici bir kapağı olan kitaptır aynı zamanda.
    evet aldım ve okumaya niyetliyim.bakalım sırrı bende keşfedebilecek miyim..
    (nickim konusunda kararsızım, 13.04.2007 18:48)
  3. dvd' si elime geçmesine rağmen, henüz izleyemediğim belgesel; kitabını okumakla başladım işe. mutlaka okunmalıdır kanımca.

hayatınızı gözden geçirip geçmişteki zorluklara odaklandığınızda, yaptığınız şey, daha zor koşulları hayatınıza çağırmaktan başka bişey değildir.
    ne olursa olsun kendinize bir iyilik yapıp geçmişteki sıkıntılarınızı, kırgınlıklarınızı, öfkelerinizi, kininizi, pişmanlıklarınızı, suçlamalarınızı vb.. unutun gitsin... sadece kendinize zarar vermekten öte gidemezsiniz.

oysaki; bilinçli bir şekilde isteklerinize odaklanarak güzel duyulara ışınlar yaymaya başladığınızda çekim yasası mutlaka cevap verecektir.
    yapmanız gereken tek şey, mutluluğu, sevgiyi,huzuru, sağlığı, uyumu, bereketi üzerinize çekmektir.

çekim yasası benzer benzeri çeker.hepimiz birer mıknatısız, mıknatıs etkisiyle istediğimiz herşeyi çekebiliriz , kısaca...
    ben öyle yapmaya başladım.
    (tohum, 24.04.2007 13:31)
  4. ister yapabileceğinizi düşünün ister yapamayacağınızı, haklısınız sözünün yer aldığı spiritüel film.aslında hayatım bu sırra göre gidiyormuş diyebilirsiniz izledikten sonra.

www.thesecret.tv
    (cam eldiven, 01.05.2007 02:01)
  5. 2007 nisan da çıkan, yazarı rhonda byrne olan, varolan bir sırrı anlatan yeni kitap.
    (rita, 08.05.2007 11:28)
  6. özet olarak '' düşün , yarat , yaşa'' yı anlatan film. seyredilmesinde fayda var.
    (thyo, 14.05.2007 20:57)
  7. sanırım kapitalist bir düzen içinde hayatta kalmanın sırlarıydı bunlar. iste, inan ve elde et diyordu film. ne istendiğinin ve nasıl elde edeceğin üzerinde hiç durmuyordu mesela. çok para isteyen insanlar tecrübelerini anlatıyorlardı. kazanmak istediği para miktarinı bir çekin üzerine yazıp tavana yapıştırmış bir tanesi. her sabah uyanınca bakıp hatırlıyormuş. diğeri istediği evin, arabanın resimlerinden bir pano yapmış kendine, her gün bakıyormuş. etrafımda böyle insanlar görsem manyak falan derdim herhalde. filmin sonuna doğru konuşmacıların anlattıklarından anlıyoruz ki çoğu çok zor zamanlar yaşamışlar geçmişte ve bir şekilde daha zengin olmuşlar, daha sağlıklı olmuşlar, yıkılmamışlar, ayakta kalmışlar falan filan.

enerji, çekim yasası, kuantum, evren gibi laflar ederek bilimi de arkalarına almışlar bir güzel. filmde insanlardan habire birşeyler yayılıyor. bunu da görüntülemişler, acayip inandırıcı olmuş. nasıl bir teknoloji kullandılar bilmiyorum artık.

ben de filmden sonra bilgisayarımın masa üstüne küresel ısınma ile ilgili bir resim yapıştırdım. hergün bakacam. evrene açtım kendimi. inşallah ölmeden görürüm, çok merak ediyorum...
    (nikmikyok, 20.05.2007 16:55)
  8. türkçeye "sır" olarak çevrilen, yaşamımızdaki her şeyden düşüncelerimizin sorumlu olduğunu ve düşüncelerimizi değiştirdiğimizde yaşamımızın da değişeceğini anlatan kitap.
    (anatoly1499, 21.05.2007 15:32)
  9. özet olarak "iyiyi düşünürsen iyi, kötüyü düşünürsen kötü olursun" mantığını evire çevire anlatmaya çalışan kitap.
    (langstrand, 27.05.2007 14:30)
  10. (bkz: top secret)
    (dirtypain, 27.05.2007 14:43)
  11. belgeselini izlediğimde atalarımızın yıllaaar önce zaten keşfettiklerini düşündüğüm sır.

zira bisikletini direğe bağladıktan sonra emin olmak için defalarca kontrol eden çocuk için ne demiş atalarımız; ''sakınılan göze çöp batar''
    ancak şimdi olduğu üzere kutuplaşma o zaman da varmış ve bizim belgeseldeki çocuk sırrı keşfeden atalarımız yerine sırra inanmayan muhalif atalarımızın ''eşşeğini sağlam kazığa bağla'' sözüne uyarak bisikletini çaldırmıştır.

sırrı çözen atalarımız, sırrın kitabın yazmamış, allayıp pullayarak belgeseller çekmemiştir ama ''bir şeyi kırk kere söylersen olur'' sözünü de bizlere miras bırakmıştır.
    (angesen, 27.05.2007 19:00 ~ 29.05.2007 00:21)
  12. yok yere 13 lira verip aldığım kitap. başından sonuna kadar tüm kitabı bir cümlede özetleyebilirsiniz. "hayatında olmasını istediğin şeyleri düşün olsun, olmasını istemediğin şeyleri düşünme olmasın." bu kadar.

not: denedim. bu ay adsl faturamın indirimli geleceğini, telekomun kampanya yapacağını düşündüm bütün ay. 56 lira yerine 62,5 lira geldi fatura. hemen tövbe ettim. neyime benim düşünceyle kaderi değiştirmeye çalışmak.
    (gblack, 30.05.2007 22:52)
  13. yayımlanan diğer kişisel gelişim kitaplarından pek de farklı olmayan bir kitaptır. bazı düşünürlerin ve bilimadamlarının sözleriyle kuantum ve enerji kavramlarıyla süslü öğütler içerir. satırlarda sık sık einstein ya da winston churchill’in sözlerinden alıntılar vardır. filmini izlemediğim için kitap adına yapabileceğim en iyi yorum yazılış amacının sadece yıllardır çok satan ve tekrar eden kelimeleri ve düşünceleri biraz daha çekici kılmak olduğunu düşünenlerdenim. en çok verilen örnek de çok zengin olmak adına yapılması gerekenleri anlatılmasıdır. “the secret” için bir özet yaparsak:

1- benzer benzeri çeker düşüncesiyle yazılmış bir kitaptır. buradaki çekim düşünce düzeyindedir. çekim yasası denilen bir kavram üzerine yazılmış bir kitaptır.
    2- düşünceler somutlaşır.
    3- ne düşünüyorsanız o olur.
    4- bu yasada negatifliğe yer yoktur. örneğin: bu dersten kalmak istemiyorum cümlesi çekim yasasına göre “bu dersten kalmak istiyorum” şeklinde algılanır.
    5- şikayet edersen bu yasa sana daha çok şikayet edeceğin bir liste verir.
    6- bu yasada sevgi ve güç yanyanadır.
    7- ilk adım istemektir. evrene komut verdiğinizde evren düşüncelerinize sahip çıkacaktır.
    8- inanmak ve hayal etmek önemlidir. istediğiniz şeyleri sizinmiş gibi görün.
    9- zihinde canlandırma (visualization) etkilidir. zihin isteğiniz için duygu ve düşünceler üretir.
    10- her şey enerjidir. veeeee siz sonsuz enerjisiniz.

*kitapçıda kitabı gördüğümde ingilizce sanmıştım. “sır” olarak değişseydi büyüsü mü bozulurdu bir anlam veremedim.
    (sunflower, 03.06.2007 21:41 ~ 21:41)
  14. (bkz: sır)
    (sunflower, 03.06.2007 21:42)
  15. dün akşam okumaya başladığım kitap..bu tip kitaplara çok karşı çıkmışımdır senelerce..insanları kandırmak için yapılan ticari amaç güttüğü açıkça belli olan popülizm eseri kitaplardır..ama aldığım ilk andan itibaren düşünmeye başladım..demek ki insanların hayatlarında belirli evrelerde bu tür kitaplardan medet umma zamanları yaşanabiliyor..bende bu tip bir evrede olduğum için daha kitabı okumadan önce aldığım ilk karar kimseyi okuduklarıyla ilgili yargılamamak oldu..peki kitabın faydası oldu mu derseniz bilmiyorum..görücez..ama ne demiş secret?herşey inanmakla başlar..
    (dream with the fishes, 04.06.2007 09:51)
  16. ambalaj ve basımına hayran bırakarak fiyatına miyatına bakmadan sahip olma arzusuyla yanıp tutuşturdu beni bu kitap..
    oysaki tercihim değildir best seller okumak hiç ama hiç... ama elimden bırakamıyorum kimseyi dokundurtmuyorum.. dış görünüş itibariyle başucu kitabım olacak belli ki... ayrıca neymiş işin sırrı diyenler havasını alırlar söylemicem..
    (ferforje, 04.06.2007 11:58)
  17. dün okumaya başladığım kitap ayrıca iki gün üstüste birsürü bayan kişinin elinde gördüğüm kitap..aslında bayağı etkiliyo okuyanı (bkz: ben)
    kitapta insanı olumsuzluklardan kurtarabilecek ipuçları mevcut.çekim yasası diye bişey olmasa da sadece orda yazanları yapmak en azından şikayet etmeyi bırakıp mutlu olabilmeye inansak yine de başarılı olacak bi kitap.annem saolsun baya bi dırdır etti almam için en sonunda dediğini yaptım en azından onda etkili oldu..bense sadece "aa ,bak sen.." demekle yetiniyorum şimdilik.
    (hysterie, 07.06.2007 14:53 ~ 27.06.2007 14:04)
  18. enayileri söğüşlemek için yazılmış bir kitap,diğerleri için
    (bkz: ferrarisini satan bilge)
    (bkz: zengin olmanın on altın yolu)
    (bkz: nasıl kız tavlanır)
    (platin24, 13.06.2007 12:17)
  19. hak etmediği kadar değer gören,kitap evlerinin baş köşesinde bulunan kitap. bu tarz kitapları sevmesemde yinede okudum.ve diğerlerine göre daha etkileyiciydi.istemedende olsa hayatınızdaki olaylara uyguluyosuz ,karşılaştırıyosunuz.yıllardır bildiğimiz birşeyi kırk kere söylersen olurmuş,iyi düşün iyi olsun,kapına gelen muhtaç insanı geri çevirmenin daha değişik yollardan anlatılması.inan,şükret,yaşa....
    (66hk89, 15.06.2007 00:46)
  20. baştan sona masal anlatıldığını düşündüğüm, "hayatım değişti" diye ortaya çıkan bütün ünlülerin de satıştan komisyon aldığını tahmin ettiğim kitap
    (bkz: evet,önyargılıyım)
    (gurbish, 16.06.2007 21:36 ~ 19.06.2007 00:57)
  21. gün geçmiyor ki bu kitap bir ayar daha yemesin

engin ardıç

http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=80464,10,2
    (maslow, 18.06.2007 23:42)
  22. ayşe armanın kendisi ile yaptığını söylediği röportajın tamamen düzmece çıktığı ve bu röportaj sorularını türkiyedeki yayıncının cevapladığı iddia edilen yazar rhonda byrne'nin kitabı. benim merak ettiğim kendisi böyle bir şeyi hayal edip evrenden sipariş etmiş midir?
    (melek, 25.06.2007 11:02)
  23. "what the bleep do we know" un da hemcinsi bulunduğu, belgesel şeklindeki, kuantum fiziğine yakın açıklamalar ile alakalı film... bir nevi kardeş film gibidirler, hatta yırtık kuantum profösorlerinden ikisi, her iki filmde de konuşmalar yapmaktadır...

anlattıklarının doğruluğu elbette vardır, fakat insan şunu demeden de geçememektedir:

"her şeyin olumlu ve istediğim gibi olduğu bir dünya da ne halt yemeğe yer kalıyor peki?"

üstelik, pozitivasyonik bir varlık olup da her şeye karşın sevecenlikle yaklaşmak günümüz dünyasında ne mümkün bir şey -o da var... tamam, iyi şeydir, güzel şeydir iyimser olmak, fakat bu dönemde kanımca enayiliktir, müstehak denen bir şey vardır, bunu uygulamadığın zaman ensene vurulup da ağzındaki ekmeğininin alınması vardır! bunlar dünyaya at gözlüğüyle bakmanın aynı rahimden bir başka çıkıntısıdır, ki bağıntısı vardır...

bir de, bu tür şeyleri uygulamayı isteyen insanlar, uygulamayı reddeden(!)lere karşı ısrarcı bir motivasyonik birey olma çabasında bulunuyorlar -sanki iyimser olmak bir sorumlulukmuş gibi. bu da çekilmezliğin en uç sınırında domates yahut bir başka sebze tarlanızın olmasıyla eşdeğer.

"sanane" durumuna tekabül eden bok yeme durumu. ne diye karışırsın ki bir insanın sinir olmasına, sinir oluyorsa ve bu sinir harbini ancak daha fazla sinir olarak atlacaksa... bir başkasının sinir harbinde bulunduğu sıradaki felsefesi "çivi çiviyi söker" ise hangi pozitivasyonik kurum ya da kuram buna yardımcı olabilir ki?

yapmayın etmeyin ya, herkes kendi inanmak istediği şeye insansın!

dünya da o kadar aç adam varken, insanları sömüren o kadar orospu çocuğu varken, bunları eleştirmek ve bunlara karşın örgütlenmek, bağırıp çağırıp tepki koymak yerine; böyle insanların başa gelmesini istemiyorum diye iyimser düşünmeyi seçmeyin -hiç bir hayat bu kadar ucuz değil... silahların konuştuğu bir çağdayız! biraz debelenin, silkelenin ve iyimser düşündüğünüz sırada sokaktaki kandırılmış aç insan için kılınızı kıprdatıyor musunuz diye kendinize bir sorun!

sır -mış... keşke, sır olarak kalmaya devam etseydi...
    (yeşilşair, 25.06.2007 14:42 ~ 14:49)
  24. fikri tamamen lost dizisinden araklanmış bir kitaptır bu. dizide de black smoke denilen ne idüğü belirsiz meret adadakiler neyi yürekten istiyorlarsa onu çıkarıyordu ortaya. kitap da diyor ki "isteyin pozitif enerjiniz yayılsın ve size geri dönsün". black smoke lan o, adadakiler çözemedi sırrını sen masa başında nasıl çözüyorsun. zaten ayşe arman'ı da kandırmışlar...
    (talen, 27.06.2007 13:41)
  25. enerjiyi nasıl alırız nasıl tutarız, nasıl hoplatırız; günün hangi saatinde hangi mağarada takılırız; aklımızdan cennetin ırmaklarını geçirsek mi daha iyi, gökyüzünde uçan telli turnaların gagalarının hoşluğuna mı dalsak yoksa falan diye felsefeler yaratan kitap. avrupa'nın ve abd'nin karnı tok altı kuru insanlarının felsefeleri. bu adamların işleri kalmamaış canları sıkılıyor, böyle gizli enerjilerden falan dem vuruyorlar. bunlar her işsiz kaldıklarında bunu yaparlar ve her zaman da çok tutar. bizim şartlarımıza uygun olmayan kitap..
    (süpersonikorjindeli, 29.06.2007 07:39)
 sayfa  / 6

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil