şarkının na na na na ra ra ra ra kısmını sesi sanki zilyonlarca sigara, litrelerce alkol içmiş gibi çakıllı ve karizmatik olan marianne faithfull seslendirmektedir. bu kadın bu çakıllı ses itibariyle benim gözümde james hetfield ın dişi versiyonudur.
s&m versiyonunu dinledikten sonra bende metallica hayranlığı başlatan şarkı. orkestranın girdiği yerlerde insan coşuyor, kulaklarda hafiften bir nirvanaya erişme çabası oluşturuyor.
marianne faithfull'un vokalinin büyüleyici olduğu metallica şarkısı.. biterken "say yes.. at least, say hello" diye mırıldanır, "ne istersen söylerim canım ablam" diye bağırmak gelir içinizden.
james vokalinin doruklarındadır. konserlerinde la la ra la kısmına eşlik edilesi, klibi ise grubun yaptığı en iyi kliplerden biridir, arada james kameraya doğru kafasını sokar baya komiktir. ayrıca fade to black söz öbeği de geçer şarkıda. ash to ash, dust to dust ...
reload albümünün tek iş yapar parçasıdır kanımca. zaten metallica black albümden sonra vasatın ötesine geçemedi. ta ki s&m yapılıncaya kadar. orda da bir no leaf clover geldi tam geldi.
(bkz: marianne faithfull)
bu şarkıya eşlik ederken hep düşünüyorum ne kadar sigara tüketmiştir kendisi aceba diye. ama sanırım bu güzelim şarkıya ondan başkası da yakışmaz.
klibi de pek güzeldir. metallica çok yakışıklı olm lan. seviyoruz.
fortune fame diye cart diye, giren. james abinin vokaliylede dinleyen kişileri yaran metallica şaheseri.
ayrıca danst et küçük teneke tanrıça( (dance little tin goddess dance)
diye biter bu şarkı.
"fortune, fame,
mirror vain,
gone insane but the memory remains.."
şeklindeki girişini* çok sevdiğimiz metallica şarkısı.
s&m versiyonu orjinalinden daha hoştur.
mükemmel metallica şarkısıdır,reload albümünün gülüdür. narara rara kısmındaki gitar rifflerine dikkat ederseniz metallica'nın 30 senelik müzik kariyerinin en güzel rifflerinden biri oldugunu öğrenebilirsiniz ama şimdi bakmaya üşenirsiniz diye size direk guitar track linkini atıyorum.dakikada 1:56 http://www.youtube.com/watch?v=Ew6Z_n8WJEU