jim carrey'in kendisi açısından süper geçen 94 senesinde oynadığı ve aranan komedyen olma yolunu açan filmlerinden birisi(diğerleri için;
dumb and dumber,
ace ventura). kendine güven sorunları olan, bir göz odalı evinde sefil bir hayat yaşayan stanley bir maske sayesinde içindeki çılgını çıkarma şansı bulur ve yolu bir dedektif ve suç çetesiyle kesişir.
girizgah'ı geçip film hakkındaki yorumlara gelirsek; özellikle jim carrey'in mimiklerini öne çıkaran bir filmdir. deli dolu maske karakterini sanıyorum ki jim carrey'den başka birisi bu kadar güzel oynayamazdı. mimikleri, taklitleriyle süper bir iş çıkarmıştır. esprileriyle falan fantastiktir. özellikle parkta dedektif "
freeze!" dediğinde yaptığı insanı bayağı bir güldürür. böyle ince espriler bolca serpiştirilmiştir filme. ayrıca
cameron diaz da bu filmde çok şahanedir. hakikaten sonraki filmlerindeki güzelliğindeki bozulmaları hemen farkedersiniz filmi izleyince. süper gözükür filmde.
bir de yıllarca
kanal d vasıtasıyla izlediğimiz çizgi film versiyonu vardır. ne yalan söyleyeyim çocukluğumu geçtim, ergen olduğum veya olmaya başladığım o dönemde utanmadan izlediğim bir diziydi. komik, eğlenceli, kaliteli bir yapımdı o da. suçlularla falan uğraşır, dedektifin kafasına donunu geçirirdi. filmdekinin aksine gazeteci kız yanılmıyorsam bu dizilerde satıcı birisi değil, yardım eden kişi rolündeydi(aşıklar mıydı yahu?).
tekrar tekrar izlenebilecek bir yapım kesinlikle.
ekleme: hadi alın çizgi filmin açılış bölümünü izleyin;
(bkz:
http://www.youtube.com/...)