leonardo di caprio'nun belki de gelmiş geçmiş en rezil performansını gösterdiği film. en kötü ekran çifti dalında
razzie'yi kucaklamıştır. (ikiz kardeşler) kötü adamı canlandırdığı bölüm tarifsiz, hele iki kardeşin montajlı bölümleri evlere şenlik. "sen olsan daha mı iyisini yapardın totoş" diyenlere lisedeki başarılı tiyatro kariyerimi referans gösteriririm hiç çekinmeden. videolarını da bulurum, belgesiz çıkmam hayatta.
aşmış oyuncu kadrosu filmin en güzel artısı olmakla beraber tarihi film manyağı her insanı rahatlıkla sonuna kadar gaz bir şekilde izleten bir filmdir, bok atılmasının en temel sebebi genç kızların leo'sunun kötü oyunculuğudur ama yazıktır gençtir, bırakın gelişsindir.
jeremy irons karizmadan ve asaletten çatlarken,
john malkovich tam kıvamında bir
athos olmuştur ama babalar klasmanında aslan payı tartışmasız
d'artagnan rolündeki irlandalı eski tüfek
gabriel bryne'a ait. bu karga burunlu, asla düzgün yüz hatlarına sahip olmayan ama bir şekilde çok karizmatik ve çekici olmayı başaran zat zaten
stigmata'da rahip rolünde,
gothic'te
lord byron rolünde kendini göstermiştir. filmin tüm rezilliğine rağmen
end of the days'de şeytan rolünde yürek hoplatmıştır üstelik. ailecek severek kendisini izlediğimizden ona bu bölümü torpil geçmiş bulunuyorum.
filmin en klas bölümü kanımca düello sahnesidir. babaların mücadelesi bana 70-80lerin en büyük rock gruplarından birinin bugün konser verip "biz sizin topunuzu cebimizden çıkarırız" mesajını vermesiyle eş değer gelmiştir her zaman. cami yıkılsa da mihrap hep yerinde.
bir de özellikle düello bölümündeki o güzelim müzik var. kim yapmıştı hatırlamıyorum ama bu filmin müziğinden parçaları gelmiş geçmiş bence en yetenekli, en sevimli, en estetik ve en "torpilli"(benden gelen bir torpil yanlış anlaşılmasın) patenci olan alexei yagudin kullanmış ve 2002'de olimpiyat şampiyonu olup "the man in the iron mask" kompozisyonu ile puan rekoru kırmıştır.
ha bir de küçüklüğümden beri filmi her gördüğümde o demir rezil maskeye bakıp ya bana taksalar diye iç geçiririm hatta zavallı iyi kardeşe maskeyi geri taktıkları sahne direk demir maskenin yüze oturma açısıyla çekilmiş bana lanetler ettirmiştir. monarşi isteyin bir de utanmadan. sarayı basasım geldi gene.
sonra belasını buluyor ama kötü kalpli kral bozuntusu totoş, maskeyle takılıyor hayat boyu, kötü adam karizması kalmadı. o devirde metal müzik falan da yok, aldın babayı. farelere şarkı söyle sen. zibidi!