belki ilginizi çeker
  1. · noetic bilim
  2. · ihanet noktası
  3. · kayıp sembol
  4. · dan brown
  5. · ordo ab chao
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  3. · zongul ducks
  4. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · the twilight saga new moon
  7. · yetenek sizsiniz türkiye
  8. · fuat oburoğlu
  9. · varoş içecekleri

the lost symbol  

1. 15 eylül 2009'da amerika'da çıkacak roman, 5 yıllık bir araştırmanın ürünüymüş; 24 saatlik bir zaman dilimini anlatıyormuş, romanın baş karakteri de yine robert langdon'mış. şifreli mifreli, heyecanlı bir romanmış. ben onların yalancısıyım:
    http://www.danbrown.com/...
    (bülend, 10.05.2009 19:26 ~ 19:26)
  2. daha çıkmadan size kitabın ana hatlarını söyleyebilirim.

çok iyi araştırılmış, bilgi ve gizem dolu bir kitap olacak.
    kitapta en beklemediğiniz, dost ayağına yatmış, delikanlı taklidi yapmış bir ya da birkaç karakter kötü adam çıkacak.
    sonunda robert kişisel gelişimini biraz daha tamamladığını belirten cümeleler kurduktan sonra kitaptaki hatuna çakacak.

(bkz: da vinci şifresi)
    (bkz: melekler ve şeytanlar)
    (bkz: dijital kale)
    (bkz: ihanet noktası)
    (hopeless, 10.05.2009 19:33)
  3. diğer yazarlara yusuf yusuf çektiren kitaptır. kitabın aylarca liste başı olacağı düşüncesi yüzünden, çoğu yazar erkenden piyasaya sürmüştür kitaplarını.
    (mutu, 14.07.2009 20:45)
  4. bugün itibarı ile abd ve ingiltere'de satışa çıkan kitaptır. çok kıskanıyorum ulan bu adamları. biz kitabı alana kadar adamlar üzerine tartışıp başka bir kitaba geçiyor. hay bin kunduz!
    (ucyuzbesyuz, 15.09.2009 10:33)
  5. (pyros, 17.09.2009 20:56)
  6. dan brown'ın gece yarısı ekspresi izleri taşıyan kitabı. batılı faşistlerin bilinçaltına yerleşmiş duygularını açığa çıkaran eserlerinden birisidir.
    (nett, 19.09.2009 12:18)
  7. dan brown'un 2009 model yeni kitabı. türkçede kayıp sembol deniyormuş.

kitap bu sefer de masonların sırlarını açıklıyormuş/arıyormuş. çevirmenine göre, kitabın türkiye ayağı türkleri çok kızdıracakmış. öykünün bir kısmı istanbul'da geçiyormuş.
    (elpinoras, 19.09.2009 15:58)
  8. dan brown'ın şu anda dünyada satış rekorları kıran yeni kitabı. çevirmeninin dediğine göre gece yarısı ekspresi'ni hatırlatacak izlere sahipmiş.

http://www.haberturk.com/...
    (beyaztavşanıtakipet, 19.09.2009 16:10)
  9. oldukça uzun bir roman olmasına rağmen yine inanılmaz sürükleyici hikayesi sayesinde açar açmaz bitirme hissi veren
    kitap. yine her zaman olduğu gibi filminin kitabın yanından bile geçemeyeceğine inanıyorum. dikkat spoiler kitap hakkında bilgi içermektedir.

--spoiler--
    kitap hakkındaki en güzel şey belki de en çok zevk veren yanı olayların geçtiği yerlerin, tabloların, dokümanların vb. hep gerçek olması. yani insanlar ve bir hikaye ile tüm bunlar kurgulanıp bizlere servis edilmiş. böylece okurken google images ve wikipedia inanılmaz işe yarıyor. hikayeye iyice kapılıyorsunuz.

kartal soğanlık cezaevinde geçen bölüm hem türkiye yi hem de türk insanını yaralar ntielikte.

dan brown ın dinlere yaklaşımı biraz daha ılımlı olmuş bu kitapta. ayrıca new age olayına da girmiş.

komplo teorileri ve spiritüalizm ile ilgilenenler için de bence bulunmaz bir fırsat bu kitap. ayrıca sığ bir dünya görüşü ile yaşayan bünyeler de az da olsa gözlerini açarlarsa bir çok gerçeği kitapta bulabilirler. ama vazgeçtim açmasınlar; çünkü o zaman düşünmüş olurlar.

kitabın bir güzelliği de insanda bir araştırma isteği uyandırması. ben bu kitabı okuyup da
    http://www.theintentionexperiment.com/ sitesine girmeyecek ve noetic bilim konusunda iki satır bir şey öğrenmeye çalışmayacak bir insan olduğuna inanmıyorum yer yüzünde.

--spoiler--
    (chucklet, 07.10.2009 00:39)
  10. dan brown'ın the da vinci code'dan sonra robert langdon'u hayata geçirmemesi gerektiğinin bir başka kanıtı. the da vinci code'daki bir gizemi açıklayıp iki yeni gizem ekleyen hava kesinlikle yok bu kitapta. çoğu gelişme fazlasıyla klişe ve tahmin edilebilir, bazıları ise tamamen tesadüfe dayadırılmış. hatta çoğu kez yok canım bu kadar da tahmin edilebilir birşey olamaz, kesin başka birşey çıkacak diye düşünüp hayal kırıklığına uğrayacaksınız. kitabın okuyucuya katıyor diyebileceğim tek şeyi ise amerikan başkenti ve başkentteki bazı binalar hakkında ilginç bilgiler.

ayrıca diğer kitaplarda tadımlık yapılan hıristiyan mistisizmi ve masonluk propagandası bu kitapta duble porsiyon olarak önümüze sürülüyor. eğer kitabı okumaya niyetliyseniz uzun paragraflar boyunca masonların aslında nasıl sevgi kelebekleri, kendilerini insanlığın aydınlanmasına adamış bir örgütlenme olduğunu okumaya hazır olun. hele ki o masonların canları pahasına koruduğu kadim sırların ne olduğunu ögrendiğimiz sonunda allah belanı versin dan brown dedim içimden. herhalde yayınevi çok sıkıştırdi bitir artık şu kitabı diye, o da öyle bir son kurgulayıverdi. biliyorum, spoylır olmasın diye bu yazdıklarım bile merak uyandırıp kitabı okumanıza neden olacak muhtemelen, okumayın demiyorum, ama dan brown artik ikinci bir the da vinci code yazamayacağını iyice belli etti bu kitapla.
    (easy company, 17.11.2009 09:24)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil