|
|
- saçma kahramanlıklar üzerine kurulu keyifli bir film.
(bkz. kaptan nemo)(chete, 21.03.2004 01:06 ~ 01:06)
- sean connary'nin karizmasını yiyip bitirdiği, bugün izle yarın unut filmlerden.
(mavio, 27.03.2004 19:40)
- (bkz. lxg)
allan quatermain(king solomon's mines), mina harker(dracula), tom sawyer, dr. jeykll/mr.hyde, görünmez adam skinner(nereden olduğunu bilmiyorum), kaptan nemo(denizler altında 20bin fersah) ve dorian gray(portrait of dorian gray)'den oluşmuş süperkahraman grubu
çizgi roman tadında ilerleyen vasat ama kötü olmayan bir film
- izlerken çok sıkıldığım filmler arasında 1. sırada olan film.
- sadece dorian gray için izlenilmesi gereken bir film. sean connery'nin kariyerindeki önemli hatalardan biridir.
- (bkz: steampunk)
- vampirlerin güneşte erimediği film.
- karakterler:
allan quatarmain sean connery-gorev : avci
captain nemo -gorev : bilimadami
dracula vampiress mina harker-görev: vampir
invisible rogue rodney skinner-gorev : hirsiz
american secret service agent sawyer -gorev : casus
dorian grey-gorev: ölümsüz
doctor jekyll/mr hyde-gorev : yaratik
yönetmen : stephen norrington
- filmin konusundan bekleneni vermiştir. ortada zaten mantık ve gerçekliğe yakınlık beklemek anlamsızdır. zaten steampunk adı verilen türdeki bu filmde özellikle böyle işler döner. mesela the time machine'de buharlı makineyle adam geleceğe gidiyor.
dönemin mevcut özelliklerine yeterince uyulmuş durumda.*
fazlalık olan şey de buradaki kahramanlarımızdır. oyunculuklar sağlam, hisler yeterince aktarılmış. filmin kendisi de eğlenceli. psikolojik çözümleme yapılacak bir konu da yok zaten ortada.
çekimler teknik olarak yeterince ileri. hatta araçlar aşmış bence.
efendim "berbat film, sean connery'nin hatasıydı" falan bir kenara bırakın; bana kalırsa arşivlik bir filmdir.
|