ne anlatmak istediğini anlayamadığım film. sanıyorum yönetmen de anlayamamış. ilk bir buçuk saatini uyuklaya uyuklaya izledim. sonra kanlı manlı sahneler geldi hiç izlemedim.
---spoiler---
salak bir doktor var, bu adam avusturya büyükelçisiyle falan toplantı yapıyor. daha üniversiteden yeni mezun olmuş ama kalkıp uganda'ya gidiyor, orada devlet başkanının silahını kapıp manda vuruyor. sonra idi amin bunu alıp en yakın adamı yapıyor. bu arada bu doktor önüne gelen her kadınla birlikte oluyor. başkanın karısıyla bile birlikte oluyor. idi amin'i mercek altına alacaklarına bu gerizekalı doktoru alıyorlar. o da çok abartılmış ve aptalca bir hikaye olduğu için hiç ilgi çekmiyor. arada başkana suikast, iç savaş vs. gibi konulara da şöyle bir değiniliyor ama hiç tatmin edici değil. olmamış işte.
---spoiler---
forest whitaker'ın performansı alkışı hakkediyor, zaten oscar da almış. ama oscar'ı hakkediyor mu bilemiyorum, diğer adayların performansını bilmek lazım, onun için de diğer adaylar kimdi onu bilmek lazım.
james mcavoy denen yeteneksizi de bu filme koymak kimin aklına geldiyse o kişi bu işlerden elini eteğini çeksin derim. son yıllarda gördüğüm en kötü oyunculuk performansı. türk sinemasının yeni yüzlerinden mahsun kırmızıgül'ü koysan bu kadar kötü sonuç çıkmaz. hani çok daha kötü filmlerde çok daha kötü oyunculuklar görmüşüzdür ama beklentinin yüksek olduğu bir filmde böyle bir beceriksizlik amerikalıların
overrated lafını hatırlatıyor insana. son olarak boşa harcanacak bir 2 saat 3 dakikanız varsa dışarı çıkın, parka falan gidin, temiz hava alın, ne bileyim çocuklarla mahalle maçı falan yapın. ama bu filmi izlemeyin.