the knife   

adana çık aradan

1. honey is cooldan ayrılan karin dreijer andersson ve kardeşi olof dreijer tarafından kurulmuş isvçli electropopp/house grubu
    (ophelia, 24.01.2006 23:44)

2. pass this on adlı şarkıları ve bu şarkının klip'i dinlemeye ve izlemeye değerdir.ayrıca heartbeats adlı şarkılarının rex the dog remix'ide ünlüdür.pass this on'unda (m.a.n.d.y remix)'i tavsiye edilir.
    (qhendo, 10.08.2006 02:24)
  3. mart ayında çıkan üçüncü albümleri "silent shout"dan "like a pen" şarkısına taze video çekmiş grup.

diğer iki albümleri de sondan başlamışken sırayı koruyarak deep cuts ve the knife iken bir de soundtrack albümü yapmışlıkları var. hatta o da hannah med h imiş.
    (bınar, 15.09.2006 15:40 ~ 22.11.2006 13:29)
  4. parçalarının tümü olmasa da, bir miktarı gayet hoş olan, what else is there'i seslendiren hatunun asıl grubu. zamanında indigo'ya gelmişlikleri vardır.
    (marla singer, 29.01.2007 03:04)
  5. röyksopp'un what else is there'ini dinledikten sonra beni benden alan muhteşem sesin peşine düşmemle oldu karin dreijer'le tanışmam. akabinde gördüm ki bunun kardeşiyle beraber bir grubu da varmış "the knife".
    çok uzun zaman önce indirmeme rağmen şarkılarını dinlememişim, geçen random takılırken media player karşıma çıkardı heartbeats'i. koştum hemen baktım bu kim diye. sonra dank etti, kıymetini anladım. harikulade şarkıları var lakin kardeşinin vokal yaptığı şarkılardan ürküyorum. bir de şöyle naçizane bir tespitim var ki remixli eserler orjinallerine nazaran daha güzel.

isveç'ten synthpop/dance tadında sıcak çikolata.

(bkz: http://www.theknife.net/)
    (famenoth, 03.02.2007 17:56)
  6. (bkz: knife party)
    (headfucker, 03.02.2007 18:03)
  7. silent shout ve forest families ile insanı, devasa ağaçların arasından ayışığının süzüldüğü dalların arasından cinlerin gölerinin parladığı, perilerin uçuştuğu uçsuz bucasız ormanlara götüren ardından heartbeat ile çizgili t-shirt giymiş psikopat katil çocukların kay kay yaptığı eğimli beton bir yolun kaldırımına koyuveren; is it medicine ve like a pen ile nortic drugs ortamında deli deli dans ettiren sonrasında pass this on un yazlık etkisinin hakim olduğu ahşap duvarlı travesti solistli postmodern bir iskandinav lokaline götürüveren; marble house ile tırnak kestirten olof dreijer and karin dreijer andersson kardeşlerden oluşan isveç-stockholm'den çıkmış synthpop dance elektropop ne denilirse artık o mucizevi büyülü müziğin sahibi mükemmel grup. karin'in aynı zamanda norveçli royksopp'a vokal yaparak sesiyle şoka sokar insanı. trentemoller remixleride ayrıca güzeldir.
    (klasik müzik dinleyen dr lecter, 22.02.2007 10:40)
  8. jj johanson'la süper düetleri olan grup.
    (bkz: marble house)
    (ven, 22.02.2007 11:08)
  9. jose gonzalez'in heartbeats şarkısını inanılmaz güzel coverlamış olan isveçli grup.
    (panavision, 12.05.2007 08:36)
  10. müziklerinden çok, performanslarında taktıkları maskeleriyle ilgimi çeken ve müzik endüstrisine karşı sergiledikleri tepkileriyle takdirlimi kazanan electro-pop grubu. 2003 isveç grammy ödülleri töreninde, “yılın pop grubu” dalında ödül kazanmışlıkları da vardır.
    (mean low water, 23.04.2008 21:12 ~ 21:12)
  11. isveçli trip hop grubu.. her ne kadar trip hop yapsalarda, yaptıkları müziğin electronic emotianal pop olduğunu söylüyor karin dreijer ve kardeşi..

is it medicine, marble house, heartbeats, you take my bretah away ilk anda tavsiye edebileceğim süper şarkılarından birkaçı..
    (whatelseisthere, 24.04.2008 20:17)