görseller
the kidthe kid

belki ilginizi çeker
  1. · jackie coogan
  2. · masumiyet
  3. · sezercik
  4. · charlie chaplin
  5. · jon turteltaub
  6. · la vita e bella
  7. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · dersim katliamı
  2. · aklidengegorecelibikavramdir
  3. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  6. · ismail yk
  7. · insanın hayatına sıçan şeyler
  8. · dertleri zevk edindim bende neşe ne arar
  9. · 19 mayıs 2007 galatasaray fenerbahçe maçı

the kid  

1. charles chaplin'in 1921 yapımı filmi. şarlo'nun uzun metrajlı çektiği bu film sinema tarihinin en önemli komedilerindendir. filmde yumurcağı oynayan jackie coogan henüz 6 yaşında olmasına rağmen izleyeni büyüler. yumurcak cam kırmakta, şarlo ise camcılıkla geçinmektedir.
    (organometallic complex, 03.12.2005 20:04)
  2. kemal sunal'ın ibo ile güllüşah filmiydi zannedersem, bu filmden araklamadır bazı sahneleri. bir de benzer senaryoyla bir film de sadri alışık'ın vardı gibi hatırlıyorum.
    (organometallic complex, 03.12.2005 20:05)
  3. matrix üçlemesinde önemi fazla vurgulanmadan, doğru zamanda doğru yerde bulunan çocuk gibi gösterilse de animatrix'de kim ve ne olduğu anlaşılan veled.

(bkz: kid's story)
    (kornish, 03.12.2005 20:08)
  4. yazar olsun da girilerini görelim diye heyecan yaptığım yazar adayı.

ek:olmuştur efendim
    (callandor, 05.07.2006 17:13 ~ 07.07.2006 14:12)
  5. charlie chaplin'in ilk dönem filmlerinden biri.müthiş bir film.siyah-beyaz ve sessiz film izlemeyen arkadaşların önyargısını kırabilecek çaptadır. filmde oynayan küçük yumurcak ağzınızı açık bırakır, inanamazsınız o yaştaki oyunculuğuna.
    (tasslehoff, 29.03.2008 11:52)
  6. chaplin'in en çok sevdiğim filmi. chaplin o çok sevdiği slapstick in dibine vuruyor. en az chaplin kadar başarılı olan jackie coogan a da şapka çıkarmamak elde değil. çocuğunu döven çocuğun babası ile kapışma sahnesi unutulmaz.
    (hplovecraft, 18.04.2009 02:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil