the jungle book*  

adana çık aradan

1. 90 lı yılların başında nintendonun çıkarmış olduğu ve gizli elmasları bulmayı amaçlayan oyundur.müziklerini dinlemek için bile oynanabilirdi.

rudyard kiplingin sanırım 1894 te kaleme aldığı ve mowgli denen çocuğun bir ormanda kaybolarak başından geçen maceraları anlatan ve rudyard kiplinge nobel ödülü kazandıran yapıttır. içerisinde bir çok hayvan karakter barındıran bu eser walt disney tarafından alınmış bir çok kez çizgi film ve filmi çevrilmiştir.

(bkz: bagheera)
    (bkz: shere khan)
    (bkz: baloo)
    (genius kusagami, 14.04.2007 21:58)

2. yanılmıyorsam çocuğun adı "mogli"dir.dostları ise bir ayı,panter ve yılandır.eğlencelidir,güzel bir eserdir.
    (çavuş, 15.06.2007 03:05)
  3. bayık pazar günleri sabahlarını dahada bayık hale getiren çizgi filmdi. neyseki sürekli değil sinema biçiminde olduğundan senede bi kaç kez izlerdik. insanda koltuktan kalkacak takat bırakmaz hatta bahar yorgunluğuna yol açardı. ey gidi günler ey
    (adsız, 15.06.2007 11:54)
  4. bazı yazarlar ya da romancılar vardır görmediği şeyleri öyle bir resmeder ki kendinizi aslında olmayan bir yerdeymiş gibi hissedersiniz ve bazıları öyle resmeder ki aslında onların orda var olduğunu bilirsiniz görürsünüz yaşarsınız hissederseniz. işte bu kitap rudyard kipling ’in yazdığı ve nobel aldığı sonradan walt disney tarafından alınıp 1967 yılında animasyonlaştırdığı bir yapıt.

16 yaşındayım o zamanlar elimde bir nintendo oyunu,super mario dan farklı. daha gerçekçi .müziklerine tutulmuşum manzarasına tutulmuşum kısacası 224 kb lık bir mutluluk yaşıyorum bu oyunu oynarken. sonradan öğreniyorum ismi jungle book türkçesi ormanın kitabı.

filmini yapıyorlar izliyorum sonra devam filmleri onları da kaçırmıyorum. şimdi çok basit geliyor çok sıradan ama hala etkisindeyim o filmlerin oyunun müziklerin.kitabı okumanın verdiği heyecanı yaşıyorum an be an.yaşamak istediğim hayat yapamak istediklerim hepsi geliyor aklıma.

şimdi daha geniş bakmaya çalışıyorum aslında doğanın verdiği mücadeleden başka bir şey değilmiş yazılanlar çizilenler. her bir karakter ayrı bir devrimci ruh taşıyor beraberinde siyah kaplan baghherra dan tutun mutlu ve şen şakrak ayımız baloo’ya kadar sonra kaa’var.bir boa yılanı kendisi sinsi ve düzenbaz yaradılışında olması gereken her şey. ve en tepede shere-khan var kapitalizmin sömürgeciliğin sömürmenin kapı bekçisi bir kaplan. ve en saf haliyle onu yenmeye çalışan kaybolmuş bir köylü çocuğu mowgli. varoluşunun nedenlerini araştıran doğayı tahrip edip uygarlık getirecem vaadiyle doğayı bile alt üst etmeye çalışan bir medeniyet. büyük britanya medeniyeti.

roman ya da animasyon ya da oyun hiç fark etmez vermek istediği simgesel yollarla vermiş olsada ya da farklı yorumlar getirilse de kaybolmuş bir medeniyet olarak yaşayacaktır mowg’linin medeniyeti. yoksa doğanın bugünkü asabiyetin nedeninin ne olduğunu sanıyorsunuz
    (genius kusagami, 28.12.2007 15:08)