görseller
the jokerthe joker
the jokerthe joker
belki ilginizi çeker
  1. · heath ledger
  2. · sevilen kötü karakterler
  3. · the dark knight
  4. · why so serious
  5. · jilet ısırmış kız fotoğrafı
  6. · villain
  7. · 4 eylül 2008 elektriğe gelen yüzde 34 zam
  8. · steve miller
  9. · sevilen kötü karakterler
  10. · 2009 eskişehir kapanış zirvesi
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · kurban bayramı vahşeti
  3. · aylin aslım
  4. · sözlük yazarlarının hayalleri
  5. · dersim katliamı
  6. · author gibi erkekler
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · ani bebek ölümü sendromu
  9. · you little

the joker  

1. süfer fatboy slim şarkısı. sizi öyle trance'e falan sokup yormuyor; nasıl başladığını nasıl bittiğini anlamıyorsunuz. çok tatlı, akıcı.
    videosunda da kedi yavrularının yaşadığı bir minyatür kent var, akıllarda kalan kedi miyavlamaları eşliğindeki sözleri de çok güzel. her açıdan süfer bir yapım, hastasınım.
    ya bir de nereden çağrıştıysa, alanis morissette teyzenin "i m a bitch i m a lover" şarkısı geliyor hep aklıma bunu dinlerken, hayırdır inşallah.

telperion'un uyarısına binaen edit: şarkı aslında the steve miller band'in imiş, fatboy slim her zaman olduğu gibi coverlamışmış. aslında anlamamız gerekiyordu "some people call me the space cowboy" deyince, space cowboy steve miller band'ın şarkısı çünkü, neyse.
    sözleri;

some people call me the space cowboy, *
    some call me the gangster of love
    some people call me maurice
    cause ı speak of the pompitous of love

people talk about me, baby (people talk about me, baby)
    they say ı'm doin' you wrong, (doin' you wrong)
    well, don't let that worry you worry baby (oh baby ....)
    cause ı'm right here, right here, right here, right here at home
    (everybody singing along)

cause ı'm a picker
    ı'm a grinner
    ı'm a lover
    and ı'm a sinner
    ı play my music in the sun

ı'm a joker
    ı'm a smoker
    ı'm a midnight toker
    ı sure don't want to hurt no one

ı'm a picker
    ı'm a grinner
    ı'm a lover
    and ı'm a sinner
    ı play my music in the sun

ı'm a joker
    ı'm a smoker
    ı'm a midnight toker
    ı get my lovin' on the run
    wooo wooooo

you're the cutest thing
    that ı ever did see
    ı really love your peaches
    want to shake your tree
    lovey-dovey, lovey-dovey, lovey-dovey all the time
    ooo-eee baby, ı'll sure show you a good time
    (azureel, 09.01.2005 12:37 ~ 12:55)
  2. hayranım olduğum batman serisinin kötü karakteri.filmde jack nicholson amca canlandırmıştı.joker'in en az batman kadar fanı vardır.(belkide daha fazla)
    (bkz: sevilen kötü karakterler)
    (dkzcn, 30.05.2006 10:30)
  3. (bkz: joker store)
    (petrucciante, 30.05.2006 11:01)
  4. fatboy slim klibi süper süper olan şarkı.
    izleyin, izletin: http://www.youtube.com/...
    (ephendy, 14.08.2006 05:41 ~ 05:41)
  5. fatboy slim'in coverladığı steve miller bandın 1973 yılında çıkardığı albüme adını veren parça.içindeki wahlı mızıka esintisi yaratan gitar solıosu nedense bana deli keyifli gelir.neşeli bir melodi anatemasını oluşturur.yine 1973 yılında çıkan living in the usa konser albümündeki yorumu da çok iyidir.fatboy slim ile ilgili bildiğim tek şey klibindeki kedilerin süper olduğu özellikle ot çekip uçanın beni gülmekten öldürdüğüdür.
    (jellyjam, 08.12.2006 13:08)
  6. (bkz: gotham city'de çocuklar gibi şendik)

(bkz: bu yaşta böyle performans)
    (bir mendil niye kanar, 01.10.2008 01:32 ~ 03.10.2008 01:55)
  7. the dark knight da nezarethanede batman tarafindan dövülürken bile tüm kontrolu elinde tutan güçlü kişilik.
    -"you have nothing, nothing to threaten me with. nothing to do with all your strength."
    (melodis, 02.12.2008 20:18)
  8. özellikle the dark knight filmindeki replikleriyle gönüllerde taht kuran, bir çok tavsiyesi dikkate alınası hayali karakterdir.

"why so serious?" repliği bir aralar herkesin diline dolanıp, msn'de oturum açan her 4 kişiden birinin kişisel iletisi olsa da; ondan çok daha anlamlı ve ders alınası başka bir repliği vardır ki, o da şudur:

"if you're good at something, never do it for free."
    (janny, 08.01.2009 04:54)
  9. herşeyin plana göre,belirli bir düzende ilerlediğinden şikayetçi insan. gelsin türkiye'ye görsün düzensizlik nasıl oluyor.feleğini şaşırır şerefisizim.
    (lord hypnos, 26.03.2009 21:02)
  10. yara izleriyle ilgili her seferinde farklı bir hikaye uydurmasıyla, hiperaktivitesiyle, tikleriyle(arada bir dilini çıkartması, ağzını şapırdatması), ciddi anlamda acıyı hissetmemesiyle ve keskin zekasıyla tüm zamanların en korkutucu kötü adamıdır.

kaybedecek hiçbir şeyi olmayan, bu işi tamamiyle eğlence için yapan bir adam düşünün. peki ya bu adam dünyadaki en zeki psikopat olsaydı? heath ledger, bunu öyle güzel ekrana aktarmış ki, onunla birlikte sette olan insanlar, ledger'ı izlerken bizim sinema ekranında gördüğümüzden çok daha fazlasını görmüş olmalılar. düşünsenize, karşınızda bir adam tarih yazıyor. ne yaparsınız?
    (itülmüş, 05.05.2009 10:17)
  11. the joker...
    batman benim diğer çizgi romanlara nispeten daha çok beğendiğim bir dizi/film. batman iyi adam olarak ciddi derecede söz sahibi olur ve onun kazanması taraftarı olur insanların gözünde ve bende de doğal olarak... ta ki heath ledger'ın bu karakteri canlandırmasına kadar... güya leading role batman... ne batman'i..the joker leading role, joker! bir karakter bu kadar ustaca canlandırılabilir... bu kadar üstün bir oyunculuk ve içine sindirmişlikle ifade edilir... izlemeyen ya da izlemiş de ne var canım burda diyenlere bir kez daha dikkatli izlemeri konusunda uyarıyorum...
    the joker bir kaçık ama, haklı ve mantıklı sebepleri olan bir kaçık! the dark knight'ta bu ifade ediliyor. şimdi'ye kadar tüm süper kahraman tiplerinin rakipleri haksız ve direkt kötü karakter olarak lanse edilmiş... kısacası batman iyidir, diğerleri kötüdür... ama christopher nolan, two-face'in de the joker'in de harika ifade edilmesini sağlamış. bunu, "gelmiş geçmiş en iyi oyunculuğu" sergileyen heath ledger ölümsüz hale getirmiş. evet "dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyunculuğu"dur bu rol! bir daha da kimse beceremez, yapamaz... jack nicholson diyeni de var ama bence yanına bile yaklaşamaz, hatta kıyas dahi edilmez.
    bu filmi izlememiş, izlemiş de çok da beğenmemiş dostlara daha dikkatli ve the joker'in kurgusunu/oyunculuğunu yakından takip ederek izlemelerini tekrar tavsiye ediyorum.
    (kiralık varsayım, 11.06.2009 19:25)
  12. kahkahalarına, repliklerine**, psikopatlıklarına, manyaklıklarına ve zekasına hasta olduğumuz batman şeysi. batman'den daha çok seviyorum şahsen kendisini ben.

ayrıca;
    (bkz: heath ledger)*
    (wither, 18.07.2009 18:26)
  13. batman karakterini sevmeyen biri olarak; zorla izlemek zorunda kaldığım the dark knight filmini en beğenilenler listeme sokmuştur bu efsanevi karakter. batman'den zerre hazzetmem. niye mi? şimdi düşünsenize; hem çok zengin ve prestijli bir adam olacaksın hemde geceleri götünü tehlikeye atıp şehrin güvenliği için suçlularla savaşacaksın. hahahahahahahahahahahahahahahaha...

öhöm, şey.. pardon tutamadım bir an kendimi. ne diyordum? hee.. joker, süper bir karakter olmuş hacı. hastası oldum vallahi. parada pulda gözü yok, tek amaç şehrin daha klas suçlulara olan ihtiyacını karşılamak.

heath ledger'da rolün hakkını vermiş haaaa.
    (terelelli, 26.08.2009 18:59 ~ 19:00)
  14. "...anlıyorsun ya, beni yakalayıp akıl hastanesine geri yollamanın bir önemi yok. gordon delirdi. kendimi kanıtladım. benim ve diğer herkesin arasında hiç bir fark olmadığını gösterdim! hayattaki en aklı başında adamı deliliğe indirgemek için sadece tek bir kötü gün yeterli. işte dünya benim bulunduğum yerden ancak bu kadar uzakta. sadece tek bir kötü gün. bir keresinde kötü bir gün geçirmiştin, haksız mıyım? haklı olduğumu biliyorum. kötü bir gün geçirdin ve her şey değişti. yoksa neden uçan bir sıçan gibi giyinesin? kötü bir gün geçirdin ve bu seni diğer herkes gibi delirtti... sadece bunu kabul etmezsin ki! hayatın bir anlamı varmış, tüm bu mücadelenin bir amacı varmış gibi davranmak zorundasın! tanrım, kusmak istememe sebep oluyorsun. demek istediğim... senin derdin ne? senin sen olmana ne sebep oldu? belki kız arkadaşın mafya tarafından öldürüldü... erkek kardeşin bir haydut tarafından doğrandı... eminim bu tür bir şeydir. bunun gibi bir şey... bana da bunun gibi bir şey oldu biliyor musun... ben ne olduğundan tam olarak emin değilim. bazen bir şekilde hatırlıyorum, bazen başka bir şekilde... eğer bir geçmişim olacaksa, bunun çoktan seçmeli olmasını isterim! hahaha! fakat demek istediğim... demek istediğim şu ki, ben delirdim. dünyanın ne kadar karanlık, berbat bir şaka olduğunu gördüğüm zaman bir yaban ördeği gibi delirdim! itiraf ediyorum. sen neden edemiyorsun? yani, sen aptal değilsin! durumun gerçekçiliğini anlamalısın. bilgisayar ekranının başındaki bir grup gerizekalı yüzünden üçüncü dünya savaşına kaç kere yaklaştığımızı biliyor musun? son dünya savaşını neyin tetiklediğini biliyor musun? almanya'nın savaş borcu alacaklılarına kaç adet telgraf direği borcu olduğuna dair bir tartışma. telgraf direkleri! hahahahaha! hepsi bir şaka! değer verilen ve uğruna mücadele edilen her şey... hepsi devasa, kaçıkça bir şaka! öyleyse neden komik tarafını görmüyorsun? neden gülmüyorsun?"
    why so serious?
    (sleeping with ghosts, 08.10.2009 21:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil