bi
twelve monkeys bi
the butterfly effect olmaya çalışmış ama ikisini de başaramamış gariban bi film var karşımızda. gelecekteki muhtelif çirkin olayı önlemek için geçmişi değiştirmeye çalışan sorunlu ama duygusal jön rolünde bu sefer fahri laz
adrien brody'i görüyoruz. jönle duygusal ilişkiye giren hanımkızımız da
keira knightley. twelve monkeys mesaj verme kaygısı taşımazken the jacket, the butterfly effect'teki "hayatınızı doya doya yaşayın, sevdiklerinize değer verin" vb. sevgi pıtırcığımsı temalara değinmekte. filmin çoğu bi ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde geçse de twelve monkeysdeki o tekin olmayan, koltukta rahat oturmanızı engelleyen, sonlara doğru iyice sinirinizi bozan o yoğun atmosfere sahip değil. iki arada bi derede kalmış anlıyacağınız.
adrien brody baya iyi, takdir ettim kendisini. keira ise oldukça arkaplanda kalmış,
eye candy olarak rol aldığını düşünmeden edemiyorum. rudy mackenzie rolündeki
daniel craig * ise dikkatimi çekti zira filmde az süre almasına rağmen garip karakterini hakkıyla canlandırdığından filme renk katmış.
zamanda yolculuk bana her zaman ilginç gelmiş bi konudur.
donnie darko, twelve monkeys, the butterfly effect gibi oldukça başarılı örnekleri de mevcut bu alt-türün. size de ilginç geliyorsa kaçırmayın, bu tip filmler pek sık çıkmaz çünkü. yolculuk sensin zaman da sana girsin diyenler ise keiranın hatrına bi göz atabilirler gene de.
gereksiz bilgi:
george clooney ve yönetmen kankası
steven soderbergh beğenmişler ki prodüktör olarak iştirak etmişler filmin yapımına.