belki ilginizi çeker
  1. · ateşi yakalamak
  2. · okunması gereken kitaplar
  3. · açlık oyunları
  4. · ingilizce başlık açmak
gündem
  1. · dünyanın en seksi şarkısı
  2. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  3. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  4. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  5. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  6. · kar yağarken hissedilen duygular
  7. · mutluluk veren küçük şeyler
  8. · fulden uras olan gönülden de uras olur
  9. · ursa majoris

the hunger games  

1. ukteci: chixculub (msj) (27.02.2009 14:17)

"suzanne collins kitabı. okunup doldurulmalı."

açlık oyunları adı altında yaşları 12 ve 18 arasında değişen 24 gencin birbirlerini öldürerek hayatta kalma mücadelesini konu alan kitap. insanlar arasındaki sınıf ayrımı çok net olarak ortaya konmuş. öldürmenin amaç olduğu bir ortamda kurulan dostluklar, yapılan fedakarlıklar cidden şaşırtıcı ve dokunaklı. kitap o kadar sürükleyici ki çok çabuk bitiyor. muhtemelen seriye dönüşecek çünkü kitabı bitirince şimdi ne olacak diye sormaktan kendinizi alamıyorsunuz. stephenie meyer, j.k. rowling gibi akıcı ve basit bir dille yazan yazarların romanlarından hoşlananlar bunu da seveceklerdir.
    (cilekprenses, 15.07.2009 11:26)
  2. arkasında stephen king ve stephenie meyer in yorumlarını görünce daha bi hevesle okuduğum,adeta film gibi ilerleyen bi kitaptır.sanki okumuyo da izliyomuşum gibime geliyo bazı satırlarda.
    ana olay:hayatta kalma mücadelesidir.
    ben çok beğenerek okudum.macera romanı okumayı sevenlere tavsiye edebileceğim kitaplar arasındadır.
    son sayfada yazan 'birinci kitabın sonu' yazısından dolayı devamını beklemekteyiz.

edit: 2. kitabın * eylül'de çıkacağı söyleniyor.
    (yalnız insan merdivendir hiçbir yere varmayan, 20.07.2009 18:55 ~ 02.08.2009 17:50)
  3. oldukça akıcı elinizden bırakamıyorsunuz film seyrediyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz falan filan ama acaba benim kitabımın baskısından dolayı bir hata mı bilmiyorum ama bir sayfa bittikten sonra yarım kalan sözcük sonraki sayfalarda olduğu yerden devam etmiyor. mesela birisi konuşur durumdayken sonraki sayfada başka bir yarım kalan sonraki paragraftan bir sözcükle devam ediyor. ben şu ana kadar okuduğum hiçbir kitapta böyle bir şeye şahit olmadım. lanet olsun sana pegasus diyorum burdan..
    (hollybox, 31.07.2009 14:24)
  4. tıpkı bu kitabı okuyan herkes gibi bende arkasındaki yorumları görünce içimdeki o durdurulmaz meraka yenik düştüm, doğal olarak direk aldım.sizde alın-okuyun derim , stephen king haklı "elimden bir türlü bırakamadım..bağımlısı oldum".iki günde bitti gerçekten.
    üçlemenin 2. kitabı catching fire'ı daha büyük umutlarla bekliyorum.ayrıca yakında buda filmi çekilen kitaplar kervanına katılıyormuş sanırım.
    (ruhani oyun havaları, 24.08.2009 01:00 ~ 01:01)
  5. "tek solukta" derler ya, öyle bir kitap. birgün bile sürmeyecek bitirmeniz. bir sonraki sayfada ne yazdığını bildiğiniz halde okumak isteyeceksiniz.
    "bir sonraki sayfada ne yazdığını bildiğiniz halde" dedim. çünkü suzanne collins, farklı versiyonları hollywood'da defalarca tekrarlanan bir konudan bahsetmiş serinin bu ilk kitabında. daha ikincisini okumadım ama umarım birincisi kadar sıradan bir konudan sıyrılıp çıkmayı başarır diye umut ediyorum.
    gelecekteki vahşileşmiş-yerine başka bir kelime aklıma gelmedi- bir kesim zenginin, fakirleri bir ölüm oyununa zorlayıp bunu izlemelerinden ibaret sıradan bir konunun allanıp pullanmış versiyonu.
    (hiçbirşeydiyen, 12.10.2009 13:10)
  6. hiçbir kitabı okurken kendimi bu kadar olayların içinde hissetmemiştim sanki o açlık oyununda oynayan bendim .sanırım buda kitabın hikayesinin ne kadar iyi ve sağlam olmasından kaynaklanıyor. iki günde açlık oyunları ve hemen üçüncü gün başladığım ve akşama bitrdiğim ateşi yakalamak bende büyükbir başağrısı bıraktı ( fiziksel olarak) ama çok az kitaptan sonra okuyabildiğim varlığından haberdar olabildiğim için mutlu olduğum kendimi ayrıcalıklı hissettiğim kitaplardan ve serilerden biri olarak kalacaklar
    (yeşileriğim, 21.10.2009 11:42)
  7. etkileyici, yürekleri burkan hikayesiyle bir çok okurun gönlüne taht kuracak suzanne collins eseri.
    serinin ikinci kitabı ateşi yakalamak.

çoğu okur gibi ben de, yapılan yorumları görünce hemen alıp okumaya başladım. o kadar sürükleyici ki bitirmem bir günden pek fazla sürmedi. okurken, olayları yaşıyormuş hissine kapılmamak elde değil. o acıktığında, ben de acıktım. o susadığında, ben de susadım. olayları an be an beynimde canlandırıp yaşadım. görsel olarak izlesem bu kadar keyifli olmazdı sanırım.

ve bu kitabı okuduğumda tekrar tekrar zihnimde canlanan cümle şuydu: 'kaliteli bir roman okumak, kaliteli bir film izlemekten daha zevklidir.'
    (in trance we trust, 13.11.2009 04:14 ~ 04:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil