|
|
- ingiltere'nin ve dünyanın en saygın gazetelerinden biridir. sol eğilimlidir. halk üzerinde etkisi çok büyüktür. bunun en büyük kanıtı, britanya'da yapılan son seçimlerde, ''the guardian işçi partisi'nden desteğini çekerse parti seçimi kaybedebilir'' yorumlarının yapılmasıdır. sol eğilimli olduğu için işçi partisi'ne daha yakın olsa da, gerektiğinde en ağır eleştirileri de yapabilmektedir. karikatürleriyle de ünlüdür.
- (bkz: http://www.guardian.co.uk/)
- en muhalif olan
- sanırım 2002'de cnbce'de yayınlanan zengin piçi bi avukatın başından geçenleri anlatan bi dizi. jenerik müziği wallflowers'tan empire in my mind. nepenthe çok sever. sonra da ben. bunun şimdi konumuzla bi alakası yok ama.
(viola, 05.04.2006 22:30)
- başrollerinde ashton kutchers ve kevin costner'ın oynadığı aksiyon filmi. 27 ekim cuma günü ülkemizde vizyona giriyor.
- dün dvdrip'i çıkan film. az önce izledim ve baktım ki yine amerikan askeriyesinin propagandası var filmde.
filmde kevin costner, amerikan sahil güvenlik'inde* çeşitli rekorlara sahip efsane bir hocayı, ashton kutcher ise sahil güvenlik'e yeni girmiş iyi bir yüzücüyü oynuyor.
ve filmde çömezin, bizim efsane hocanın rekorlarını kırma çabası ve o sırada aralarında olan hoca-öğrenci dostluğu anlatılıyor. tabi ki her hollywood filminde olan yakışıklı çocuğun güzel bir sevgilisi olması ekolü burada da var.(sükun, 07.01.2007 12:12)
- çok başarılı, inceden fransız liberationu çağrıştıran bir ingiliz gazetesi . hafta sonları observer olarak çıkar. radikal benzeri, sol-liberal çizgidedir, ondan tek farkı tamamen bağımsız olmasıdır. bu anlamda cumhuriyet gazetesine de benzetilebilir. ancak guardian ikisinden de içerik anlamında epey üstündür.
www.guardian.co.uk
- 1821 yılından beri yayın hayatına devam eden ingiliz gazetesidir.
- karikatürleriyle ünlü, başarılı ve istikrarlı bir ingiliz gazetesidir.
- mitholyn grubunun 1999 çıkışlı gathered around the oaken table adlı albümünün şahsi kanatimce en bomba parçası.
|