the god delusion 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. çeviri kurbanı iyi kitaplardan biri. çevirmen kitap anlaşılmasın, cümleler birbirine girsin diye adeta çabalamış. imla ve noktalama hataları saymayacak kadar çok olmakla beraber birisi kuzey yayınlarına cümlenin "ve" bağlacı ile başlayamayacağını söylesin.

kitap içerik bakımından oldukça akademik geldi bana, bu durum yazarın başta belirttiği amacından uzaklaşmasına neden oluyor. bitirilmesi hayli zor -çeviriden de kaynaklanır tabii- bir kitap olarak değerlendiriyorum. onun yerine aynı yazarın bencil gen ve kör saatçi kitapları daha etkilidir.
    (sermestan, 02.03.2008 17:24)
  2. aslıhan eker de kitabı okumamış ama bunu delikanlı gibi doğrudan dawkins'in yüzüne söyleyecek cesarete sahip, takdir ettim.

http://www.youtube.com/...

"unfortunately i haven't read the book" diyor bizzat adamın suratına, martı sesleri eşliğinde. içimizden biri. siz hala burada giri yazın "kitabı okumadım ama" diye.
    (ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi, 05.03.2008 03:02 ~ 03:25)
  3. kutsal kitap olmaya doğru yolculuğu kaygı verici. evvelden açardık okurduk temiz temiz işte ali demirsoy hocamızın yaşamın temel kurallarını falan, allahtır tanrıdır işimiz olmazdı. evrim aldatmacası, tanrı aldatmacası vs. çok yorucu meşgaleler olsa gerek.

bu güzide kitabın yazarı richard abinin en büyük şansı mı veya bahtsızlığı mı bilemedim, kendisiyle polemiğe girmeye kasan agaların "ölünce tanrıyla karşılaşsan nabıcan" , "allah kaldıramayacağı taş yaratabilir mi" andonluğunda sorularıyla muhattap kalmak durumunda kalıyor.

iki taraf için de zor durum. fanatik olmak zor zanaat.
    (radiance, 05.03.2008 03:29 ~ 04:11)
  4. ne zaman yasaklanacak? ne zaman toplatılacak? toplatılamdan okuyabilecek miyim? gibi soruların kafamı kurcaladığı bir dönemde bir okur tarafından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "mukadesata hakaret" gerekçeleriyle kitabın çıktığı kuzey yayınlarının sahibi erol karaaslan hakkında dava açmış. hele hele.

http://www.gazeteport.com.tr/...
    (chixculub, 27.03.2008 11:49)
  5. yazarının bir sonraki kitabında ülkemizden ve açılan davadan bahsetmesi büyük olasılık. beraat etti kitap. bu tip davalar kitabın satışını artırmaya ve de gideceği yerlere ulaşımının hızlanmasına yarıyor. kesinlikle okunması gereken bir kitap ve yarattığı etkiyle hayata ve olaylara daha net bakmanızı sağlayabiliyor.
    (city boys, 13.04.2008 02:18 ~ 02:19)
  6. (bkz: the dawkins delusion)
    (malpolitikası, 09.05.2008 16:38)
  7. derren brown'un da belirttiği üzere son derece sağlam argümanlarla meseleye değinen başarılı kitaptır. yalnız ateizm konusuna biraz fanatikçe yaklaştığı bir ölçüde kabul edilebilir. yine de oldukça öğretici, düşündürücü bir kitaptır.
    (bulanti, 13.05.2008 00:26 ~ 00:27)
  8. kendi inançsızlığını kendisine bile söyleyemeyecek olan insanların okuması gereken kitap
    (amaç paraşütü, 03.07.2008 01:19)
 sayfa  / 2