avustralya yapımı bilimkurgu gençlik dizisi...
2500 yılında çıkan nükleer savaş sonucunda dünya nüfusunun neredeyse sıfırlanmasının ardından 3000'li yıllarda insanoğlu rahata ermiş, doğayla bütünleşik neredeyse ideal yaşam düzenine ulaşmıştır. bu arada bu insanoğluna rahat batar, "bir zaman makinası yapıp geçmişe gidelim, hatalarımızdan ders çıkaralım." diyerek küre şeklindeki ilk zaman makinasını yaparlar, esas kızımız alana'nın bakıcısı ablayı geçmişe gönderirler. ancak her zaman olduğu gibi işler ters gider, geçmişten geri dönen abla yanında 2500'lü yılların azılı suçlularından silverthorn'u da getirir. silverthorn 3000'lü yıllarda silah olmadığını düşündüğünden dolayı dünyayı ele geçirmeyi planlamaktadır, ancak yeni milenyumun en büyük icadı telekinetik taçlar karşısında çaresiz kalır. "madem 3000'leri yönetemiyeceğim, bende şansımı geçmişte deneyim." der ve ortada saf saf dolanan alana'yı kaçırarak 1990 yılına gider.
1980'lerde
clementine ile türk gençliğinin psikolojisini bozan trt, 1990 yıllarında aynı etkiyi yarınlardan gelen kız ile yapıyor, gencecik beyinlere
post apokaliptik evren fikirleri sokuyordu. ayrıca geçmişe gidip birşeyleri değiştirirsek geleceği de yeniden biçimlendirebileceğimizi (bkz:
the butterfly effect) ben bu diziden öğrenmiştim. (henüz
back to the future ile tanışmamıştım.) bir de telekinetik taç, konuşan bileklik-bilgisayar'ın yanında alana'nın yosun yiyerek beslendiği aklımda yer etmiş.
iki sezonluk bu güzel diziyi internette dvd olarak bulmak veya video sitelerini araştırarak ulaşmak mümkün.