|
|
- beirut adlı grubun ikinci albümü. ekimde piyasaya çıkacağı söyleniyor. cliquot ve forks and knives parçaları şimdiden favorim olmuş durumda.
- radarlive'da da ülkemizi ziyaret eden beirut'un merakla beklenen 2007 tarihli ikinci albümü.albümün playlisti şu şekilde:
01 "a call to arms"
02 "nantes"
03 "a sunday smile"
04 "guyamas sonora"
05 "la banlieu"
06 "cliquot"
07 "the penalty"
08 "forks and knives (la fête)"
09 "ın the mausoleum"
10 "un dernier verre (pour la route)"
11 "cherbourg"
12 "st. apollonia"
13 "the flying club cup"(piedra, 31.08.2007 01:13 ~ 01:13)
- the gulag orkestar'dan daha iyi bir albüm olduğu konusunda hemen hemen herkes hemfikir fakat korkulan başa geliyor ve zach'in vokali tekrara düşüyor, birbirinin aynısı şarkılar yapıp duracak gibi görünen beirut, flying club cup'ı bir anlık ilham kaynağının gazıyla doldurmuş, buda ortaya sıradan ve sadece 1-2 dinlemelik bir albümün çıkmasına neden olmuş, çok fazla ihtiyaca yönelik olan albümde radyo dostu birkaç şarkı dışında müzik adına atılmış önemli adımlar yok, sanıyorum gençliğinden kaynaklanan bir oluşum olsa gerek. sonuç itibariyle ikinci albüm tam bir geçiş albümü, beirut'un akıbetini ise 3. albüm belirleyecek eğer bu albümün aynısı bir albümle karşı karşıya kalırsak "buda hep aynı mnskym" denecek ve beirut erken yaşta emekliye ayrılacak yok harika bir çalışmayla gelirse, en iyi müzisyenler arasında yerini alacak.
not = albümdeki nantes feci şekilde elvis'in it's now or never'ına benzemekte.
- bir insanın hangi müzik tarzını severse sevsin bu albümü bi kere dinlemesi gerek olduğunu savunuyorum..hatta bir şekilde edinmesi gerek..benim çoktan kült albümlerim listesine girmiştir kendisi, ki bu nedenle böylesine keskin yorumlar yapıyorum hakkında..nitekim böyle giderse beirut bana kafayı yedirtecek..
açın albümü, sırasını bozmadan dinleyin bu etkileyici masalı..
- (bkz: http://www.pitchfork.tv/...)
|