the flintstones 

adana çık aradan

1. taş devri'nde yaşayan insanları bugüne benzeten*, ilginç buluşlarıyla ve karakterleriyle ünlü komik çizgi film...

türkiye'deki ismi (bkz. taş devri)...

(bkz. fred flintstone), (bkz. fred çakmaktaş)...
    (bkz. wilma flintstone), (bkz. wilma çakmaktaş)...
    (bkz. pebbles flintstone), (bkz. çakıl çakmaktaş)...
    (bkz. barney rubble), (bkz. barney moloztaş)...
    (bkz. betty rubble), (bkz. betty moloztaş)...
    (bkz. bamm bamm rubble), (bkz. bam bam moloztaş)...
    (bkz. dino)...
    (8844455, 12.03.2004 18:59 ~ 31.12.2004 15:54)

2. şimdi izledikçe ben mi saftım bunlar mı daha güzeldi diye merak ettiğim, ama kaptan mağara adamını bünyesinde barındırması ve tercümeleri ile hala gönlümde yeri olan çizgi film. bi ara kadroyu genişletip hayalet mi ne bir yaratığı daha aralarına katıp polis olmuşlardı. şofben yoktu bu devirde fil kullanırlardı,arabalarda ayak gücüyle çalışırdı *
    (bkz. çakmaktaşlar)
    (dibap, 02.05.2004 22:52)
  3. flintstones
    meet the flintstones
    they are the modern stoneage family
    from the town of bedrock
    they are a page right out of history
    let's ride with the family on the street
    through the courtesy of fred's two feet
    when you are with the flintstones
    have a yabba dabba doo time
    a dabba doo time
    we will have a gay all time
    (lethe, 17.05.2004 01:34)
  4. keyifli çevirileri olan bir çizgi filmdi.bir bölümde barni "fred bak aysel güreltaş gibi oldum" gibi bir laf etmişti.
    (hobbitt, 17.05.2004 02:12)
  5. çevirilerinde adı geçenler
    erol taş
    nuray hafiftaş mıydı neydi
    (hepten aykırı, 29.07.2004 23:44)
  6. - pebbles.. artık çocuk değiliz biliyosun
    - ee ne demek istiyorsun bambam?
    - heh işte sen söyledin. bam bam
    - nasıl.. aaa bu da ne bambam
    - taş değil o bi gerçek.
    (hepten aykırı, 29.07.2004 23:49)
  7. benim için hep sezai aydın'ın fred çakmaktaş dublajı ve barney moloztaş'ın "yıh yıh yıh" şeklinde gülüşü* ile hatırlanacak olan çocukluğumun en güzel çizgi dizilerinden bir tanesi..
    (the acme, 02.04.2005 15:27)
  8. bence yapılmış ve yapılabilecek en güzel çizgi filmdir. 70 yılların ortasında geçen ay hayatını kaybeden çizer hanna barbara tarafından yaratılmıştır.

asıl güzelliği veren ise inanılmaz yaratıcı ve komik türkçe dublajıdır. fred'in yandım amanın yandım ben bir esmerin namınaa diye eve girişleri, akşam televizyonda ibrahim tatlıtaş'ın filmini izlemeler...

duşları dışarda her daim hazır bekleyen bir fil, çöp öğütücleri lavabonun altındaki domuz, pikapları ise ağaçkakandı. ne zamanki çakıl ve bambam büyüdü, saçma sapan icatlar anlatmaya başladılar, ka ptan mağara adamı işin içine girdi(ki kendisini bireysel olarak çok severim o ayrı) o zaman boku çıktı...

şarkının devamı:
    someday maybe fred will win the fight
    then the cat will stay out for the night
    when you're with the flintstones
    have a yabba-dabba-doo time
    a dabba-doo time
    we'll have a gay all time!!!
    (kedikara, 18.01.2007 00:43)
  9. bu çizgi filmin 2 çeşidi vardı. birinde çakıl ve bambam daha bebekti ve babam bir herkül kadar güçlüydü ki bu tek bölümden oluşmaktaydı. bir diğeri ise frenkeştayn'a benzeyen bir komşusu bulunan, dino'nun evdeki fareyi kovaladığı, erişkin bambam'ın çakıl'la macera ve korku dolu serüvenler yaşadığı ve tabiki kaptan mağara adamı'nın olduğu bölümlerdi. işte en güzeli buydu hatta bu bölümlerin birinde fred çakmaktaşın mfö'nün mecburen şarkısını söylemesi yıllar sonra bile yüzümü güldüren hoş bir sahne olarak aklımda kalmıştır.
    (benikoyupgitmeneolursun, 22.02.2007 14:37)
  10. fred'i hep babama benzetirdim küçükken ,bende çakıl olurdum...
    sonradan öğrendim ki babam hep kendini homer , beni de lisa olarak görürmüş.
    keşke hep çakıl kalabilseydim...
    (sos, 27.02.2007 21:44 ~ 28.02.2007 18:29)
  11. yolda giderken sürekli aynı evlerin, aynı taşlarının, aynı bulutların göründüğü çizgi film.
    (shin, 27.02.2007 22:18)
  12. ben küçükken izlediğim, bulsam hala izleyeceğim süper çizgi film. sürekli bir bovling olayı olurdu fred'in.
    (tazmanya canavarı, 08.04.2007 18:58)
  13. gelmiş geçmiş en güzel çizgi film ve en güzel seslenidirme.fred çakmaktaş ın maço tavırları banyoda koltukaltını sabunlarken şarkı söylemesi barney nin kıh kıh kıh gülmesi vilma ve betty nin kokoş halleri...v.b. çok güzel bir çizgi filmdi keşke hala verseler...
    (boncuk, 22.04.2007 10:17)
  14. (bkz: jetgiller)
    (bergerac, 22.04.2007 14:08)
  15. çizgi filmini en iyi şekilde beyaz perdeye uyarladığını düşündüğüm film.
    (ceyus, 16.06.2007 14:36)
  16. türkçe adı: taş devri olan , abd menşeyli bir çizgi dizidir.
    (koca ragıp, 28.06.2007 20:48)
  17. fred'in eve her girişinde kapıyı çılgınca çarpıp: "wilmaaaa! çok açıııııım!" diye bağırması unutulmazdır...
    (rasputin, 03.07.2007 04:09)