belki ilginizi çeker
  1. · ağlatan şarkılar
  2. · the verve
  3. · ben harper
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · requiem for a dream
  6. · yeni başlayanlar için antidepresan
gündem
  1. · lionel messi
  2. · niye yaşıyorsun sorusuna verilebilecek yanıtlar
  3. · herkesin birer şizofren olması olasılığı
  4. · şişman ama yüzü güzel kız
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · 14 mart 2010 galatasaray ankaragücü maçı
  7. · aldatmayan erkek türü
  8. · sultan menü
  9. · andres segovia

the drugs don t work  

1. ben harper'ın tek kelimeyle mükemmel coverladığı harika parça.şiddetten yana değilim fakat elimden şiddetle tavsiye etmekten başka bir şey gelmiyor..
    (pis mındar, 28.08.2007 15:21)
  2. bayağılıklardan, tekrarlardan ve hayal kırıklıklarından kurulu sıkıcı günlerimiz david lynch karelerinde huzura erip, salinger içlenişlerinde bir iki temiz hava çekmeye çalışıyorken, bir türlü kapanmak bilmeyen boşluğu ve ne yaparsak yapalım hep bir yarımızın eksik, bir yanımızın hep tamamlanmamış, bir yanımızın üzerinde hep kapatılamayan öpücük lekeleri kalmışcasına kafayı yedirten bir huzursuzluğu anlatan şarkı.

drug kelimesinin yerine istediğinizi koyun. aşk, kahve, alkol, sigara, romanlar... hiçbirisi de işe yaramıyor işte. her seferinde biraz daha üzüyür hepsi de. her seferinde kendi silahlarınla vuruyorlar seni. her seferinde daha hastalıklı.

bakmışsınki inanacak hiçbir şey kalmamış. parti sona erip de, bütün konuklar evden ayrıldığında, bir anda o koca evde kendinle yalnız kalışınla içinde hissettiğin o b.ktan kaybetmişlik, örselenmişlik hissi.

kazanan insanlara bakıyorum. mutlu insanlara bakıyorum. fotoğrafları çekilirken heyecanlanan insanları izliyorum. pazar günü aileyle kahvaltı yapmanın güzelliğinden bahsedenleri dinliyorum. çizdiği küçük bir karikatürden sanki bir da vinci tablosundan bahsediyormuşçasına gururlananları ve bir iki öykü yazdıktan sonra oturup koca koca laflar eden kişileri ve gittiği bir kurstan dünyanın en önemli işiymiş gibi bahseden ve bu dünyanın en önemli kursunu ballandıra ballandıra anlatırken, kendimi en sonunda, "ben neden o kursa gitmiyorum ulan?" diye sormama neden olan kişileri izliyorum.

ne içtiler, ne yediler bilemiyorum. onlarda olup da bende olmayan neydi bilmiyorum. fakat bazen bağırasım geliyor, "onlar ne içtiyse ben de aynısından istiyorum garson!"

ben sanırım az sayıdaki en etkileyici işlerimi bile pazarlamayı beceremedim. kimse ilgilenmedi, onların en küçük bir sözü ise yüreğimizde derin çarpıntılar yarattı. bir küçük ışık çarpıntı yarattı.

neyse.. ne diyorduk?!

now the drugs don't work.
    (geber marla singer, 07.04.2008 00:23 ~ 00:26)
  3. beni ne öldürüyor, ne de hüzünlendiriyor..sadece huzur veriyor..istediğim, aradığım..

"i'm never going down, i'm never coming down..no more, no more, no more, no more, no more.."
    (zeus, 12.07.2008 01:25)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook