görseller
the dillinger escape planthe dillinger escape plan
the dillinger escape planthe dillinger escape plan
belki ilginizi çeker
  1. · 43 percent burnt
  2. · unretrofied
  3. · the running board
  4. · tdep
  5. · manhattan skyline
  6. · headbang
  7. · ire works
  8. · come to daddy
  9. · kerrang
  10. · setting fire to sleeping giants
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · thierry henry
  2. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  3. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  4. · boylumlama
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · ezel
  7. · aşk ı memnu
  8. · ağlatan filmler
  9. · sen adam olmazsın

the dillinger escape plan  

1. 1999 yılında beş üşütüğün (sanırım) yapılabilecek en gürültü ama en bişeylere benzeyen müziği yapmaya karar vermesiyle oluşmuş new jersey'li progresif teknik jazz etkili grindcore-numetal...(?*) grubu, hatta tarz kısıtlamasına gitmeden cinnet müziği diyelim. kafa patlatırlar. şu anki kadrosu:

vokal: greg puciato
    gitarlar: ben weinman, brian benoit
    bas: liam wilson
    davul: chris pennie.
    ayrıca, bir aralar mike patton'la da çalışmışlardır.
    birçok ep ve splitle beraber an itibariyle 3 tane tam albümleri bulunmakta: calculating infinity, the dillinger escape plan, miss machine.

şarkılarına ritm tutmaya çalışmanın da en keyifli olduğu gruplardan biri ayrıca.***
    (plectrum, 28.10.2006 10:47)
  2. miss machinealbümünden unretrofied adlı parçalarıyla keşfettiğim, sonrasında diğer işlerini bulmak için acayip kastığım, uzun zamandır en iyi keşfim olarak adlandırmaktan çekinmediğim, acayip teknik işler yapan gruptur. '97 yılı mart ayında new jersey'de kurulmuş, aynı yılın sonbahar aylarında hatebreed, snapcase gibi grupların kayıt yaptığı stüdyoda ilk demolarını kaydetmişler. zamanında system of a down'la turneye çıkmışlar.

adamların sitesine ( http://www.dillingerescapeplan.com/ ) baktıktan sonra gelen ekleme: vokalist greg puciato'dan korktum. korkunç görünen kolları var. hulk gibi.
    (alternatif maliyet, 23.02.2007 00:37 ~ 06.10.2008 21:38)
  3. kürre-i arz'da dinlemesi en zevkli gruplardan bir tanesi,can tanesi.
    dinlerken,müziğe eşlik edicem edasıyla kafagöz yarmakta ayrı bir entry konusudur.
    takdir edersiniz ki,herkesin dinleyemeyeceği türden psikomanyetik bir tür icra eder bu deliler(grindcore,progressive metal-hardcore punk arası,deneysel ve aynı zamanda hayvansal bir tür),herkesin kafası kaldırmayabilir anlayacağınız,ayrıca dinleyipte kafayı kaldıramayacak durumda olmanız da muhtemeldir,
    canlı performansları ise ayrı bir olaydır,akıllara zarardır.
    işte böyle büyük bir tahrip etkisine sahip,sevilesi,yıkıcı bir gruptur kendileri.
    kafası,bedeni ve ruhu kaldıran herkesin,dinlemesi lazımdır,dinlemeyen haydar'dır baş'tır.
    (alix, 02.07.2007 14:52)
  4. yeni çıkan ire works albümüyle harikalar yaratan, insanı gaz içinde bırakan mükemmel math metal grubu. black bubblegum şarkısı dinlenmeden ölünmemelidir.
    (bleak, 24.04.2008 15:07)
  5. hammer müzikten çıkıyordu sanırım, enred isminde bir dergi... şahane bir compilation vermişti promosyon olarak. şimdi tam hatırlamıyorum grupları ama hammer müzikten çıkan türk gruplarının yanı sıra bi ton grubun şarkısı vardı. dillinger'la tanışmam bu derleme cd ile oldu. %43 burnt idi, şarkının adı. günlerce aralıksız dinledim, tüm arkadaşlarıma dinlettim. müptelası oldum. hayatımın ilk 'farklı' müzik deneyimiydi. sonrasında tüm şarkılarını dinleme telaşına düştüm. o sırada karşıma beni sonsuza dek bu gruba bağlayacak şu şarkı çıktı;

unretrofied
    http://tinyurl.com/...

müziğe bakışım külliyyen değişti. asla beni hayal kırıklığına uğratmayacaklar listesine girmiş oldu dep böylece. ammavelakin hayal kırıklığı demesek de davulcu chris pennie'nin ayrılması beni çok üzdü. son albümün ruhtan yoksun, salt teknik olması da pennie'sizlikten kaynaklanmalı. benjamin'in besteleri her zaman dikkate değer olduğundan bu grubu görmezden gelmem mümkin olmayacak. seviyorum be.
    (zülkarneyn, 16.06.2009 04:51 ~ 04:52)
  6. müzik piyasasında bu adamların hayvanlı mayvanlı ama adeta caz parçası 43 percent burnt şarkıları kadar zor, kompleks, orospu çocuğu bir şarkıya zor rastlanır.
    (albiceleste, 20.07.2009 02:50)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil