the devil 

adana çık aradan

1. 15 numaralı tarot kartı. (bkz: arcana major)
    lawful evil ı hiç bir şey şeytan kadar güzel tanımlayamamıştır. her fırsatta elinden gelen ibneliği ardına koymayan, ama yüksek mercilerden gelen bir "höt" sesiyle yuvasına sinen, sınırlarını kurallarını bilen bi eleman olarak çıkar karşımıza bu eleman.

şeytan kartı, hayatımızda yeni şeyler sokmak yerine hazırda var olan malzemeyi kullanır. açılımda karşınıza şeytan çıkmışsa eğer etrafınızdan kıllanmadan önce kıllanmaya kendinizden başlamalısınız. şeytan; asla hayatınıza doğrudan müdahale etmez, zira doğrudan müdahale etmesi yasaktır. bunun yerine kulağımıza fısıldamayı tercih eder, bir nevi manuplatördür.

şeytanın gücü sizin ne kadar şeytan olduğunuzla doğru orantılıdır. bu da şu anlama geliyor. takıntılarınız veya bağımlılıklarınız varsa eğer sıçtınız, bunlar x100 kere güçlenerek sizi esir edecektir kendine. ve sistematik olarak sizi yanlış yollara sevkedecektir.

genellikle çizimlerde, kıllı yünlü, boynuzlu şişko iğrenç ötesi bir herif olarak gösterilir. bildiğim kadarıyla hristiyanlık öncesi çizimlerde çarpıcı güzellikte bir insan olarak resmedilirmiş. ki bu akla daha yatkındır.
    şeytan size karanlığı getirir, karanlıktan çıkamayacağınız fikrini aşılar ve ışığı tekrar göremeyeksiniz gibi hissetmenizi sağlar.
    yok hacı bana koymaz, ben zaten dark side of the force'u benimsedim diyorsanız eğer, size asla dost olmayacağını en fazla ortak olabileceğini kabul etmişsiniz demektir. hırslarınız bu elemanın hırslarıyla paralel olduğu sürece sorun yoktur.

nedense şeytanın karşıt gücü olarak hep tanrı öne sürülmüştür ki bu alakasız bir durumdur. şeytanın karşıt gücü semavi dinlerde anlatıldığı kadarıyla archangel michael, yani mikail'dir. ve şeytanın kıçına tekmeyi basan kişi de yine mikaildir.
    (radiance, 06.10.2005 22:27 ~ 23:57)