görseller
the descentthe descent
the descentthe descent
belki ilginizi çeker
  1. · the descent part 2
  2. · descent
  3. · the ring
  4. · unutulmaz film sahneleri
  5. · lucid dreaming
  6. · yabancı filmlerin ismini türkçeye çevirme ekibi
gündem
  1. · prison brake
  2. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  3. · colin kazım richards
  4. · dünyanın en seksi şarkısı
  5. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  6. · kar yağarken hissedilen duygular
  7. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  8. · cem uzan
  9. · 2 haziran 2007 bosna hersek türkiye maçı

the descent  

1. 2005 yapımı ingiliz korku filmi.neil marshall yazmış, yönetmiştir. filmde görsellik üst düzeydedir. kan ve vahşet bol miktarda vardır. 70-80 dakikasının karanlıkta geçmesinin de eklenmesiyle beraber insanı oldukça gerer. birçok filme gönderme vardır. konusunun bayağılığına rağmen önemli gerilim filmleri arasında yerini almıştır.
    (hazarasılhayat, 11.02.2006 14:43)
  2. sarah'ın uyandıktan sonra pencere önünde çocuğunu düşünürken sahnesi ile beni yerimden zıplatan az daha altıma etmeme neden olacak olan film. ben böyle bir film izlemedim. muhteşem.
    (vatman, 27.04.2006 14:22)
  3. bütün korku filmi klişelerini kullanarak nasıl süper bir korku filmi yaratılır tadındaki film. sonunda, "bi dk noldu şimdi?" dedirtiyor. bir de filmle ilgili bir tavsiye vereyim spoilera girmeden: daha mağaraya inmeden kadınlardan birisi "ben bir ingilizce öğretmeniyim, lanet olası tomb raider değil." diyor bir sahnede. inanmayınız efendim; zira kadınlardan her biri kendi çapında lara croft'a taş çıkartacak kapasitede.

edit: lan kadının suya çamura girip çıkmasına rağmen kaleminin akmaması ne pis bi detaymış.
    (twinkle, 06.05.2006 21:38 ~ 23.05.2006 15:00)
  4. macera manyağı bir kaç hatunun allah'ın unuttuğu bir mağarada başına gelenleri anlatmaktadır.
    önden giden geberir, sona kalan dona kalır, başına buyruk olanı cin çarpar gibi kalıplaşmış öğeleri kullanılmış.
    ilk yarım saatinde "hadi lan, bu karıların mağaradan çıkmasını mı izleyeceğiz" diye sinir edebilir, yalnız yaratığın gözükme sahnesi ile gereken ürpertiyi sağlayarak filmin havasına girebilirsiniz.

not: sağdan soldan gelen çıkır çukur yaratık sesleri sayesinde 2 kanal ses sistemiyle bile gerilim hissedilmektedir.

(bkz: http://www.imdb.com/...)
    (venom, 29.05.2006 02:57)
  5. güzel, fena olmayan bir gerilim. ama insan daha fazla şey istiyor karakterlerin geçmişleriyle ilgili. direkt olarak canavarlara öcük böcüğe geçiliyor filmde, "bir an önce gerelim milleti, malzememiz güzel" mi demişler ne demişlerse artık. "claustrophobia *, disorientation *, hallucination * *, fear *" yazıyor fragmanında.

birçok filmden alımtı var ama araklama anlamına gelmesin, güzel bi şekil olmuş bence.

bu kısım ------spoiler------ içermektedir, çocuklarımızı ekranların başından uzak tutalım lütfen:

---kanlı surat sahnesi: carrie
    ---yaratıkların sesleri: the grudge (garez)
    ---yaratıkların tipleri: the lord of the rings aynı gollum!!
    ---yaratıkların yarasa muhabbetleri sebebiyle görüntü değil sesle hareket etmeleri, bundan kurbanların faydalanabilmeleri: predatorda (av) yaratığın çamurla sıvanmış arnold schwarzeneger'i görememesi, ısı yalıtımı falan filan, yok lan burası zorlama oldu boşverin.
    ---filmin sonunda esas kızımızın (esas oğlan yoktu ama neyse) kurtulması, ortamdan kaçması, ama aslında hiç kaçmamış oluşu, mağarada uyuyakalmış hali ve rüya olması: 25th hour (25inci saat), bak bu benzedi işte. huhoaa.

------spoilerimiz burada sona ermiştir.------

fragman da vereyim ama son sürüm quick time'ınız yüklü olsun, havalar nasıl olursa olsun sizin havanız güzel olsun anam.

(bkz: http://www.apple.com/...)

en dibe not: afişi çok beğendim, orijinal olmuş.
    (centrocampista, 16.07.2006 12:55)
  6. bir grup maceracı, taş, altlarında x 5 olan hatunun bir mağarada yaşadıkları macerayı anlatan entrika süslü idare eder denebilecek bir gerilim filmi.ülkemizde "cehenneme bir adım" adında muhteşem bir çeviriyle gösterilmiştir.

spoiler
    -gollumdan bozma yaratıklar hakikaten çok koftiymiş.ne o lan öyle bir pandik atınca vücut delinir mi hemen.
    -filmde tek zıpladığım sahne, esas kızımız sarah'ın pencereden bakarken üzerine mızrak geldiği sahne oldu.
    -hatunların hepsi müthiş kavga ediyor, ne o öyle herkes chun ligibi(i am a teacher of english, not fucking tomb raider)
    -filmin sonu bir devam filmi gelebilir düşüncesine sevk etti beni ya hayırlısı.
    spoiler the end
    (mosquito hunter, 11.12.2006 23:00 ~ 23:21)
  7. sinemada izlemiştim bunu. korkutmayan ama görselliği ile idare eden, orta karar bir film.
    (voldemort, 08.08.2007 01:47)
  8. bana filmdeki yaratıklar olmasaymış daha güzel olabilirmiş dedirten film. kapalı alan korkusuyla gerekli gerilim sağlanmıştı bence. pek ürkütücü olmayan ve çok da uğraşılıp yapıldığını düşünmediğim yaratıklar gereksiz olmuş gibi geldi bana. ama film yine de güzeldi, izlenir.
    (shut up, 16.03.2008 21:42)
  9. özellikle kapalı yer ve yükseklik korkularıyla çok güzel oynayan, sonuyla da tadı damakta kalan film.
    (chillout, 12.04.2008 17:12)
  10. ''çığlık attığınızda sesinizi duyacak kimse olmaz''.

ya da buna yakın bir şeydi. alien filminin afişinde bu yazıyordu. ne var ki yönetmen böylesine büyük bir laf edip yaptığı filmin altında ezilmiyordu.ne zaman yaratık filmi izlesem aklıma hep cümle gelir. en azından kayısı ezmesine benzeyen alien gibi bir yaratık beklemiyoruz ama biraz da insan zekasını hafife almayan bir şey olsun.

böylesine saçma sapan korku filmleri yapıp seyirciyi korku ile kokutmaya çalışan filmler oldukça, sinemaya gitmemek için bahane buluyorum artık. bir sürü yaratık varken neden bu yaratıkların varoluşlarıyla ilintili bilgiler verilmez. amaç sadece korkutmak sa ce eee diyip herkesin yüreğine indirelim, kalp kirizi geçirtelim terliklerle kovalatalım kendimizi. hadi diyelim ki istismar filmi çekiyorsun madem bu kadar kanlı ve ''gore'' malzemen var o zaman neden a sınıfı filmlere özeniyorsun. bu yaratıklar nereden geldi lan. evrim mi geçirdiler. siktiri boktan hatunlar mı çözecek olayları.

ben tomb raider değilim diyip mağaralardan terminator olarak çıkmak ne oluyor bir kere. hala anlamış değilim. abi ama klostrofobik orytam var öyle deme. düşünsene böyle dar bi ortamda kaldığını takıldığını. filmi izlediğim sinema salounu mağaradan geniş lan benim. onlar korksunlar, kendilerini benim yerime koydsunlar.
    (genius kusagami, 16.07.2008 18:54)
  11. (bkz: descent)
    (excessive, 16.07.2008 19:47)
  12. the hills have eyes, dog soldiers, efendime söyleyim silent hill, house of wax, saw serisi, hostel veya bini bir para olan dandirik japon korku filmleri (garez, halka, cevapsız arama, kıl, tüy, yün, müsvette vs.) gibi hesapta korkutmakla mükellef ama tiksindirmekten veya güldürmekten başka bir işe yaramayan filmlerin arasından sırıtan ve farkını belli eden, kanımca başarılı bir çalışma. farklı bi şey sunduğunu iddia etmiyorum, zaten korku filmi endüstrisi, amiyane tabirle korkunun "orospusu" olmuş seyirciye sunacak bir şeyi kalmadığı için gitgide gore'a yöneldi; ama elimizdeki bu film bence kanlı sahneleri olduğu halde yine de farklı bir şekilde korkutmayı, germeyi başarıyor. 1980'lerin kült bilim-kurgu gerilimi the thing'i veya alien'ı hatırlayacak olursak yine kimi iğrenç sahnelerin bol bol bulunduğunu ancak filmin asıl rahatsız edici kısmının kan ve vahşet olmadığını hatırlayacağız. bir film eğer izleyicilerine filmin protagonisti hakkında "bana ne amına koyim geberirse gebersin" dedirtmiyorsa ve sizi çevreleyebiliyorsa bilin ki iyi bir gerilim filmi izliyorsunuz.
    (janken, 22.07.2008 19:16 ~ 19:16)
  13. klostrofobik insanlar için işkence halinde bir film. korku ve nefes darlığı bir arada.
    (kaçınkurbaası, 18.10.2008 01:59)
  14. fena halde klostrofobik 2005 yapımı, başarılı ingiliz korku filmi. kanımca en güçlü anları çok dar mekanlarda geçen (tünel vs) sahneler. h p lovecraft'ın 15 yaşında yazdığı söylenen ''mağaradaki hayvan'' * isimli öyküsünden ciddi etkilendiğini düşünüyorum.

ekleme: (bkz: the descent part 2) / the de2cent
    (ne içersen iç su iç, 18.10.2008 12:22 ~ 12:24)
  15. on üzerinde altı vermeme sebep olan bir filmdir..etkileyici sahneleri olmasına karşın,film çok klişedir ve alışılmıştır ve işi gücü yokmuş gibi başka filmlere gönderme yapmaktadır.mesela başrol oyuncusu kızın en sonunda yüzünün kan içinde kalması ve o kanlı yüzde parlayan yeşil gözler carrie filmini hatırlatmaktadır..
    (plastikdünyanınnaylondelikanlılarınaselamederiz, 10.04.2009 22:44)
  16. klostrofobim mi var ki benim dedirten filmdir. sinemada izlememe rağmen bir kaç kere koltuktan sıçratmıştır. evde de bir kere izledikten sonra bağışıklık yapmış artık korkutmamakta ama hala nefes darlığı geçirtmektedir. filmin afişi filmden güzeldir fikrimce, yatağımın karşısında asılı durmaktadır. gece bakılması tavsiye olunmaz. zira afişteki baş kahramanımız sarah'nın gece gece psikopat bakışlarını dikmiş size bakıyor gibi görünmesi kaçınılmazdır, korkutur.
    (entas, 10.04.2009 23:11)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil