the deaths of ian stone   

adana çık aradan

1. vizyona girmiş ya da girmek üzere olan korku filmi. fragmanını falan izleyip gaza gelmiştim bayağı gizemli bi film bulmak umuduyla. filmde korkmak nerdeyse imkansız, zaten insanlar filmlerden korkmaz oldu. tanıtım baabında bişeyler yazayım. konsept olarak dark city'ninkine benzer bir film. uzaylılar yerine hayaletler, tuning yapma özelliği yerine karanlık bi takim öcüböcü özellikler var. bi de seçilmiş, en güçlü olan tarzında özel adam geyikleri. sinemada izlenebilecek bir film. ses efektleri falan güzel etki bırakır insanın üstünde tahminimce. evde de izlenebilr, mesela o zaman da insanın üstünde hiçbir etki bırakmıyo da ayrı...
    (akarui, 03.01.2008 21:00)

2. hey hey hey bir konuya sahip bir film. insanların korku ve acılarını hasat eden iğrenç yaratıklara karşı karizmatik, yakışıklı ian stone karakterinin mücadelesini anlatıyor film özetle. "saat durdu mu kaç, çünkü seni öldürmeye gelecekler" diyen emekli bir hasatçı yol gösterir filmde ian stone'a. karizmatik yakışıklımız var filmde peki güzellerimiz yok mu? var olmazlar mı? güzeller güzeli jenny ve seksi mi seksi medea var mesela. filmin bilgilerini verdikten sonra spoiler kısmına devam edeyim.

film 2007 yılı yapımı, senaristliğini brendan hood, yönetmenliğini dario piana yapıyor. başrollerde ise mike vogel(ian stone), jaime murray(medea), christina cole(jenny) var. 4 ocak 2008 tarihinde ölüm bekçisi adıyla türk sinemalarında gösterime girdi. bundan baya önce after dark horrorfest'te gösterildiğine falan değinmiştim. sırayla bu film festivalinde gösterilen filmleri izleyip yorumlamanın vakti geldi geçti.

efendim filmin içeriği ne diye merak edenler için şunları söyleyebilirim. hasatçı denilen iğrenç yaratıklar ile insanlar içiçe yaşıyorlar. hasatçılar insanların acı ve korkularıyla beslenen orospu çocuğu yaratıklar, en büyük acı ve korkunun ölümden hemen bir kaç saniye önce olması hasatçıları insanları öldürüp ziyafet çekmelerini sağlıyor ama nasıl oluyorsa hasatçıalrdan biri aslında öldürüp korku ve acısıyla beslenmesi gereken bir insana aşık oluyor ve acı ve korku dışında başka bir besinle(aşk) karşılaşıyor. bir de bu hasatçı kendi gibi hasatçı olan birini öldürmez mi? hiiiih. sonra hasatçılar konsorsiyum kurup, bu haini hiç bir şeyi hatrılamaması için sürekli öldürüp, yeni bir yaşamda tekrar diriltiyorlar taa ki tekrar hatırlayana kadar.

film iyiye yakın konusu yüzünden 10 üzerinde 7.2 veriyorum. izlemenizi de tavsiye ediyorum. korku filmlerini izleyemeyenlerin rahatlıkla izleyebileceini de iddia ediyorum. iyi film yapmışlar. hadi bakalım.
    (chixculub, 25.04.2008 02:28)
  3. after dark horrorfest filmlerinden biri. çok başarılı bir film olabilecekken, nedense hep birşeyler yarım kalmış duygusu veriyor, sanırım bu yüzden imdb'de 5.8 almıştır.

http://www.imdb.com/...
    (chillout, 01.05.2008 16:04)
  4. çok fazla matrix,harry potter,butterfly effect kokan film.mike vogel uğruna izlemeye değer,arada saçmalaşsa da özünde güzel bir film.
    (angelindisguise, 13.08.2008 21:14)
  5. bana nedense sürekli blue öyster cult'ın harvest moon adlı şarkısını çağırıştıran izlenesi güzel bir film...
    (heavenlydemonic, 13.08.2008 22:15)