belki ilginizi çeker
  1. · das kabinett des doktor caligari
  2. · uyurgezerlik
  3. · 1001 movies you must see before you die
  4. · das kabinett des doktor caligari
  5. · cagliari
gündem
  1. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  2. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  3. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  4. · yasaklanması gereken şeyler
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  7. · giyotine yolladılar gitmedim
  8. · dünyanın en iyi sözlük portalı itü sözlüktür
  9. · ben de gider başkasının annesi olurum

the cabinet of dr caligari  

1. 1919 yapımı bir robert wiene filmi.(bkz: ekspresyonizm)
    (kriskadekobya, 02.05.2006 12:31)
  2. sonradan eklenen sürpriz sonuyla zamanının ötesinde bir filmdir. eklemede fritz lang'in parmağı olduğu söylenir.
    (zoma, 02.05.2006 12:47)
  3. orjinal ismi das kabinett des doktor caligari olan film,sinemada dışavurumculuğun en önemli örneklerinden biridir. belki de en önemlisidir ben ne bileyim. yapım tarihi alman toplumunun 1.dünya savaşı sonrasındaki çöküş dönemine denk gelmektedir. ayrıca geleceği de öngördüğü kabul edilen bir eserdir. filmdeki olaylar alman toplumunu ve devletini simgeleyecek biçimde tasarlanmıştır. dr. caligari, adolf hitler'i anımsatır. bunu ben demiyorum uzmanlar diyo, ben gayet odun bir biçimde izledim filmi. neyse nerde kalmıştık.

filmin her sahnesinde, dekorlarda, oyuncuların makyajında, yazı kartlarında bile dışavurumculuğun etkilerine rastlanır.film süresince çalan müzikler de zaten çabuk korkan şahsımı iyice germiştir. ama sonuç olarak bu seneki istanbul film festivali'nde* bu filmi izlemeyi çok isteyen fakat izleyemeyen beni, bilgisayarımın başından memnun bir şekilde kaldırmıştır.
    (ben ihsan değil hilmiyim, 02.06.2006 07:52 ~ 22.02.2008 12:12)
  4. ekspresyonizmin ilk filmidir aynı zamanda.
    (zoma, 02.06.2006 10:26)
  5. ayrıca şizofreniyi konu alan ilk film olması muhtemeldir
    (ben ihsan değil hilmiyim, 02.06.2006 11:30)
  6. her sinema öğrencisine zorla izlettirilen filmlerden biridir. filmin ana karakteri o kadar çok bizim fakültenin görevlilerinden birine benzemektedir ki , mecburen filmi her gün her gün bir kez daha yaşarız.
    (hplovecraft, 02.02.2008 23:34)
  7. güzelim filmleri rahat bırakmayıp remake ini yapıp piç edip bırakan amerikan film endüstrisinin gözünden nasıl olmuş da kaçmış dediğim filmdir. remake yapılsa şahane olur.
    (seashell, 07.04.2009 23:35)
  8. 500 bin marklık metropolis'in yanında, 5 bin marklık"bağımsız film duruşu"na kurban olunası filmdir. kısadır, özdür. tiyatro oyunu versiyonu da vardır.
    (elpinoras, 01.07.2009 11:08)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil