damien rice'ın o albümünün üçüncü parçası.. filmin* başında, natalie portman'ın kızıl saçlarıyla londra sokaklarında yürüdüğü sahneye cuk oturmuş oldukça hoş bir parça.. ayrıca dawson s creek'in de bir bölümünde çalınmıştır..
bir zamanlar dawson's creek'de duyup da günlerce aradığım ama bulamadığım şarkı. closer'ın başında rastlayınca bir garip oldum. filmde natalie portman dünyadaki en güzel kadından daha güzel. bu da şarkının etkileyiciliğini arttırıyor.
düzenlemesi harika şarkı. gitarın her türlüsü döktürülmüştür. keman da koyar arkadan, gel de içme. natalie portman'ın tek başına oynayacağı bir kliple hafızalarımıza kazınmalıdır. belki de var ben bilmiyorum.
şarkı boyunca ayrıldıkları için üzülen, ağlayan zırlayan erkeğin son anda söylediği "till i find somebody new" sözü bende gerilip gerilip vurmak deyimini çağrıştırdı, öyle ki tam kız "did i say that i loathe you..." falan diyerek yumuşadığı sinyallerini vermişken bir anda, hafiften de taşşak geçer gibi, bu cümleyi kurması, fırsat kollamasına yoruldu tarafımca.
filmlerin başarısında şarkıların önemi büyüktür derler. bu da o şarkılardan biri belki de. daha en başlardan insanın içini ısıtıyor filmi izlerken. o sıralarda daha çok insan filme konsantre olduğundan sözleri dinlemiyor, sadece müzikle ilgileniyor.
ama sonra şarkıyı indirip sözlerine odaklandı mı o zaman şarkının anlattığı hikayeye kaptırıp o içini ısıtan şarkının midesine oturduğunu hissediyor.
biz alışmışız hep içinde gözlerimi senden alamıyorumu duymaya, bu sefer daha doğru bir satır daha eklenmiş, aklımı senden alamıyorum. belki de çoğu insanın en büyük problemini dile getirdiği için bu kadar çok sevilir işte bu şarkı.
closer filminde duyabileceğiniz ve daha da anlam yükleyebileceğiniz,sözleri güzel,kendi güzel olan şarkı.yalnız damien rice şarkının sonunda çok kısık bir sesle şöyle der;
"till i find somebody"
bu sözden de rahatlıkla anlayabileceğimiz üzere birinin sizden aklını alamaması yeni birini aklına takmasına kadardır.
and so it is
just like you said it would be
life goes easy on me
most of the time
and so it is
the shorter story
no love, no glory
no hero in her sky
i can't take my eyes off of you
i can't take my eyes off you
i can't take my eyes...
and so it is
just like you said it should be
we'll both forget the breeze
most of the time
and so it is
the colder water
the blower's daughter
the pupil in denial
ı can't take my eyes off of you
ı can't take my eyes off you
i can't take my eyes...
did i say tha t i loathe you?
did i say that i want to
leave it all behind?
i can't take my mind off of you
i can't take my mind off you
i can't take my mind off of you
i can't take my mind...
my mind...my mind...
'till i find somebody new
bu denli güzel ve duygulu bir aşk şarkısının son saniyelerine dünyanın en gerçekçi cümlelerinden birini koyabilmek cesaret ister. sadece bu cümle için, sadece bu cesaretten ötürü bile kanımca sevilmeye layık olan şarkı. ki geri kalanı zaten cennetten bir melodi gibidir.
"...till i find somebody new."
bu kadar gerçekçi olmak can yakıcı değil mi sizce de?... kendine bile.
damien rice denen şahsiyetin çello dersleri alırken aşık olduğu kıza ( çello hocasının kızı) yazdığı şarkıdır. tabii bu şarkının kendine yazıldığını kız çok çok sonralar öğrenmiştir.
kaç gündür felik felik "cant take my eyes off you" şeklinde ararken kazındığım, deliye döndüğüm anda sol kısımda rastladığım için itüsözlüğe ve bugün bu başlık hakkında giri yazıp bu başlığı sol kısımda tutan tüm yazar canlarıma *** çok şey borçlu olduğum şarkı!
hemen indirdim, şirket felan demiyor, yüksek sesle dinliyorum.
biliyorum birkaç dinleyişin ardından bunun da büyüsü azalacak ama olsun.
çaresizlik var bu şarkıda,farklı bir çaresizlik ama...hep sevip hem istememek gibi...duygularının ve mantığının çeliştiği ve bu noktada yaşadığın bir çaresizlik,paradoks gibi çelişkili...her dinleyişimde bu duyguları getirir aklıma,hüzünlendirir,bir sigara yakmama neden olur...