"eğlenceli, iyi bir grup" olarak bilinse de çok daha fazlasıdır.
-amerika'nın en çok satan (single+album) rock grubudur.
-amerika'nın en iyi rock grubu oldukları söylenir. 1961 yılında çıktıkları için "ilk" olduklarını da ekleyebiliriz.
-amerika'nın top 40 listesinde toplamda 36 şarkı sokmuşlardır ve bu bir rekordur. (36 şarkının 4 tanesi 1 numara olmuştur)
- amerika'nın top 100 listesine 56 şarkı sokmuşlardır. (gene 4 tanesi birinci)
- rolling stones dergisine göre "tarihin en iyi 100 grubu"ndan birisidir. hatta 12.dir.
-1988 senesinde rock and roll hall of fame'e çağrılmışlardır. o listeye giren ilk rock gruplarından birisidir.
aslında grup brian wilson'ın (basscı, söz yazarı, vokalist) etrafında dönse de onun kardeşleri carl johnson (söz yazarı ve lead gitar) ve dennis johnson (baterist) , kuzeni mike love(saksafon ve vokal) ve arkadaşı al jardine(lead gitar ve vokal) grubun diğer elemanlarıdır. bruce johnston 1965 yılında brian wilson yerine gruba katılmıştır ve hala gruptadır.
tarzları beatles'a benzetilebilir. rock, pop rock, soft rock, rock n roll hatta daha sonraları progressive rock'a bile uzanmışlardır. 48 yıldır aktif olduklarını düşünürsek tarz değiştirmeleri normal.
rush hour 1 ya da 2 'de tam hatırlamıyorum,jackie chan'in oynadığı karakter,beach boys'un amerika'nın en iyi grubu olduğunu söylüyordu.akabinde zenci:
-beach boysun iyi bir grup olduğunu ben de biliyorum.ama müzik budur.(o sırada radyo istasyonunu değiştirir ve bir hip-hop müziği açar.)
sloop john b ve barbara ann adlı şarkıları ile her daim insanı eğlendirme potansiyeline sahip müzik grubu. hala dinlenmeleri, dinleyenlerine mutluluk vermektedir.