my dying bride nam dehşetcengiz ingiliz doom metal grubunun 1995 senesinde çıkardığı albümdür. daha iyi albümleri mevcuttur. ama bu da iyidir. yine bir peaceville prodüksüyonu. onların da ellerine sağlık.
3 tane de bonus trackimiz mevcut "live at dynamo" başlığı altında. bir eindhoven konseri sırasında kaydedilmiş muhtelif albümlerden 3 güzelcik şarkıcık da bu albüme eklenmiş.
albümde genel my dying bride havası olan o doomluğu son haddesine kadar yaşıyorsunuz. fazlaca bayabiliyor. ancak çok aşırı bunalım olduğunuz dönemlerde dinlenilesi. durup dururken dinleyip de canınızı sıkmayın derim. veya belkide ben bu albümü çok canım sıkkınken dinlemiştim ilk. bir pavlov deneyi durumu olabilir. bilmiyorum. dinlemiyorum. aslında şu an dinliyorum. güzel aslında. evet güzel güzel. buyrun siz de dinleyin. (bkz: şizofreni) (bkz: ne dediğini bilmemek) (bkz: kendi kendine konuşan insan modeli)
my dying bride ın elime geçen ilk albümüdür.artık bu nedenden midir başka bir nedenden midir bilmem diğer albümlerden birazcık daha fazla severim bunu.bana göre en büyük doom klasiklerinden olan a sea to suffer in parçasını da barındırır bu güzide albüm.