belki ilginizi çeker
  1. · gotik hemşire
  2. · yağmur sesiyle başlayan şarkılar
  3. · him
  4. · gothic girl
  5. · don t turn your back on fear
  6. · wasting the dawn
  7. · betty blue
  8. · dawn s highway
  9. · ville valo
  10. · radical
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · domuz gribi
  2. · uludağ sözlük
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · colin kazım richards
  7. · günün tek kelimelik özeti
  8. · boza günü
  9. · okeyde taş çalarken yüzü kızaran insan

the 69 eyes  

1. finlandiya'nın gothic rock gruplarından biri. şarkılarını ingilizce olarak icra ediyorlar. him'in solisti ville valo ile beraber seslendirdikleri şarkılar da var. wasting the dawn ve framed in blood beğendiğim şarkılarından ikisi.
    (salmiakki, 14.04.2006 15:16)
  2. devils albümü en iyi albümleridir. bu albümden devils, fell berlin, lost boys, beneath the blue dinlenilesidir. hatta bi kaç kere. kıyafetleri ne kadar komik gözüksede bu aldümde..
    (sosriquo, 20.01.2007 00:46)
  3. angels albümü ile dikkatimi çeken grup. never say die ise bu albümün son singleı.

güzel de bir siteleri varmış : http://www.69eyes.com/...
    (ichgeheindaskino, 12.05.2007 03:04)
  4. gotik furyasından fin grup. iyi, hoş ama zenginiz imajları biraz itici.
    (stewartgilligangriffin, 12.05.2007 03:15)
  5. brandon lee için şarkı yazan grup klipte güzeldir.ama tarz bi süre sonra bayar insanı donni donni donni nawwww melodisi üç sarkı sonra germeye başlar insanı ama güzeldir genede.
    (undeadtr, 18.07.2007 17:15)
  6. sıkı şeyler dinlemeye özenen tikilerin en sevdiği grup
    neden mi?
    söylenişi yüzünden
    -sikstiinaynaaays
    yok şinanay artık
    (yeşilrenk, 10.08.2007 10:03)
  7. içerdiği gitar soloları ve sert gitar rifflerinden dolayı heavy metal kategorisinde inceleyebileceğimiz bir grup.
    (geceninpencesi, 25.02.2008 21:28)
  8. parçalarının çoğu aynıymış gibi bir izlenim verse de zevkle dinlenilesi gruptur.
    (die for morrison, 17.07.2009 03:30)
  9. 2010'da back ın blood albümünü çıkartarak turneye çıkacaklarmış. diğer albümlerde kendilerini çok fazla tekrarladılar gibi. umarım artık farklı sesler, farklı tatlar alabiliriz.
    parçalar da şöyle olacakmış efenim:
    'back ın blood',
    'we own the night',
    'dead n' gone',
    'the good, the bad & the undead',
    'kiss me undead',
    'lips of blood',
    'dead girls are easy',
    'night watch',
    'some kind of magick',
    'hunger',
    'suspiria snow white',
    'eternal'

tabii ki türkiye'ye gelmeyeceksiniz biliyorum turnelerde ama dinleniyorsunuz bunu da bilin.
    (vjeshtitza, 08.09.2009 06:42)
  10. lisedeyken severek dinlediğim,geçen gün tv'de never say die adlı kliplerini izlemekle kendimden ve gruptan tiksinmemi sağlayan grup.bu kadar piyasa olunmaz ama...şarkı zaten vasatın altında.klipte de bakın lan biz şekilciyiz diye bas bas bağıran bebeler,bi de vokal "jussi sikstinayn" a sürtünen,eteği götünde pamela anderson çakması sarı bi hatun var,ama öle böle değil.yani konsept müzik falan yalan olmuş. ucuz. evet en güzel tanımlayan kelime budur heralde artık onları. `
    (medusa, 08.09.2009 12:51)
  11. yeni albümleri çıkalı 3 olmuş, ben hala oturmuş calculusun analitik kısımlarıyla uğraşıyorum. havalı olsun diye calculus dedim yoksa bildiğin matematik, geometri falan. sikimsonik 3 boyutlu şekiller işte, top mop. komşu teyzenin bir bıçak hamlesiyle ziyan ettiğin şeyin integralle kütle merkezini falan buluyoruz. çünkü biz salağız ehe. ağzımızdan salya akıtıyoruz çünkü o yamuk şekillerin orijine olan uzaklığını bulmamız lazım acilen!
    neyse. sinirliyim konuşmayacağım.
    albüme gelecek olursak, indirdim taze. dumanı üstünde. tıkladım dizine çıkarttım. bir açıldı serpildi. dinledim de üstüne üstük.
    olmuş.
    o kadar.
    değil tabi. biraz parçalara bakalım derim ben. yalnız 12 parça var, okuyacaksanız yemeğinizi suyunuzu yanınıza alın derim.
    şündü:

ilk açılış parçası albüme ismini veren back in blood. parçadan önce şunu söylemek istiyorum ki ben albüme ismini veren parçaların ilk parça olmasına karşıyım. al bak bunu dinle, albüm bu kadar demek gibi bir şey. halbuki sona koysan, ohh hepsini dinledin bunla da sıvadın ne de güzel oldu denilmeli. evet.
    valla gayet önyargılı başladığım için parçayı aslında albüme ismini verecek kadar müthiş bulmadım. bildiğin hard rock parçalarından biri gibi işte. ilerleyen parçalarda bundan çok daha iyisi olduğu için üstünde fazla durmayacağım. illa ki güzel kötü demiyorum fekat fevkaladenin fevkinde değil.

geçtik numero ikiye: we own the night. açıkçası ilk başlarken allaah morrisey gibi bu ya falan olmuştum. sonra biraz daha toparladı, rock soundunu yakaladı. bayan vokal falan böyle renkli olmuş. ahha. müzikten anlamayan adamdan bu kadar yorum çıkıyor işte. hıhı güzel evet. ehhe. ama bu parça gayet güzel cidden. parçanın sonunda sözleri ezberlemiş oluyorsunuz zaten. hatta stay to stay to now! diye bağırarak bitirebiliyorsunuz parçayı.

ovv en sevdiğim parça bu işte. üç numaramızda dead n' gone adlı parçasıyla birkaç gözlü adamlar. tam sevdiğim the 69 eyes parçaları gibi. çok çok sevdim gerçekten. dddıdddıddıdıddıddd dead and gone diyip duruyorum dinlediğimden beri. üçüncü faforim bu benim.

oo rock yeeaaa diyenlere geliyor the good, the bad, & the undead. bu parçayı dinlerken böyle bir elimde hayvani biram, bir elimde çerezim, terasta en sevdiğim insanlarla sohbet edesim geldi nedense. gaz parçalarla gaza gelen muhabbeti çok özledim, ondan galiba. insanların hararetle birşeyler anlattığı, hafif güzel kafalarla her şeyin komik geldiğin coşkun ortamlar. mmm evet. he parça iyi bu arada. ehhe.

kiss me undead. başka bir şey demiyorum. albümdeki en iyi ikinci parça bu benim için. hatun vokal de böyle arkadan şirin şirin kiss me undead diyor ya yirim. hooo haaa diye sesler de yapıyor arada. canım.

kaç oldu bu? of daha 6. evet yarısına geldik. başarabiliriz bence. hayır uzun diye okunmayacak ona yanıyorum. çok bilgi verdim sanki de. neyse. şimdiki parçamız lips of blood. güzel başlıyor, heh şimdi gaza geleceğim bak diyorsun. ve öyle de oluyor. of gerçekten güzel bu parça yaa. birincilik tacını hak ediyor. gitarlara baksana abi albümdeki en iyi tadı bırakan parça kesinlikle bu.

hhaaa ııhhhh diye erotik bir hatun sesiyle açılan 7. parça dead girl are easy. necrofili kokan hareketleri var, yurdum abazanlarından uzak tutulası parça. ama çoooookkk gaz. harbiden hhııaaahh oldum dinlerken. bayaa güzel. fark ettiysen sevgili okuyucu -hala okuyorsan tabi- albüm gittikçe güzelleşiyor. ben dedim o ilk parça albüme ismini verebilecek bir parça değildi. bunu mutlaka dinle okuyucu. gitar solosunu dinle. terle, ıslan.

night watch. ya abi o kadar çok parça var ki. şimdi birine en çok sevdiğim diyorum ama sonrakileri düşündükçe aslında şunu da en çok sevmiştim diyorum, öyle garip şeyler. bu parçada jyrki 69'nın sesi tapılan noktaya ulaşıyor. ville valo sevenlerin apışacağı ses. çok iyi parça, sözleri de süper. yaşlanınca da dinlerim ki ben bunu.

sonlara yaklaştıkça lezzeti daha da artıyor albümün ciddi ciddi. o ilk başlardaki çekingenlik gidiyor, davul olsun gitarlar olsun bir coşuyorlar. vokale zaten hiç sözüm yok. some kind of magick de iyiler arasında yerini alıyor. melodisini en çok sevdiğim parça sanırım bu.

geldik 10.parçaya. hunger. avvvv işte beni derinden etkileyen parça. bir kere introsunda piyano var, ne kadar kötü olabilir ki bu parça. sırf o piyanonun yumuşak sesinin, gitarların tozlu sesine uyumunu dinlemek için bile loopa alabilirim bu parçayı. hangisine favorim demiştim hatırlamıyorum ama bu parça gönüllerin birincisi olsun. onur ödülü falan veriyorum.

hızlı bir introyla karşınızda suspiria snow white. ya bilmiyorum. kötü değil ama benim kişisel tercihlerime göre oturup da sürekli dinlemem, çalarsa da değiştirmem ama. sanki sözler biraz yazılmak için yazılmış gibi. pek sevmedim. yoksa melodik açıdan ortalamanın üstünde.

heey. son parça. oyşş kemanla başlıyor bu da. melodik ve senfonik şeylere hasta olduğum için, girişte beni vuran parça oluyor kendisi. eternal. çok şahane değil. "only love will survive" gibi çok klişe sözleri var. ya biliyorum ne yazsın adamlar diyeceksiniz ama ne bileyim işte, dokunuyor bana öyle klişe sözler, bazı parçalarda. melodi güzel ama genel olarak parça çok yavaş ilerliyor. hatta geçen sene örövizyondaki parçaya benziyor çıkaramadım. kötü mü? hayır değil.

evet.bitti.
    albümün tamamına bakacak olursak ortalamanın üstünde not alıyor, ben bu albümü dinlerim abi defalarca.
    son derece bilimsel açıdan inceledim dikkatinizi çekmiştir. bu kadar müzik bilgisiyle bu kadar oluyor. sonuna kadar okuyan olduysa tebrik ediyorum zaten. ben bile okumam lan bunu.
    teşekkürler, sağ olun sağ olun.

calculus diyorum çok sıkıcı diyorum.
    (vjeshtitza, 13.11.2009 07:25)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil