görseller
the 4400the 4400
the 4400the 4400
belki ilginizi çeker
  1. · i want to believe
  2. · birbirine benzeyen ünlüler
  3. · 4400
  4. · a place in time
  5. · milo ventimiglia
  6. · 2200
  7. · alexander rybak
  8. · fringe
  9. · the 4400
  10. · yeni bölümleri büyük heyecanla beklenen dizi
gündem
  1. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  2. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  3. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  4. · yetenek sizsiniz türkiye
  5. · dünyanın en seksi şarkısı
  6. · uludağ sözlük
  7. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  8. · türk televizyonlarında unutulamayan anlar
  9. · toplama kampı

the 4400  

sayfa  / 2
  1. bugün ilk bölümü yayınlanan, yeni cnbce dizisi. 50 yıl boyunca ortadan kaybolan 4400 kişinin yaşadıkları gizem dolu olaylar silsilesi. özellikle dünyaki değişimin yüzünden karakterlerin yaşadığı şaşkınlıklar ve görüntülerin güzelliği dikkat çekici. her perşembe, saat 21'de.
    (jellicle, 22.04.2005 01:58 ~ 01:59)
  2. -- yasal uyarı: spoiler içerebilir --

dünyanın yakınından geçeceği hesaplanan bir kuyruklu yıldız yön değiştirerek ve hızlanarak dünyaya yönelir. füzelerle parçalanmaya çalışılsa da etkilenmez ve yakınlaştığında yavaşlayarak yüzeyde durur. garip bir ışık topuna benzeyen yabancı madde (ufo diyebiliriz tanım olarak), ilki 1938'de olmak üzere yakın geçmişe kadar muhtelif zamanlarda ortadan kimsenin bilmediği bir şekilde kaybolan 4400 kişiyi topluca bir noktaya geri bırakır. haliyle dünya dışı (extraterrestrial) varlıkların veya güçlerin işi olduğu ilk akla gelecek şey.

aradan geçen sürede dışgörünümleri ve hafızaları aynen korunmasına rağmen zamanla bir takım tuhaf insan üstü güçlere sahip oldukları anlaşılır. tabii yitip giden zaman, dünyadaki ve doğal olarak yakın çevrelerindeki (akrabaları, vs.) değişim kendilerinde büyük psikolojik tahribatlara yol açacaktır. bittabii alışık olduğumuz mutant klişesi vuku bulacak: hükümet ve halk bu insanların günümüzde yabancılık çektiğini, yaşamlarını sürdürmekte zorlandığını hatta bir sonraki aşamada çevrelerine tehdit unsuru oluşturduğunu görecek. dizinin hikayesi bu yolda ilerleyecek. bu arada belirtmeyi unuttum ulusal güvenlik (ns), savunma bakanlığı (dod), özel bıkbık birimi (the bıkbık security unit) havalarında bölümümüz ve ajanlarımız (investigator-special/government agent) var. akla hemen x-files'ın scully ve mulder'ı gelecek tipleri gördüğümüzde. işbu arkadaşlar olayları yakından takip edecek falan fişmekan.
    (spyder, 24.04.2005 17:10)
  3. yapımcılığını francis ford coppola'nın üstlendiği, çekim teknikleri güzel olan dizi..

dünyaya dönen kişilerin fiziksel özellikleri değişmemiştir.. mesela 50 yıl önce kaybolan biri 8 yaşındaysa dünyaya 8 yaşında dönmektedir.. ayrıca geri gelen kişiler olağanüstü güçlere sahip olarak dönerler(geleceği görme, düşünce gücü ile zarar verme vs..)..

steven spielberg'ün taken'ına (bunu da kanal d gecenin bi yarısı verirdi.. seyredememiştim çoğu bölümünü) benzeyen konusuyla ilginç bir yapım.. ayrıca taken'daki captain owen crawford'u canlandıran joel gretsch abimiz burda dedektif olarak karşımıza çıkmış.. hadi bakalım diyoruz..

(bkz: http://www.the4400.com)
    (the acme, 01.05.2005 16:20 ~ 16:21)
  4. cnbc-e'nin yeni, angels in america tadında ilerleyen film gibi dizisi..
    (zeus, 03.05.2005 19:50)
  5. bi kere izleyip hoşuma giden bi dizi. ama tabi 1 kere izlemeyle yorum yapılmaz.
    çeşitli zamanlarda kaybolmuş 4400insan hep birden dünyaya geliyo, kiminin karısı başkasıyla elenmiş kiminin sevdiği kadının torunu olmuş kendi yaşında, öyle bişeyler.
    (vishnu, 03.05.2005 20:00)
  6. fantastik, bilimkurgu dizisidir ki böylesi pek bulunmuyor, son derece sürükleyici bir konuya sahip, felaket merak etmekteyim ileriki bölümlerini
    (greeen, 06.05.2005 18:02)
  7. 2. sezonuyla birlikte benim için vazgeçilmez haline gelmiş dizi. nefes bile almıyorum sanırım izlerken.dizide çalan şarkılardan 1-2 tanesini de buraya yazıyım, indirirsiniz.
    ivy-worry about you
    amanda abizaid-place in time
    (kay scarpetta, 23.10.2005 22:48 ~ 22:48)
  8. --dikkat: spoiler ile karışık merak--

ikinci sezonun ilk bölümünü izlerken, daha en başındaki sahnelerde, lily ve richard'ın kaldıkları evin kapısının altından gece vakti atılan you are warned başlıklı ve dini içerikli yazı benim kafamda başka bir soruyu oluşturdu..incili okumadığım için de pek bir meraklı kaldım..dizinin ismini veren 4400 rakamı 44 ve 100'ün çarpımında oluşuyor..okunuşu da fourty four hundred diye..yine dağıtılan yazılarda ayetler gözükmektedir..bundan yola çıkarak; acaba varsa 44:100'ün incilde nasıl bir ayete karşılık geldiğini merak etmekteyim..belki yoktur ve ben saçma sapan bir komplo teorisi kuruyorumdur o ayrı..

--spoiler mı deli saçmasımı belli değil--
    (zeus, 27.02.2006 19:12)
  9. 3. sezonu başladığında beni biraz hayalkırıklığına uğratmıştı. ama bu akşamki bölüm 1. sezonun başından beri izlediğin en sürükleyici bölümlerden biriydi.
    (kay scarpetta, 10.10.2006 22:27)
  10. nasıl oluyor bilmiyorum ama sanki son 2-3 bölümdür thomas baldwin'i oynayan aktörün performansı kötüleşti. mimikler fln pek bir yapmacık geliyor bana. fakat dizi muhteşem o ayrı...
    (kay scarpetta, 17.10.2006 22:27)
  11. dün gece ilk sezonun 5 bölümünü 4 saat tv başında hdtv olarak izlediğim, az önce de ikinci sezonun ilk 5 bölümünü 4 saat boyunca izlediğim, ultra manyak dizi. vizelerin ardına iyi geldi, bu gece yine bir 5 bölüm arka arkaya izleyip bünyeyi toksik şoka sokmayı planlıyorum.

ayrıca benim de dikkatimi çekti, mesela burada düşünce okuyabilen bir beyzbol oyuncusu, heroes'da da düşünce okuyabilen bir polis memuru var. ufak bir farklılık var aralarında tabi ki ama "yoksa heroes burdan apardı mı acaba" diye düşünmedim değil izlerken.
    (sükun, 26.11.2006 04:26 ~ 04:27)
  12. ilk bölümünü etkileyici bulduğum dizi.
    (orbit surfer, 25.12.2006 22:57)
  13. diziye öyle bir ara vermişlerdir ki insanlar dizi tekrar başladığında dizinin varlığını unutmuş olacak.
    (selim ışık, 25.12.2006 23:02)
  14. dün geceden beri sadece uyku sırasında izlemeye ara verdiğim süper dizi. vize öncesi yaktı beni.
    (glc, 04.01.2007 20:34)
  15. jordan collier karakterinin maia'ya hediye olarak psp getirdiği sahnede kardeşimle kopmamıza neden olmuş dizidir. *
    (talweg, 07.01.2007 17:16)
  16. yaz mevsiminde 13 bölümlük 4. sezonu yayınlanacak dizi
    (lethe, 03.04.2007 02:29 ~ 11.07.2007 18:06)
  17. dün 4. sezonu başlayan ve bu sabah dsr.xvid'i nete düşen dizidir. koleksiyona devam.
    (sükun, 18.06.2007 16:03)
  18. shawn farrell adlı healer ına hasta olduğumuz dizidir.patrick flueger tarafından canlandırılmaktadır.ayrıca soundtrackleri de çok hoş olan dizidir.
    (deaftones, 18.06.2007 16:19)
  19. düşünsel temellerini x men'den alan dizilerden.son dönemde hem x men'in sinemaya uyarlanması hem de televizyon dünyasında heroes ve the 4400 gibi türevlerinin arka arkaya yayınlanması rastlantı mıdır bilmiyoruz ama sonuçta televizyon dünyasında farklı ve nitelikli yapımlara olanak sağlandığı aşikar.bu açıdan the 4400 farklı ve izlemesi keyifli bir örnek.kurduğu kendi evreninde fazla açık vermeden sizi ona katan bir yanı var.star isimlere sahip olmasa da inandırıcılığı yüksek oyunculardan kurulu bir casta onları verimli kullanan bir yönetime sahip bir dizi.ama yine de senaryonun bazen temposunun düşmesine ve bölümden bölüme kalitenin değişmesine engel olamıyorlar.bazen gayet kaliteli ve üzerine düşünülmüş bir bölümün ardından neredeyse baştan savma bir bölüm takip edebiliyor.yine de türü sevenler için izlemenin zaman kaybı olmayacağı bir dizi.
    (kasaba insanı, 23.09.2007 22:15)
  20. 3.sezonun ortasında ense yapmasına rağmen sonlara doğru toparlayan dizi.4.sezonunda ilk iki bölümü pek doyurucu değildi açıkçası ama ben ümitliyim.artık bazı cevaplarda verilmeli bence bu sezonda.
    edit:7-8 bölüm izledim şu ana kadar gayet güzel gidiyor.
    (tercih ettiğim nick budur, 27.09.2007 23:17 ~ 01.11.2007 16:13)
  21. 5. sezonu çekilmeyecek olan dizi. bizim türk dizilerinden bi farkı kalmadı bunlarında ,insan dandikte olsa bir final yaparda öyle bitirir diziyi.
    (tercih ettiğim nick budur, 23.12.2007 23:19)
  22. www.savethe4400.com sitesinde çekilmeye devam edilmesi için imza toplanan dizi.
    (tercih ettiğim nick budur, 15.02.2008 01:22)
  23. ufoların sahipleri acaba gelecekten insanlar mı sorusunu akla getiren dizidir.
    (ederlezi, 28.04.2008 11:40)
  24. lost, x-men, heroes karışımı leziz bir dizi ve her güzel dizi gibi vaktinden evvel 4. sezonuyla yayından kaldırılmıştır maalesef.
    (lunedor, 23.06.2008 21:16)
  25. 24' ü izledikten sonra, homeland security yalan gibi geliyor insana bunda... aslında sadece hs de değil. bütün güvenlikle ilgili durumlar çok ağır, yetersiz, baştan savma gibi geliyor...
    (orochimaru, 03.07.2008 13:10)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil