1962 yılı amerika yapımı filmdir kendisi. izlemeye dün nail olabildim sonunda.öncelikle 1962 yılı yapımı olması bize o dönemde yapılan stanley kubrickinspartacusünü,11 oscarlı ben hur filmini ya da cleopatrasının yapıldığı dönemi hatırlatıyor. oldukça basit sıradan hatta battalgazinin ayağını öpeyim dediğim filmdir.o dönemde yapılan tarihi ve uzun filmlerin rüzgarından yararlanmak istemiş ancak bunu başaramamış bir film çıkıyor karşımıza 300 filmindeki efektler yok sahne teknikleri oyuncu performansları yok aramıyoruz da zaten ama insan işin içine biraz da duygu katar, renk katar, heyacan katar, savaş için seçilen yerler bile o kadar kötü ki filmin tabutuna bir çivi daha çakmaktan öteye götüremiyor maalesef
burdan 300 filminde yapılan persliler iğrenç yapılmış yok çirkin yapılmış diyenlere cevabım o dönemde çekilen bu filmde persliler gayet insani şeklinde tassavur edilmiş ve barbar olarak gösterilmemiştir.son çekilen 300 filminin bir frank miller uyarlaması olduğunu ve fantastik öğeler ile tarihi bir sahneyi canlandırdığını perslilerin iyi yakışıklı ya da barbar olmadığı gösterilse bile o tarihin değişmeyeceğini hatırlatmakta fayda görüyorum.