thank you mario but princess is in another castle 

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. tam hatırlamıyorum 8 ya da 16 bitlik eski atarilerde bir mario vardı. 80lerde çocuk olup da atari görmüş her türk genci eminim ki en az 3-5 kere cebelleşmiştir bu oyunla. bir kısım ne dandik oyun deyip geçmiştir mario'yu. ama bir takım psikopat kişiler bu oyunu affetmemiş, sonuna kadar mario'yu yönlendirmiş, muvaffak etmeye çalışmıştır. akabinde annelerinden televizyon başında oturmaktan dayak/fırça yemiştirler. bu dayaklara, fırçalara aldırmadan atarinin başında durup annenin atarinin adaptörü çekmesine izin vermeyen psikopatlar vardır ki onlar gerçekten başarmışlar, mario'yu yaşamışlardır.

herneyse oyunda ilerler ilerler ve ilerlerdik. tabii grafiklerin zavallılığı, oyunun tekdüzeliği, saçmalığı ve bayağılığına rağmen mario o zamanlar bizim için şaheserdi. tek oyunlu atari kasetleri edinmemize daha çok vardı. gözlerimiz ağrır, kısayollar ezberlenirdi. atariyi alışımın birinci ayı dolmamıştı, mario'ya yazalı ise bir hafta henüz olmuştu. paradoksal , canaforu binbir güçlükle, kusursuz oyunla biriktirdiğim haklarımı harcayarak yendim tabii. bu zamana kadar her bölümün son yerinde mantar kafalı bir eleman yönlendirdi bizi. işte o tipsiz kılıksız hep "thank you mario but princess is in another castle" derdi adamın asabını bozardı. ama dediğim gibi yılmadım. prensesi son bölümde gördüm. o asalet, o karizma, o güzellik, o şıklık... yıllarca rüyalarıma girmiştir kendisi. ben göbekli mario olmuş onu kurtarmışımdır hep rüyamda. lalin adi yazılımcılar prensese doyamadan yine başlattılar oyuna, yine o tipsiz kirpiler , kılıksız kamplumbağalar ve en kötüsü mantar kafa...

bugün atarimin kolunun padi geri hareket edebilse üşenmem bir daha bitirir, oyuna saatlerimi verir, prensesime kavuşurum. o mantar kafa beni yıldırmadı sizi de yıldırmasın. bir prenses var, dallamalardan yılmayın, mario olun, kerem olun, mecnun olun. durmayın. "princess is in another castle " olabilir fakat o castleı bulmak uzak değil.
    (apoptosis, 12.09.2005 14:12)

2. (bkz: bugün git yarın gel)
    (wondrous, 12.09.2005 17:21)
  3. (bkz: ühü)
    (vishnu, 13.09.2005 00:06)
  4. bir nesil ekranda beliren bu yazı sebebiyle küfür konusunda çekirdekten yetişmiş, yaratıcılığın sınırlarını zorlamıştır.
    (wolfshade, 13.09.2005 00:10)
  5. game boy color'da oynadığım bir mario versiyonunda durum daha da vahimdi, prensese benzeyen şey bu lafı sarfettikten sonra o bölümde görülen bir canavara dönüşüyordu. o sebeple hiç bir zaman bir prenses peşinde koşmamak gerek, zira zehiri altın tepside sunarlar gümüş tepside değil. karşınızda bütün ihtişamıyla duran o güzide insan aslında hayatınızın bir bölümünde rastladığınız adi bir canavara dönüşebilir her an.
    (lightblue, 13.09.2005 00:19)
  6. "e madem biliyodun baştan niye söylemedim amına koduğum" dedirten bir ekran yazısı.cocukların zekaları ile alay edilmektedir, oyun bu yazı görülene dek oynanır ve daha sonra kırılır ise en sağlıklısı olur.
    (salihaki, 13.09.2005 05:16)
  7. yarabbim kabus gibi bir mesaj idi, saatlerde oynardın mario'yu o televizyonun karşısında ve sonuçta böyle bir mesaj ile karşılaşırdın..bitmez tükenmez..çocuk iken daha koyuyordu, üzülüyordun resmen..her ne kadar ebeveynlere acıklı bakışlar içerisinde "biraz daha oynayabilir miyim??" bakışı atardın..hem onlar izin vermez, hem de senin başın ağrır aynı zamanda..

(bkz: 80'lerde çocuk olmak)
    (zeus, 16.09.2005 20:30)
  8. insanda "t.şşakmı geçiyosun bilader?" deme isteği uyandıran yazıdır. çocukken ufacık olan eller kasılmış, gözler kan çanağına dönmüş, beyin desen fındık modeli olmuştur. ama prenses başka kalededir. o gün olmasa, ertesi gün kurtarılır icabında.
    (marla singer, 25.08.2006 22:12)
  9. http://www.koreus.com/...
    (bkz: game over)
    (thorgrim, 28.09.2006 23:57)
  10. sistemin gösterip vermemesini daha çocukken beyinlerimize kazıyan hede.
    (myeyea shaman, 12.01.2007 10:33)
  11. her sonuca ulaştığımı sandığımda bu yazının ekranda belirmesiyle prenses diye birşey olmayıp ayak işlerine adice kullanılmış hissine kapılmamı sağlayan yazı...
    (nuitari, 12.01.2007 19:43)
  12. mario'nun luigi'nin (yeşilli eleman) kumpasına düştüğünün gayriresmi tebligatı.
    (katalizör, 21.01.2007 17:32)
  13. yumurta içinden çıkan garip bir yaratığın (bebek demeye dilim varmıyor) söylediği mario oyunu repliği. ha biz bilirdik zaten canavarın dandikliğinden; "ulan koskoca prensese bu yeşil dallama mı bekçilik edicek!" diye ama umut her zaman insanın içinde.
    (red zeppelin, 21.01.2007 17:37)
  14. (bkz: no problem i can fuck castle too)
    (hplovecraft, 13.02.2007 11:45)
  15. bilip bilmeden ahkam kesen ucubelere verilecek bir cevap. kişinin yanlış yolda olduğunu gösterir. karşı taraf anlarsa tabii...
    (dünyayı kurtaran adam, 27.02.2007 20:18)
  16. karşımıza sırayla tüm bölümleri oynarsak 7 kere çıkan yazı. en sonunda 8-4'ünde buluruz prensesi ve olaylar gelişir.
    (korialstrasz, 27.02.2007 20:28)
  17. (bkz: teşekkür etmene gerek yok bişey yapmadım)
    (cinephile, 27.02.2007 20:36)
  18. budur..
    http://img156.imageshack.us/...
    (kendi çapında bir çember, 15.03.2007 17:51)
  19. mantarkafanın adımızı bildiğinin ve işi gücü bırakıp vahiy bekler gibi bizi beklediğinin göstergesidir.
    (crimson river, 06.05.2007 20:09)
  20. çocukluğun o büyülü dünyasına geri götüren nostaljik bir cümle.
    (selenge, 06.05.2007 20:12)
  21. hayal kırıklığıdır.

o değil de, lise üçüncü sınıfta eski bir sınıf arkadaşım mario lakaplı müdür yardımcısının (adam da tam mario'ydu. kısa boylu, pos bıyıklı, kara kaş, kara göz vs.) dersinden önce kara tahtaya bu cümleyi yazmış. çok gülmüştük, bilemezsiniz.
    (univercitizen the reincarnated, 06.05.2007 20:25 ~ 20:26)
  22. o çirkin prensesi kurtarmak için, kaplumbağa görünümlü ejderhayı ve köprüyü geçtiğimizde aldığımız cevaptır. prenses diğer kalede de yoktur. ama ingilizce öğrenene kadar kafamı bu olaya takmadan oynardım.
    (capibara, 06.05.2007 20:55)
  23. (bkz: 6 mayıs 2007 galatasaray antalyaspor maçı)
    (ouzbal, 06.05.2007 21:04)
  24. (bkz: hay aq)
    (bkz: hiç uğraşamam o gahpe için)
    (bkz: kurtardım da nooldu)
    (bkz: ben seni ellerin olsun diye mi kurtardım)
    (cam eldiven, 06.05.2007 21:10)
  25. 7 kale boyunca görülen yazı. fakat en sonunda 8. kalede şu meşhur prensesine kavuşurdu mario.
    (gitaristkaptan, 16.05.2007 18:41)
 sayfa  / 3