yeni bir rock bar olduğu anlaşılan yer.ara cafe'den sola dönülüyor,biraz ileride.
benim gördüğüm kadarıyla hard rock ve heavy metal çalınıyor. genellikle eskiler,70'ler,80'ler ve 90'lar diyebiliriz.şık,hoş bi yer.hem metalci hem temiz mekan.
dükkan ve mağazalarda
tezgahtarın önündeki masa benzeri oluşum. ayrıca argoda dümen, hile anlamlarına gelir.
(bkz:
tezgah kurmak)
(bkz:
tezgah açmak)
nejat işlerin hem barının hem de kitapçısının adı. üst kat kitapçı aslında sahaf demek daha doğru olacak. alt kat bar. ara cafenin olduğu sokağa girin ara cafeye değil de soldan devam edin evet o kırmızı kapılı bar.
(bkz:
torna)
(bkz:
freze)
(bkz:
matkap)
(bkz:
taşlama)
çok rahat edilebilecek genel de sakin , bar olmasının yanında çoğunlukla belirli saatlere kadar cafe olarakta kullanan kişilerin bulunduğu hoş mekan ..
nejat işlerin kendi barında kendisinin servisini yaptığı, hesabı aldığı, yeri geldiğinde boşları topladığı barıdır. (her zaman orda durmuyo tabi genelde gece geç vakitlerde)
küçüktür, güzeldir, hoş mekandır.
gidilesi, içilesi, sakinliği sevenlere yakışır bir yerdir.
cuma cumartesi geceleri
çağlan tekil'in djlik yaptığı kasabanın en rock&roll mekanı.
çoluk çocuk ile 40lık 45 lik adamların beraber eğlendiği mekan.pek tarzım değil açıkçası.ama samimi bir yer arayanlara ilginç gelebilir
güzel, sıcak insanların işlettiği, çalıştığı ve genelde 80'ler çizgisinde giden bar. tepeye monte ufak tv lerden klip gösterimi yapılır. nejat işler arada uğrar, içkisi eşliğinde dj lik yapar, iki dolanır gider. kafa şişerse üst kata çıkılır. alkol fiyatları ortalamanın üstünde olduğu için fazla kalabalık olmaz
*. ne zaman gidilse orada olan
müdavimleri vardır. her ne kadar kliması olsa da mekan ufak olduğundan bazen terletir, bunaltır.
uzun lafın kısası* gidilesi, görülesi, içilesi, kafa sallanasıdır.
(johnny, 20.08.2008 20:13 ~ 20:14)
nejat işler'in ortaklarından bir olduğu müziği, temizliği ve çalışanlarının güler yüzlü olduğu bar. fakat bazen devamlı müşterilerinden olan bir eleman gelip müziklere müdahale ediyor ki işte o zaman yılardır oluşmuş ve gelen herkesin bildiği hard rock ve heavy metal tarzından çıkıp bize mekanı dar edebiliyor.
türk rock n roll camiasının uğrak yeri, müdavimlerinin birbirini tanıdığı mekan...
nejat ve sinan ın barı. nejat her ne kadar çok gözükmese de, sinan en az yüzelli kişiye yetecek sevgiye sahip müthiş bir adamdır. arayıpta bulamadığınız tüm kitapları sinan bulur. gündüz cafe modunda hafif rock çalarak devam eder, yemekleri ucuz ve oldukça büyük porsiyonlara sahiptir. hafta içi iş çıkışı takılmalık, haftasonu ise sabahlamalık mekandır.
argoda bir kişiyi ya da bir grubu oyuna getirmek için kurgulanmış senaryo, hile, desise anlamında söz.
birkaç defa gittim bar kısmına, hoş zaten kitapçı kısmı nerde bilmiyorum.. fakat şunu diyebilirim ki burdaki insanlar eğlenmeyi bilmiyor.. mekanı saçma sapan biryer haline getiriyorlar.. ''eğlenmeyi bilmiyorlar'' ı da açayım.. kös kös oturup mal gibi bakmıyorlar etrafa.. aksine deli danalar gibi ordan oraya zıplayıp mal gibi dans ediyorlar.. herkes ayakta durarak etrafa attığı bakışlarla birbirini sikiyor burda.. birkaç defa ucundan döndüm.. barın hemen karşısındaki merdivenlerin altında bulunan masalarda oturanlar birbiriyle konuşuyorlar fakat gözleri etrafta.. benim gittiğim günlerde dj kimdi bilmiyorum ama saçma sapan geçişler yapmıştı.. müzik açısından da boktandı.. ama sandalyeleri güzel.. allahı var..
farklı bir mekan. alışılmışın dışında bir rock bar tadı hakim. üst katındaki ışıklandırma böyle bir ayrım yapmama sebep oldu aslında. ilk defa müzik dinlerken aynı anda karşımdakini görebiliyor ve konuşurken bağırmak zorunda kalmıyordum.
gün itibarı ile altıncı doğumgününü kutlayan, doğumgünü sebebi ile beş otuzluk birayı onbeş liraya verecek mekandır.
ev gibi bar...
sahaf kısmı üst kattadır, oraya müşteri alınmıyor, aradığınız birşey varsa sinan abi bulur zaten anında. kitabın sadece adını ya da yazarını bilmeniz birşeyi değiştirmez zira sinan abi neyi istediğinizi şıp diye anlar.
cuma cumartesi çağlan tekil dj lik yapar, bunun haricinde anlayan hemen hemen herkes setin başına en az bir kere geçmiştir. geçen herkesin de müzik zevki takdire şayandır.
yemekleri şahanedir. özellikle sebzeli spagetti si tarafımdan tüm yazarlara önerilir.
genelde geleni gideni belli olduğundan, bir mahalleyi andırır. it kopuk pek uğramaz. kavga mı? e metalcinin olduğu yerde olabiliyor tabii. ama kavga edenler arkadaştır hep, bir sonraki gün sarmaş dolaş geliverirler de gözleriniz dolar, ağlamaklı olursunuz.
ha bir de genç kız entry si girerim:
haftanın 3-4 gününü- gecesini geçirmeme rağmen bir türlü nejat işler' i görememiş olduğum bar.