teyzem 

adana çık aradan

1. müjde ar,tomris oğuzalp,mehmet akan,necati bilgiç,uğur yücel ve yaşar alptekin gibi isimlerin oynadığı ve halit refiğ'nin yönettiği 1986 yapımı mükemmel türk filmidir.filmde müjde ar oyunculuğu ile adeta parlamaktadır hatta bu film üftade rolünün hakkını fazlasıyla verdiği en iyi filmlerinden biridir.ayrıca atilla özdemiroğlu'nun harika müzikleri ile filmdeki duygu yükü insana adeta iki kat daha fazla işler..izlenesi bir filmdir.
    (benikoyupgitmeneolursun, 03.04.2006 16:57 ~ 17:02)
  2. senaristi ümit ünal'dır ve filmin sonuna doğru iki dakikalığına görünür hithcock'a özenerek.
    (muzevir, 03.04.2006 17:03)
  3. sabri beyin ikidebir yatağın altından çıkıp çocuk aklımla beni korkuttuğu film
    (anakin skywalker, 03.04.2006 17:24)
  4. günümüzde yeni yeni ve bebek adımlarıyla yapılmaya çalışılan ve döneminde fazla örneği görülmeyen psikolojik filmlerin (bkz: beyza'nın kadınları) öncüsüdür. müjde ar'ın mükemmel oyunculuğu ve mehmet akar'ın performansı filmi alıp götürür zaten. küçük bir erkek çocuğunun ağzından anlatılan filmin kolay unutulmayacak replikleri ve sağlam bir senaryosu vardır.
    türk sinemasının şüphesiz yüz aklarındandır.

-- spoiler --

bu filmi izleyip de hamam sahnesini ve hamamdan dönüşte teyzenin yeğeniyle diyaloğunu unutabilen yoktur sanırım.

-- spoiler --
    (the weakest link, 23.05.2006 02:00)
  5. bugün cine5 kanalında yayınlanan film, uğur yücel bu filmde kendi sesi ile oynamamıştır, filmin görüntü yönetmeni ertunç şenkay, ayrıca serra yılmaz ve haldun ergüvenç'te rol almışlar.
    (yeşilçam, 09.05.2007 00:06)
  6. 50lerinin üstündeki teyzeleri anlatırken kullanılır genelde...
    - teyzeme bak, tek başına taşımış koca bavulu... helal olsun!
    (bkz: amcam)
    (steinmetz, 09.05.2007 00:17)
  7. üftade: ee umur söyle bakalım, senin de bir sevdiğin var mı?
    üftade: hadi hadii yaşın daha küçük ama bir sevdiğin vardır mutlaka.
    üftade: bana bak bu hayat aşksız çekilmez, anlat bana sevdiğin güzel mi?
    üftade : yaa, peki kimmiş bu güzel? ...hıııı?

şeklinde son noktayı koyan, sonundaki melodiyle birlikte izleyeni ağlatmayı başaran müjde ar'ın belkide en anlamlı filmlerinden birisi...
    (poisontendre, 05.08.2007 22:09)
  8. bu akşam trt 2'de yayınlanmış olan müjde ar'ın üftade rolüyle devleştiği filmdir. ürkek, korku dolu çocuksu bakışları ancak küçük yeğeni umur'un yanında mutludur.
    üftade'nin üst üste binmiş şekilde çizdiği evlerin yanında yanılmıyorsam kocaman harflerle bunlar yazar ya da böyle bir şeyler;

evler
    evim
    yıkılıyorlar
    benim gibi
    (i screama you screama we all scream for ice creama, 05.08.2007 22:26)
  9. umur rolündeki çocuğun şu an ne yaptığını çok merak ettiğim filmdir
    (quenya, 12.08.2007 00:14)
  10. umur rolündeki çocuğun gerçek adı ferit ferman dır. siması çok tanıdık olmasına rağmen internette kendisiyle ilgili bilgiye pek rastlanmamaktadır.
    (dide, 20.01.2008 21:47)