- hamile kadınlara da yapılabilen aşı. eğer kadın aşılı değilse doğumda enfeksiyon kapma ihtimaline karşı doğumdan önce aşılanırmış, artık doğumlar steril ortamlarda yapıldığı için riskli durumlar dışında gerekli değildir
(nepenthe, 29.03.2007 20:08)
- dün iş yerinde önce alfabetik olarak sonra da kendi aralarında tarih sırasına göre dizdiğim narkotik/psikotrop ilaçlar izlem formlarımı zımbalarken yanlışlıkla işaret parmağımı zımbaladım.zımba teli sonuna kadar etime battı. iki küçük kırmızı nokta belirdi önce. sonra noktalar lekeye dönmeye başladı; düzgün kenarları tırtıklandı. ojelerimle takım oldular.
hemen harekete geçtim.
sağolsun bir alt katta bulunan kadın doğum servisindeki hemşireler bana çok şefkatli davrandı.
minik yaramı temizleyip kapattılar. ben de gönül rahatlığıyla işimin başına döndüm.
sonra akşam bir arkadaşımla sohbet ederken onun sorusu üzrine en son tetanoz aşısı yaptırmamdan bu yana beş ya da altı yıl geçtiğini hatırladım.
bu gün öğleden sonra tam bir eylem kararlığıyla tetanoz aşımı koltuğumun altına alıp acil servise indim.
-biraz canınız yanabilir, dediler.
+yok canım, dedim artist artist.
gerçekten yandı.
sonra bütün gün sızladı kolum.
ateş gibi oldu, kızardı.
ilkokulda aşı yapılan çocukların psikolojisine büründüm birden.
mızmızlandım. iki dakikada bir ne kadar şişmiş diye gömleğimin kolunu sıyırıp bakmaya başladım.
aşıdan sonra tatil olurdu eskiden.
yine tatil bekedim; ama kimse tatile göndermedi beni.
tatil isterim.(dendelis, 10.02.2009 21:35 ~ 22:57)
- deprem gibi afetler sırasında olası yaralanmalarla kapılan tetanoz virüsünün öldürdüğü duyulup yaptırılmasına karar verilen aşıdır.
(araftaki, 10.02.2009 23:25)
- iki yıl önce ramazan ayında iftara yetişmek isterken vadi yurtlarının ordaki tel örgülere kafamı takıp yarmam sonucu apar topar hastanede olduğum aşıdır. iftarı aşıyla açmakta varmış kaderde.
(karga karga gak dedi, 10.02.2009 23:38)
- biraz önce kopmuş bir demirle elimi kesiğim için yaptırmam gereken aşı fakat sabaha gidip yaptırıcam umarım.
(oblivion, 25.06.2009 01:31)
- 3-4 gün kolunuzu kullanım dışı bırakan aşı.
öyle bir ağrıyor ki, dokunanın beynini patlatmak istiyor insan.(anlat bakalım şehrazat, 23.03.2011 13:10)
- kadın doğum uzmanlarının bir kısmı bu aşıyı gereksiz buluyor.
çünkü ameliyathaneler artık sterilmiş.
hadi steril olsun.
ama bir düşünün bakalım doğum denen nane öyle iki hafta evvelinden haber verip zamanında gelen bir nane mi?
malesef değil. sağda, solda, arabada, dükkanda, uçakta doğuran bir sürü kadın var.
ameliyathanenin önünde yaşayacaksanız olmayın emme hepinizi alabilecek bir mekan değil orası.(diabetik nöropati, 23.03.2011 14:03 ~ 14:04)
- her türlü yaralanmalar sonrası yapılması gereken aşıdır.
(nükleer santral tamircisi, 23.03.2011 14:06)
- subkutan* bir uygulama olduğu için çok ağrılıdır.çünkü ağrı sinirleri cilt altında yoğundur.
(g o o g h a n, 28.04.2011 15:32)
- ağrılı olmayan aşıdır.
ağrı meselesi bünyeye göre değişiyor, bahsetmeye değen ağrı çok nadir vakalarda rastlanıyor. kolun dışına, özellikle triceps civarına yapılırsa ertesi gün kolu tam açamayabiliyorsunuz ama, bir tutukluk hissi oluyor.(heruamarth, 12.05.2011 02:04)
- -ne o korkuyormusun? (eşşek kadar kız)
-yok hocam ne korkucam
-yukarıdaki lambaları say bakalım kaç tane
-hocam bırakın ne lamba saaaay hay senin!(beqiland, 20.07.2011 17:04)
- o kadar iğne/aşı yaptırmış insanım ama bu aşının yaptığı ağrıya tekabül eden başka bir ağrı tanımlayamıyorum.
(kkwwrrcckk, 20.07.2011 17:15)
- acısı zamanla yoğunlaşıyor.
(zarpandit, 08.08.2011 10:36)
- çocukluğumuzda büyüklüğü ve yaşattığı acı abartıla abartıla anlatıldığından benim gibi aşıdan korkan insanlar için kabul haline gelmiştir aşıyı olunca diğerlerinden farkı olmadığı anlaşılmıştır. (not: hala korkarım aşıdan)
(felixizm, 08.08.2011 10:57)
- artık özel hastanelerde yapılması yasaklanmış aşıdır.sadece devlet hastanalerinde yapılmakta. ben hayatımdaki ilk tetanoz aşısını oldum 4 saat önce. biraz ağırlaştım uykum geldi, kolum biraz ağrıdı şimdilik. sanırım etkisi bünyeye göre değişiyor. sol kolumun üst arka lobuna yaptılar. ulan ya o çivi paslıysa diye geçecek uykusuz geceler yerine yaptırın kurtulun.
(böjack, 01.09.2011 15:39)
- an itibariyle kıtlığı var.
hiç bir yerde kalmadı.
bize de reçete edin diyorlar.
tamam edeyim etmesine de sgk bu aşının geri ödemesini yapmıyor.
ve yokluktan insanlar sekiz lira için tedavisini geciktirmeyi göze alabiliyor buralarda.
bu kadar zor mu lan bir iki kutu aşı almak? derdiniz ne anlamadım ki?
tetanoz aşısını da mı yahudiler üretiyor hıı?
ona da mı one minut dediniz?(diabetik nöropati, 17.10.2011 18:28)
- virüs değil bakteri aşısıdır (bkz: clostridium tetani).
(gxix, 04.12.2011 19:27)
- sanırım ülkede bu aşıdan kalmadı.
sakın düşüp bi' yerinizi yaralamayın.(diabetik nöropati, 30.12.2011 14:03)
- 2 gün önce bunu olmak zorunda kaldığım için en azından merak edenlere haydarpaşa numune'de stok olduğunu belirtebilirim.
onun dışında hayatımda olduğum en çok yan etkisi olan aşı kesinlikle, kolumun ağzına sıçtı, bir kaç gün boyunca da hasta olacakmış gibi vücutta kırıklık yaratıyor ama gene de olunması lazım geliyormuş, ne onla ne de onsuz anlayacağınız.(neltharion the earth warder, 12.01.2012 00:04)
- bacağıma çivi batması sonrası olduğum aşıdır. genellikle kalçaya yapılır ve bir ay gibi uzun bir süre kalçanın o kısmına oturmaya yürek dayanmaz.
(phelimcantt, 12.01.2012 00:07)
- sağlam bir aşıdır. yakar,ağrıtır. benim olduktan bi iki günn sonra ateşim çıkmış bildiin hasta olmuştum
(independants, 12.01.2012 00:09)
- bir sağlık ocağında (sanırım isimleri aile sağlığı merkezi oldu) süresi dolmuş tetanoz aşımı yeniletebilmek için parmağıma yara bandı yapıştırıp hemşireye "paslı tenekeyle kestim" demek zorunda kaldım. yoksa aşı yapmıyorlardı. halbuse çalıştığım iş kolu gereğince aşılanmam, üstelik iş yeri hekimince bunun takip edilmesi gerekiyor fakat heyhat. iş yerinde son gördüğüm hekim, satın aldığı dairesine bakmak için henüz bodrum perdeleri dökülmüş inşaata gelip "şimdik benim dairem hangi tarafa bakıyor? zamanla deniz görür mü? bu kolonlar sağlam mı?" diye soran meme silikon cerrahıydı. neyse. sonra sağlık ocağından bana bir aşı takip kartı verdiler. şu annelere ve yeni doğanlara verilen aşı kartlarından. iki senedir cüzdanımda anneler için düzenlenmiş bir aşı kartıyla geziyor, süresi geldiğinde en yakın sağlık ocağına gidip o aşı kartını gösterince gülen hemşirelere rağmen tetanoz aşısı olmak için şekilden şekile giriyorum. sağlık bakanlığından istirham ediyorum, bu utanca bir son versinler. en azından cinsiyet belirtilmeyen bir kart basın. hatta o kadar "merkezi veri sistemi" diyorsunuz, tc kimlik numaramdan aşılarımı takip edin. şu çağda ayıptır.
(eksiksizuyum, 31.05.2012 03:34)
- bir garip tetanos vakıası.
küçüktüm, top oynadım acıktım değil,
finomla oynuyoruz. havuşa bakan (antakyada ev içinde geniş alan için kullanılan tabir) bir oda var, finom odaya giriyor koşarak pencereden üstüme atlıyor, kedi köpek gibiyiz. bir iki üç derken, son atlayışında-son atlayış oldu zira- kenarda duran ve zaman zaman finomuzun tüylerini kestikleri makasa çarptı, nasıl oldu bilmem makas iki kaşım arasında. pek ağlamazdım küçükken, ama kanamıştı korktum, ev ahalisi aman dediler öğrenince garip vakıayı, kolumdan tutup yakınımızdaki jandarma revirine götürdüler, pansuman falan yatak gibi bir yere yatırdılar. biraz sonra bir hemşire ağzı kulaklarında, elinde kocaman bir şırınga yaklaştı bana. dilim tutulmuştu adeta. pantolonumu sıyırdı, karın nahiyemden bir yere o kocaman şırıngayı sapladı.
eve dönünce sordum ne oldu bana diye, tetanos iğnesi yaptılar dediler. canım acıyordu. bir zaman küs yaşadım finomla. sonra yine alt alta üst üste, çocukluk işte.(maszn, 31.05.2012 09:37 ~ 09:39)
- eşi yada sevgilisi uzun süre cezaevinde kalmış hanımlar kesinlikle tetanoz aşısı yaptırmalılar mazallah paslı sikten öldü derler sonra...
(victor lazlo, 30.10.2012 17:55)