gündem
  1. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  2. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  3. · boylumlama
  4. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  5. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  6. · ugg
  7. · prison brake
  8. · size does not matter
  9. · sensodyne

test tekniğinin insan psikolojisine etkileri  

1. muhtelif etkileri mevcut olup başlıcaları;

* insanın düşünme arzusunu köreltir..önünüze beş şık sunulmuştur ve denir ki "bunlardan bir tanesi doğru, bulursan zekisin, bulamazsan malsın!"..diğer bir deyişle seçenekleriniz sınırlı olduğu için ve doğrunun bunlardan birisi olduğunu bildiğiniz için başka cevap aramaya gerek yoktur..

ülke siyasetine baktığımızda da benzer bir durumu görüyoruz..herkes "alternatif yok ki abi, napalım?" diyor ve kendisini sadece seçmekle mükellef addediyor..aslında sivil toplum, demokrasi vs. karşılıklı etkileşimle evrilen bir süreç yani seçimle sona eren bir sonuç değil..

* olaylara dar açıdan bakmana sebep olur..hayatı hep kısıtlı seçenekler arasında akıp giden bir süreç olarak algılarsın..aslında hayat beş çeşit boya ile yapmak zorunda olduğun bir resim değil, o boyaları birbirleriyle karıştırarak oluşturabileceğin binbir renkle düşlerini renlendirmektir..

* hayatı hep siyah ve beyaz olarak algılarsın..gerçek yaşamda ise grinin bile binbir tonu vardır..ondan sonra birinin bir lafına, bir tavrına bakıp "irticacı" , "laik" , "vatan haini" , "bölücü" deyip çevrendekileri yaftalamaya başlarsın..bilemezsin ki aslında insan hepsidir..

* insanın vizyonunu daraltır, hayal gücünü sınırlar..bir gemide ömür boyu yolculuk edip de ufuğa hiç bakmadan kamaranda oturmaya benzer..nasılsa doğru bellidir..ufuk düz bir çizgidir ve gökyüzü mavidir..ama bu insanlar gökyüzünün binbir rengini, bulutların birbirleriyle dans edişini, ufukta güneşin batışındaki o kızıllığı hiç göremezler..

velhasıl kelam, bu gibi sebeplerden ötürü test tekniğine tümüyle karşıyım..bütün sınavlar klasik olsun..bence en önemlisi grinin önemini kavratmaktır insana..
    (füçır, 12.03.2009 00:41)
  2. ters köşeye yatmamayı öğrendim:
    çelişkili ifadeler, sorunun istediğiyle benim bulduğum şeyin alakasız olması.

umursamaz oldum:
    işin bokunu çıkarıp en istenmeyecek şeyi istediklerinde ''salla ya 3 coğrafya çözer kapatırım bunun açığını'' dedim.

umutsuzluğa kapılmamayı öğrendim:
    denemelerde baraj geçemeyen ben kimsenin beklemediği bir şekilde gittim bi baltaya sap oldum.
    (eni viçi vokke, 12.03.2009 00:57 ~ 00:59)
  3. sonuçlar arasından sebebe ilinti kurmak gibi etkilerdir.
    (sarc, 12.03.2009 01:05)
  4. etki 1: test tekniği, yatışkan öğrencilerin sevebileceği bir tekniktir. ne de olsa atalarından miras kalmış bir taktik vardır ve kısaca şöyle açıklanır: 2 şıkka indir mantıklı olanı salla! fakat malesef ki ne malesef, bu tip öğrenciler için 2 şıkka indirmek hususu bile ayrı bir soru işareti iken mantıklı sallamak kısmını her babayiğit becerememektedir. dolayısıyla sonuç vahimdir. sınavdan kötü not alınmış, tam manasıyla sıçılmıştır.

etki 2: test tekniği, gevişken öğrencilerin daha çok işine yarayan bir teknik olduğu söylenir. eleman oturmuş masaya aralıksız 6 saat geviş getirmiştir ve olayı sular seller gibi bilmektedir ne var ne yok yalayıp yutmuştur. olası bir klasik sınavda onca gayretin ve emeğin dilinin ucuna gelip gelip dışarı çıkmaması talihsizliği sonucu berbat olması kabul edilemez bir durumdur. test sınavda ise cevap şıkları hatırlatıcı bir etki sağladığından öğrenci rahatlar, doğru şıkka baktığında şık kendisine gülümser. mutlu bir hayat.

etki 3: yarım yamalak çalışmış bir öğrenci için en rezil yöntemdir. test sınavlarında caydırıcı, kandırıcı, yamultucu vb. cevap şıkları bulunduğundan bu öğrencimiz cevap şıklarında yazanların hepsini kitapta defterde sağda solda görmüştür ama tam olarak doğru cevabı çıkaramamaktadır. kavramlar bulanıktır ve herşey birbiriyle karışmaktadır. 2 şıkka da indirememektedir çünkü ne zaman yeltense öbür şıklar rahatsız etmektedir. hepsi yakın gelmektedir çünkü net bir bilgisi yoktur. yarım yamalak çalışmanın sonucu işte budur.
    (afrikalımülteci, 12.03.2009 01:49 ~ 01:50)
  5. 80 kuşağını psikopat yapan etmenler'e üst sıralardan girecek etkilerdir.

benim psikolojim üzerindeki en büyük etkisi; her soruda 1 doğru şıkka karşılık 4 yanlış şık olmasına alışan bünyemin, bir konuda yanlış yapma olasılığımın doğru yapma olasılığımdan 4 kat fazla olması stresini üzerinden atamamasıdır.
    (zinkafnun, 13.03.2009 10:45)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil