belki ilginizi çeker
  1. · osman akınhay
  2. · marxism and literary criticism
  3. · batı marksizmi
  4. · azizler ve alimler
  5. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · kurban bayramı vahşeti
  2. · aşk ı memnu
  3. · dersim katliamı
  4. · bir kadının bilmesi gerekenler
  5. · ugg düşmanı ezik kızlar
  6. · erkekte ses tonu
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · türk erkeği
  9. · futurescu

terry eagleton  

1. 14 nisan saat 14:00 te c.reşit rey konser salonunda tebliğ sunacak britanyalı akademisyen.
    tebliğini prof. hüsamettin arslanla sunacak şahsiyetin özellikle,' kültür yorumları' adlı edward said e ithaf edilmiş kitabı önerilir. bunun yanısıra 'ideoloji' adlı kalın bir kitabı da mühimdir.
    (sinkaf, 09.04.2007 18:08)
  2. yarın saat 14:00 te c. reşit rey kongre salonunda tebliğ verecek olduğunu ilgilenenlere tekrar hatırlatmakta beis görmüyorum.
    konu 'ideoloji ve eleştiri'.
    (sinkaf, 13.04.2007 22:21)
  3. sanıyorum türkiyeye bu ikinci gelişidir. ilkinde adını duymuştuk, biliyorduk okumaya cesaretimiz yoktu, nasılsa anlamayız diye. şimdilerde edebiyat kuramı: giriş(ki bunun gelişmesi ve sonucu yoktur, ne ilginç) kitabını ezberledik, kendisini dinlemeye gidemiyoruz. anlatcaklarını az biraz tahmin edebiliyorum gerçi marksizmden dem vuracak toplumcu eleştiriden bahsedecektir büyük olasılıkla ama yine de kaçırdığıma üzülüyorum. eagleton olmasaydı türk edebiyatında da kuramlar hep bir çıkmazda kalırdı sanırım.
    (betty blue, 13.04.2007 22:50)
  4. boğaziçi üniversitesi yayınları tarafından yayımlanan bir william shakespeare incelemesi vardır terry eagleton'ın.
    başarılı tespitleri ve üslubu ile hem salt okura, hem de araştırmacıya güzel güzel kaynaklık eder...
    (dirtypain, 13.04.2007 22:54)
  5. ideoloji isimli kitabını çok beğendiğim, üstelik de yazılarında bilimsel akademik soğukluktan eser bulunmayan, inceden alaylarla süslü üslubuna hayran kaldığım yazar, siyaset bilimci. ayrıca;
    (bkz: posmodernizmin yanılsamaları)
    (korkunç kertenkele, 17.04.2007 17:17)
  6. (bkz: azizler ve alimler)
    (nervosa, 03.05.2007 12:11)
  7. althusser'ci marksist. estetik ,ideoloji (bkz: the ideology of the aesthetic) ve edebiyat eleştirisi gibi alanlarda eserler vermiş akademisyen. "kuramdan sonra" kitabında artık ne postmodernizmin ne yapısalcılığın ne marksizmin seksi olduğunu , artık sadece seksin kendisinin seksi olduğunu söylemiş ironi adamı.
    (absurdino, 16.03.2008 23:16 ~ 23:25)
  8. marxist, edebiyat kuramcısı ve eleştirmeni. ayrıca feminist eleştiriye ilk dönemlerinde de çok büyük destek vermiştir.
    (balıkçı, 19.07.2009 19:36)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil